Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 981 visningar

Vad är nu detta för knäproblem?

Lars-Anders
1970 • Stockholm
#1
21 september 2010 - 20:45
Gilla
Jag har ont runt och under en knäskål sedan 1.5v. Undrar om det inte indirekt orsakades av massagen efter stockholm halvmarathon (obs - inget ont om massörerna). Under effektiv massage av baksidan på benen tryckes knäna hårt mot bänken. Det gjorde rätt ont då men försvann efter några minuter. Nu dyker smärtan upp efter ca 3km löpning och vid 5km är det stopp.

Hade liknande problem förra sommaren då jag gått på knä på ett hårt golv med några barn på ryggen. Det tog två-tre månader att bli bra. Jag fick dock aldrig nån riktig diagnos och är osäker på om jag rehabiliterade rätt. Voltarenkur hjälpte varken då eller nu.

Är detta ett vanligt problem? Hur rehabilitera?
Eric Z
1970 • Jönköping
#2
22 september 2010 kl 17:59
Gilla
Googla på femuropatellärt syndrom och se om du tycker det liknar det. Annars kanske du har lite småslitet brosk under knäskålen och vid påfrestning/ökad belastning blir det för mycket ibland. Upplever du att knäleden har svullnat? Värmeökad?
1974 • Västra Frölunda
#3
22 september 2010 kl 19:02
Gilla
Har man fått hopparknä gör det ont precis under knäskålen. Googla hopparknä och kolla om det stämmer in på dig. Själv har jag hopparknä. :(
Lars-Anders
1970 • Stockholm
#4
22 september 2010 kl 20:08
Gilla
Tackar för tipsen. Symptomen är liknande. Lite ont i trappor och vid lång tids sittande. Ingen svullnad eller värmeökning dock.

Var hos en naprapat för undersökning och diagnos idag. Han trodde inte på broskskador utan mer på ett irriterat muskelfäste mellan nån av lårmusklerna (på insidan) och knäskålen. Kanske fick detta sig en kyss under massagen. Dock ej inflammerat eftersom Voltaren ej hjälper. Kanske fanns några andra anledningar att utesluta inflammation. Dessutom fanns en knut i muskeln ifråga som gjorde att det drog extra hårt i fästet. Nu blir det massage och stretching av denna och sen återbesök.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.