Triathlon Simning 24 inlägg 4803 visningar

Utöka crawl från 25m till 50m

Ola Wistedt
1971 • Uppsala
#1
14 augusti 2009 - 18:32
Gilla
Hej!

Är helt ny på det här med simmning. Eller jag kan simma men tänkte försöka lära mig långdistanssimma. Jag kan crawla 25m men det är knappt. Jag klarar att hålla ett lågt tempo och det är inte några problem med att jag blir trött i armarna.

Jag tror att det är problem med andningen. Om jag håller huvudet ovanför vattenytan hela tiden klarar jag att simma 50m men då är det jobbigt att simma. Försöker jag hålla huvudet under vattnet när jag simmar så känns det lättare men jag får slut på luft.

Hur tar man ett andetag? Jag blir tvungen att gå över vattenytan ett par simtag för att hämta luft.

Ska man planera sin andning på visst sätt för varje 25m?
< < < 1 2 > > >
Ola Wistedt
1971 • Uppsala
#21
5 mars 2010 kl 20:51
Gilla
Hej Jan. Jag svarar lite sent märker jag. Men har inte fått nån notifiering :-o

Det har gått riktigt bra för mig. Jag höll länge på att traggla på 50 meter och kom inte något längre. Men sen lossnade det efter ca 2 månader och jag lyckades med att simma 100 meter. Nyckeln till framgång var att jag lyckades slappna av i vattnet och inte tro att jag skulle drunkna de sista 10 metrarna jag hade kvar. Sen tog det bara fyra träningspass och vips kunde jag simma 200 meter. Sen tog det bara två gånger till innan jag klarade 400 meter och gången efter det 800 meter. Så när det väl lossnade lossnade det ordentligt alltså.

Jag märkte att det gick att simma längre ju längre in på träningspasset jag kom. T.ex i början på träningspasset kan jag vara totalslut efter 200 meter men när jag simmat en timme kan jag simma 1000 meter utan problem. Det gäller alltså att vara i vattnet länge och sen veta att även om det går dåligt i början och man är trött så kommer det säkert att kännas mycket lättare på slutet av träningen, lite tvärtemot hur det brukar vara att träna annars :-)

Mitt tips till dig är att prova träna träna längre tid, minst en timme. Kör inte så hårt och försök slappna av i vattnet. Jag märkte att när jag slappnade av så nästan flöt jag av mig själv och det blev inte ansträngande att simma längre. Mycket härlig känsla.

Jag har börjat simma i motionsgrupp nu och tränar ca 3 gånger i veckan. Det är det kortare intervaller och det blir bra träning samt att det är superkul. Jag försöker också att träna själv och simma längre sträckor.

Lycka till!
N/A
1964 • Nybro
#22
8 mars 2010 kl 17:50
Gilla
Hej Ola
Dina erfarenheter kan jag instämma i, det går lättare när man varit i vattnet en stund och framförallt i slutet på passet. Har väl inte riktigt klarat några längre längder men känner att det är inte långt kvar.
De senaste gångerna har jag börjat hitta balansen och kunnat simma avslappnat, vilken känsla, så nu blir inriktningen på distans.
1978 • Göteborg
#23
11 mars 2010 kl 10:17
Gilla
Är det nån som har bra förslag på crawlkurs i Göteborg? Finns det på Valhalla?
Nadia Atlassi
1977 • Göteborg
#24
4 april 2010 kl 17:22
Gilla
Göteborg Sim håller crawlkurser på Valhallabadet. Fast de är populära och blir fort fullbokade. http://www.goteborgsim.se/
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.