Löpning Kom igång 6 inlägg 616 visningar

Ingen sprinter, men en glad lunkare

1962 • Alunda
#1
5 augusti 2010 - 09:58
Gilla
Det är kul och inspirerande att läsa alla trådar här på forumet. Ibland när motivationen tryter går jag in på sidan utan att ha en egen träning att lägga till, bara för att få lite lust tillbaka.
Själv är jag en typisk periodare som tränar lite lagom tills jag känner att jag kommit i form...då är det som om jag tappar motivationen. Jag har hållit på i ett par år nu och försökt att få träningen till en god vana, ständigt integrerad i min vardag. Som det är nu kör jag igång träningen igen när jag känner att jag börjar soffa till mig för mycket. Alltså piskan, snarare än moroten som motiverar mig. :)
Finns det nån mer soffpotatis därute? Som liksom jag försöker och försöker och försöker igen.... :)
I min ålder borde självklart hälsan vara motivationsfaktor nr 1; och det är den också, annars skulle jag nog inte kämpa som jag gör.
Vill bara bolla detta. Nån som känner igen sig? Eller har tankar kring detta?
Maria Nars
1969 • Göteborg
#2
5 augusti 2010 kl 15:33
Gilla
Känner definitivt igen mig! Har varit en periodisk tränare i mitt liv, men LÅÅNGA uppehåll. Nu har jag tränat i sommar, typ andra sommaren i mitt 41åriga liv som jag gjort det, och är jättenöjd, och just nu när jag är igång är inte tröskeln till att gå och träna/springa särskilt hög.

Nu är utmaningen att hitta goda nya träningsrutiner när höstterminen drar igång (är lärare). En sak att springa när det är ljust och man fritt förfogar över sin tid. Sen kommer regn och rusk....Tur man kan springa inne också..

Hur ligger det till med din träning alldeles just nu?

Soffan är en utmärkt viloplats, och tänk så mycket skönare den vilan är EFTER ett träningspass...
Susanne Olofson
1969 • Skattkärr
#3
5 augusti 2010 kl 17:31
Gilla
Jag är också periodare - men hoppas att det ska hålla den här gången. Tänkte försöka hålla motivationen vid liv genom att anmäla mig till lite olika lopp, och ha som mål att förbättra mig i alla fall lite grann mellan varje. Nu i augusti är det midnattsloppet - mål : max 60 min.
Till våren ska jobbet ställa i holmenkollstafetten - för all del inte så seriöst, men ändå. Till hösten nästa år antingen ett millopp igen eller möjligen stockholm halvmaraton ... ojojoj.
Tror jag är den sorten som behöver ett mål med min joggning - träna sal kan jag göra bara för att jag tycker om det, joggning kan ta emot en del ...
1960 • Skåne
#4
5 augusti 2010 kl 18:45
Gilla
Periodare och periodare, jag har vaga minnen av att jag styrketränade en vinter 1986/87, sen dröjde det nog till våren 1993 då jag försökte springa lite, och så åter igen på ett igen 1999 med lite joggingturer. Allt brukade ta slut efter 5-10 springrundor under en månads tid. Alltid lika ont och lika sliten, och det lockade inte att fortsätta - ett av problemen var att jag alltid skulle köra max (man har inte tränat om man inte har träningsvärk...en fruktansvärt idiotisk grund att träna till, men begriper man inte bättre så...). Hade jag begripit långt tidigare att man kunde springa för nöjets skull så hade det kanske sett annorlunda ut.

Men sedan våren 2007 har jag varit på hela tiden, motionsgångat, simmat, styrketränat och sedan våren 2008 varit mest springandes. Och kan inte se mig själv sluta upp med det.

Vi har nog olika sorters perioder... :)
1971 • Malmö
#5
5 augusti 2010 kl 19:57
Gilla
Känner INTE igen mig.
Det tar lååång tid för mig att komma i form om jag pausar.
Skulle aldrig frivilligt våga låta det gå mer än en vecka;-)

Lite som att stanna ett ånglok, när det väl stannar ska det mycket till för att få igång det igen.
1962 • Alunda
#6
6 augusti 2010 kl 11:15
Gilla
Tack för era inlägg! Jag sitter här på min veranda, så glad och nöjd efter en 7,8km runda, och skrattar åt det du skriver, Thomas. :) Som att stanna ett ånglok, ja, jag förstår vad du menar.
Härligt att du är igång, Maria. Jag är också lärare, så jag känner samma sak: det gäller att hålla i träningen nu när vardagen startar igen. Du får väl tänka som Thomas, då. Ingen ide att stanna loket, eftersom du skriver att tröskeln inte är så hög när du väl är igång.
Du frågade hur det var med min träning just nu. Ja, jag tänker väl lite som du, Susanne. Att det är bra att ha något lopp att träna inför. Jag har sneglat på ett 10-kmlopp i Uppsala i september. Det känns lite lagom. Jag har gjort ett träningsschema för augusti som jag lagt fullt synligt så familjen kan kolla att jag gör det jag ska. :) Har jag väl prickat in träningstillfällena i förväg så brukar jag försöka hålla det.
Lycka till med midnattsloppet!
Vi kämpar på, allihopa, eller hur? :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.