Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1397 visningar

benhinnor, skoinlägg och nya skor

Jens Olofsson
1983 • uppsala
#1
14 maj 2010 - 13:01
Gilla
Jag har länge haft problem med benhinnornna. Det börjar med att jag blir "trött" under fotvalvet sedan kryper smärta uppåt efter insidan av benet efter fotknölen och uppåt.

Hade skaffat skor innan mot överpronation för att förebygga löparknä, men då uppkomm benhinneproblem. Har skaffat skoinlägg men problemet kvarstår. Varför får jag ont i fotvalvet tror ni?

Hur ska man dessutom kombinera skoinlägg med skor. Ska man ha en mer neutral sko när man använder inlägg. Kan effekten bli den motsatta om jag har som nu både skoinlägg och skor mot överpronation?
1975 • Hässelby
#2
14 maj 2010 kl 13:13
Gilla
Har du gått till någon som tittar på hur du springer? Inläggen som du talar om, är det ortopediska gjutna inlägg eller standardinlägg som du har köpt i butik?
Jens Olofsson
1983 • uppsala
#3
14 maj 2010 kl 19:22
Gilla
Är ortopediska gjutna inläggg jag köpt. Har endast vart på llöplabbet där de tittat på hur jag sprungit och de tyckte då att jag skulle ha en sko mot överpronation. Men ortopeden sa att man kunde ha en mer neutral sko när man använde inlägg.
1975 • Hässelby
#4
14 maj 2010 kl 19:35
Gilla
Då tycker jag att du ska gå tillbaka dit och prata med ortopedskoteknikern och fråga om inläggen har gjorts för att ligga i en neutral sko eller en pronationssko och att de noga kontrollerar hur du springer med inläggen tillsammans med dina befintliga skor.

Sedan måste man vara väldigt försiktig i början när man börjar springa med inläggen. Jag skaffade mina inlägg pga benhinneinflammation och i början så blev det faktiskt värre och jag kunde inte använda inläggen så ofta i början. Har man fortfarande problem efter fyra veckor så kan inläggen behöva justeras. Det meddelade ortopedskoteknikern som fixade mina sulor. Han kollade också noga hur inläggen såg ut när jag sprang och justerade inläggen tills det såg bra ut.
1980 • Västerås
#5
14 maj 2010 kl 20:53
Gilla
Har haft precis samma bekymmer - i ett par år - innan jag köpte ett par Asics Kayano. Skorna, och mitt väldigt lugna upptrappande av pass gjorde att det tills slut verkar funka (vågar inte riktigt tro på det än).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.