Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 705 visningar

"Proffshjälp" skor

1982 • Eskilstuna
#1
28 mars 2010 - 11:32
Gilla
Då var det väl dags att skriva mitt första inlägg här..

Har tidigare köpt skor på Stadium men känner att jag nu skulle vilja komma iväg till "proffsena", typ löplabbet eller Runners Store eller likn. Finns de på närmre håll än Stockholm. Jag bor i Eskilstuna. Känns ju inte så kul att leta sig upp i Stockholm. (är duktig på att hamna fel).
/Madeleine
Martin Kjellqvist
1982 • Bromma
#2
28 mars 2010 kl 11:49
Gilla
Om det är så sjukt mycket närmare vet jag inte, men du har löplabbet i Örebro. http://www.loplabbet.se/system/content/stores.asp
1982 • Eskilstuna
#3
28 mars 2010 kl 11:51
Gilla
Tack Martin, men de är pecis nyöppnade. Känns lite "läskigt" att åka dit. Har de verkligen rätt kunskap att ge till mig som inte är så van??
1966 • Karlstad
#4
28 mars 2010 kl 12:04
Gilla
Vad är kriterierna för att de har rätt kunskap.. Löpskouniversitetet?
Jag har träffat på riktigt duktigt folk på Stadium, och säljtränade blåbär på de "rätta" ställena.
Du får nog gå på rekommendationer och egen erfarenhet. Släpp aldrig ifrån dig din egen magkänsla, ingen annan än du känner din kropp.
Jag försöker hitta folk som har egen erfarenhet av löpning och själva begriper "problemet" med att hitta skor. Jag hittade rätt efter nåt år, men märker att det är dags att "gå vidare" då fötter och kropp också utvecklas av ditt löpande.
Med allt detta dravel försökte jag säga att ingen kan säga vilken butik som är rätt utan du får ta det som rekommendationer och värdera det därefter. Till slut kommer du rätt.
Tänk på också att skorna aldrig löser några problem, men du kan undvika problem med "rätt" skor.
1963 • Västerås
#5
28 mars 2010 kl 12:26
Gilla
Prova Aktiv Ortopedteknik - ligger i närheten av Munktell arenan.

De har bl a Asics o New Balance. Kan genomföra löpstegsanalys och för övrigt titta över tassarna.
1974 • Lund
#6
28 mars 2010 kl 14:10
Gilla
Tänk också på att ibland blir det bra skor ibland inte tyvärr vet man inte det förren efter ett par pass. Jag har inte sett något samband med var jag köper skorna och om det blir bra. Jag tro det finns för många faktorer för att få det där sista rätt utan att provspringa ett tag, såsom foten utforming i kombination med löpstil i kombination med löpstilen när man är trött osv.

Så om det blir fel gräm dig inte för mycket det har nog hänt många här på formumet att man fått tag i ett par skor som är "dumma" och man kanske blir öm på vissa partier av foten eller får skavsår i onödan. Mina första skor gav mig blåsor i hålfoten nästan 100% av alla pass på 10km och längre, kortare fungerade bra. Det jag vill säga är att nästa sko inte gav mig det och jag ångrade att jag inte bytte tidigare utan var dumsnål och sprang 3 år med dom.
Sara Svärd
1986 • Upplands Väsby
#7
28 mars 2010 kl 14:28
Gilla
Jag vet inte hur det ser ut i andra butiker, men jag kan i alla fall berätta att på Löplabbet får vi utbildning om hur man provar ut skor på ett bra sätt.
Sen är det första de frågar vid arbetsintervjun om man springer, för det räcker ju inte bara med en utbildning, med ett intresse för löpning tar man ju själv reda på mer hela tiden ;)
Så funkar det i alla fall för mig och kollegorna i min butik.
1966 • Karlstad
#8
28 mars 2010 kl 17:25 Redigerad 28 mars 2010 kl 17:34
Gilla
Sara:
Om det var mitt inlägg som trampade på lite tår så var det inte meningen :-)
Ni är säkert utbildade och duktiga. Det jag menade var att inte ens det är en garanti. Ingen utbildning garantera att ett par skor passar en viss kropp och löpstil. Kan ni det så lovar jag att omgående åka till din butik.
MEN, det är inte kritik mot er säljare. Det är en uppmaning till Madeleine att själv ta ansvar och inte förlita sig på "de som kan".
Så är det väl förresten i de flesta brancher; det är lätt att tala om vad som är det teoretiskt bästa alternativet, men det passar ju inte alla.

(det är dessutom ett försvar till din branch då många tycks tro att en butik ska sitta inne med alla sanningar MED garanti)
1982 • Eskilstuna
#9
28 mars 2010 kl 19:52
Gilla
Tack vad ni är snälla som tar er tid att svara!
Självklart ska man gå efter magkänslan o jag köper inte skor som inte är sköna. Men, jag har träffat på alldeles för många "besserwissrar" så nu vill jag gå iväg till ett ställe där de kan om just löpning...

Får se om jag kan "lura" med mig maken några mil till en sån butik....
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.