Löpning Övrigt 14 inlägg 920 visningar

Det som göms i snö, kommer fram vid tö!

Sudde
1972 • Gävleborg
#1
19 mars 2010 - 13:18
Gilla
Äntligen lite vår i luften med snösmältning och mindre snöiga och isiga vägar att springa på. Tyvärr så måste man konstant hålla ögonen några meter framför sig för att se vart man sätter ner fötterna. Resultatet kan tyvärr annars bli att man får tvätta hundbajs från skor och kläder.

Jag antar att de allra flesta hundägare är jättebra på att plocka upp "skiten" efter sig, men tyvärr så finns det tydligen en hel del mindre intelligenta hundägare där ute.

Har de skyldighet att plocka upp efter sina hundar eller är det bara rent hyfs och sunt förnuft bakom de som gör det?
Christine K
1984 • Jönköping
#2
19 mars 2010 kl 13:26
Gilla
När jag gick en promenad till skolan idag (en promenad på en dryg kilometer) räknade jag till säkert 30 hundbajshögar. Vidrigt! Vad är det med hundägare som gör att de tror att det inte kommer att komma fram?
Tyvärr finns det nog inga regler om att man måste plocka upp, annars hade det inte sett ut som det gör. Det är inte alla som har sunt förnuft.
Joar
1975 • Göteborg
#3
19 mars 2010 kl 13:39
Gilla
Haha, hundägare står inte högt i kurs på det här forumet!
Antingen är det lösa hundar som springer runt och biter arma joggare eller så sprider dom dynga omkring sig.
Kan bara instämma i kören. Den idiot som inte plockar upp skiten efter sig borde piskas offentligt.
Intressant om det är så att det finns parallella hundforum där dom hetsar mot joggare?
1963 • Västerås
#4
19 mars 2010 kl 13:40
Gilla
Regleras i de lokala kommunala ordningsföreskrifterna. Googla t ex ´"Hudiksvall kommunala ordningsföreskrifter", så finner du svaret.

Men, men ... vissa hundägare skiter i det ...
Triax runner
1976 • Stockholm
#5
19 mars 2010 kl 13:43 Redigerad 19 mars 2010 kl 13:45
Gilla
Håller helt med. Att ha hundar i moderna städer känns väldigt primitivt och svårt
att acceptera........ (Misstänker att jag får mothugg nu av förortsmorsor med bestar till husdjur)

P.S Kanske vi skulle ta efter ordningsföreskrifterna från Singapore
Sudde
1972 • Gävleborg
#6
19 mars 2010 kl 14:10
Gilla
Helt rätt Mats, Hittade detta gällande min kommun.

18 § Inom offentlig plats skall fast förorening efter hundar plockas från gång- resp cykelbana, gata. torg och i anlagd park inom detaljplanelagt område.

Har en polare vars grannes hund bajsade utanför porten. Kompisen plockade upp det och la det i en påse och hängde den på hundägarens dörr. =)
Triax runner
1976 • Stockholm
#7
19 mars 2010 kl 14:15
Gilla
Hahaha så rätt, nästa gång får han väl tömma innehållet genom brevinkastet :)
Rickard Dömstedt
1970 • Landvetter
#8
19 mars 2010 kl 19:04
Gilla
Ännu ett vårtecken förutom all upptinad hundskit är de förbannade potthålen. Kan inte hundägarna lära hundarna att skita i dem?
Astri F
1978 • Trondheim
#9
20 mars 2010 kl 23:34
Gilla
Hmm, jeg er både løper og hundeeier.. Jeg har hunden løs på øde runder i skogen og plukker alltid opp skitt fra asfalt, men ikke i marka.

Hets mot joggere: Hunden min har opptil flere ganger blitt sparket av joggere som er irritert over at det overhodet finnes dyr i verden, og som kan medføre at de mister noen sekunder på sin runde... Litt toleranse og respekt fra alle gjør livet lysere!
1967 • Gunnilse
#10
21 mars 2010 kl 11:05
Gilla
Tycker inte heller om att trampa i hundbajs. Nu när snön smälter är det som det väller upp diverse lämningar på gångbanor och trottoarer. Fattar inte hur svårt det kan vara att begripa att man måste plocka upp efter hunden och vill man inte det ska man väl inte ha hund? Är djurälskare och har haft hund och vet att det är inta nån större grej att ta med en påse och använda den och ja, det finns lagar som styr bajsplockning och lösspringande hundar. Sen är det ju inte hundens fel om matte eller husse inte har koll. Har lyckligtvis inte blivit anfallen och möter jag en lös hund så får jag väl springa runt den, tycker inte att jag kan kräva att den ska flytta på sej, det är ju en hund.
Elisabeth
1966 • Västerås
#11
21 mars 2010 kl 20:55
Gilla
Håller fullständigt med!
Man måste springa och titta framför fötterna hela tiden,det är hundavföring precis överallt!Den här vintern går till historien vad gäller lata hundägare!
Stackars småbarnsföräldrar,var ska barnen leka i stan?
Triax runner
1976 • Stockholm
#12
22 mars 2010 kl 18:36
Gilla
Såg på TV4:anyheterna att förslag finns om böter på hundägare som inte mockar skit efter hunden. Man kan visserligen ifrågasätta hur detta kommer kontrolleras men jag ser hellre poliser i parkerna än på essingeleden. Då kanske vi kunde få parker fria från både våldtäkter och hundskit :)
1970 • Grums
#13
23 mars 2010 kl 21:29
Gilla
Självklart ska man plocka upp efter sig om hunden skiter där det vistas människor. Även jag som är hundägare till 2 leonberger tycker det är jäkligt äckligt att trampa i hundskit.
Att skriva att det skulle finnas forum där hundmänniskor hetsar mot joggare är för mig EJ sunt förnuft. Bara korkat skrivet......
Sen kan man ju undra allt det vi människor slänger omkring oss i naturen eller som åker ut från fönstret i bilen då ni inte orkar stanna och slänga det i en sopkorg typ äckliga blöjor och annat vidrigt. Jag vet hundar som trampat på sönderslaget glas på trottoaren, i skogen etc där ägarna har fått betala tusentals kronor för att sy ihop tassar med mera..........men då är det jäkligt tyst.....

Mvh
Maritha Nordin, hundägare sedan 1998 & som har både sunt förnuft OCH tar upp skiten efter mig. Fantastiskt va?
Sudde
1972 • Gävleborg
#14
27 mars 2010 kl 08:57
Gilla
Jo det är sant, vi kan fortsätta och ta upp mer.. miljöförstöring som avgaser, växthuseffekten, krig, svält och fattigdom.

Men inlägget var just om hundbajs och hundägare som inte plockar upp det efter sig. Det bara väller fram hundbajs överallt. Borde kanske finnas ett forum för hundägare som är besviken på andra hundägare som sätter de hundägare med sunt förnuft i dålig dager.

Trots allt. Våren är här och det är underbart!
;-)



Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.