Löpning Tävlingar & Motionslopp / Lidingöloppet 30 inlägg 6308 visningar

För många löpare?

Krister Jansson
1968 • Rimbo
#1
26 september 2010 - 08:14
Gilla
Efter min LL premiär undrar jag, är det någon annan mer erfaren LL-löpare som kände att det var för många löpare i år? Jag startade själv i sista grupp och hade i stort inte en del av banan som det gicka att hitta flytet på, där det gick att hitta mitt eget tempo. Banan var kanon men 30 km löpning på andras hälar kändes inte lika skoj.
< < < 1 2 > > >
Björn magnusson
1985 • Sigtuna
#21
26 september 2010 kl 20:29
Gilla
Sprang LL för första gången och jag insåg ganska snabbt att det skulle vara svårt att springa på någon tid. Startade i sista gruppen så jag hade trångt ända fram till sista kilometrarna.

Eftersom man joggade bakom långsammare löpare för att sedan spurta förbi dom så blev hela loppet i intervaller. Detta ledde till att mina ben tog slut och trots att jag inte var anfådd fanns det ingen energi. Bara att gå till gymet och träna ben antar jag.

Annars var det ett kanonkul lopp! Får väl hoppas på bättre startgrupp nästa år!
1953 • Södertälje
#22
26 september 2010 kl 20:50
Gilla
Att alla håller till höger kommer aldrig att ske. Det är bara att acceptera.
Vill också poängtera det som flera sagt här att man får satsa på att bli seedad till rätt startgrupp. Startade i 6:an och gjorde 5:an tid och det var ganska stor skillnad mot mitt första LL med start i 8:an och snudd på 4:an tid.
1980 • Åby
#23
26 september 2010 kl 21:22
Gilla
startade i sista startgrupp, höll hyfsad fart och det tog inte mer än 5km innan det började bli tjockt framför, sprang om ett par som startat i grupp 4 så jag måste nog säga att det största problemet är folk som inte springer i rätt startgrupp (ja utöver de mer uppenbara sakerna som att det är trångt och att folk inte riktigt kan det här med höger och vänster...
Peter
1974 • Skurup
#24
26 september 2010 kl 21:53 Redigerad 26 september 2010 kl 21:53
Gilla
Jag sprang mitt första LL någonsin i år. Fram till 4 veckor (ca) innan loppet hade jag som mål att springa på 3h, men efter att ha läst om loppet bland annat här så kändes det mer realistiskt med 3h 30 min med tanke på banans profil och mängden folk. Jag startade i grupp 7 och ja, det var trång hela vägen skulle jag vilja säga. Jag har svårt för "stämsteg" i nedförslut och gasar hellre på för att spara benen men det funkade inte eftersom man då krockade med framförvarande. Efter 8-10km insåg jag att jag var körd på mitt eget tempo och nöjde mig med att hålla klungans tempo och när tillfällen gavs gasa om framförvarande.

Och med den insikten och när jag väl kom in i det lunket så kändes det fantastiskt att springa LL. Kom i mål på 3h 26 min efter att ha spurtat sista km. Nöjd, glad trots trängsel. Och dessutom kommer jag tillbaka nästa år. Med eller utan folkvimmel :P
1970 • Nyköping
#25
26 september 2010 kl 22:27
Gilla
Inte vet jag om det var för många löpare, även om det för delen var ganska trångt ibland. Problemet med trängsel strax efter starten var att några ljushuvuden tvärnitade för att kunna lokalisera bästa vägen för att klara att ha fötterna torra. Inte trodde jag att vissa joggare var rädda för vatten.......

Själv var jag inte tillräckligt ödmjuk inför hur jobbigt LL faktiskt skulle bli, men det har jag nu lärt mig till nästa år.
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#26
26 september 2010 kl 22:37
Gilla
Vem bryr sig om tiden i Lidingöloppet? Ett lopp som ska vara kul att springa, i härlig miljö och bland många deltagare.

Pappskallarna som skriker "håll höger", armbågar sig fram och springer nåt slags intervalliknande löpning med hundra olika tempon för att sedan se ut som de behöver syrgas vid 15 kilometer kan väl seeda sig in i elitgruppen om de vill springa snabbt.

Sprang från 1C och det var fritt lopp efter 15 kilometer. Fanns alla chanser att göra ett bra lopp genom att gå med i tempot första halvan och springa snabbt andra. För egen del kan konstateras att fiaskot tidsmässigt berodde på andra saker än för många löpare.

Men som sagt, vem bryrr sig om tiden i Lidingöloppet. Ett kul lopp och en klassiker. Enda som retar mig är att inte vädret var bättre. Men det blir det säkert nästa år.
1983 • >
#27
27 september 2010 kl 04:46
Gilla
Jag startade längst bak i 9an och det var en del köer fortfarande efter 2 mil. Visst det blev en väldig massa intervallspringande och inbromsningar i nedförsbackarna men det får man räkna med. Det är tack vare alla medlöpare som jag ens tog mig runt.

Nästa år blir det till att starta längst bak igen men den här gången vältränad (förhopningsvis).
Andreas Hansson
1974 • Stockholm
#28
27 september 2010 kl 08:04
Gilla
Jag gjorde mitt första LL och känner mig nöjd med tempot. Jag startade i grupp 4 och hade < 3 h som mål (sprang på 2:45). Sista milen fick jag iof springa om rätt mkt folk men tyckte inte det var något problem.
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#29
27 september 2010 kl 15:09 Redigerad 27 september 2010 kl 15:09
Gilla
Ett tidigare inlägg pratade om "köttproppen"... Då kan man fråga sig hur man ser på sina medtävlare...

Vill man slå rekord finns det gott om andra lopp där man kan hålla sitt eget tempo. (Om man nu inte lyckas seeda sig till rätt startgrupp i LL.)

Länge leve "köttproppen" - tänk att det finns så fruktansvärt många tusen personer i Sverige som vill och kan springa ett par mil i terräng. Det är väl rätt häftigt!
Mikael G
1976 • Bromma
#30
27 september 2010 kl 20:39
Gilla
Jag startade i år i 1C, har tidigare startat i 2:an. Upplevde att det var betydligt mer folk i år än tidigare. Förra året var jag tidigt iväg i tvåan och kunde springa på utan någon trängsel alls första milen. I år från 1C betydligt fler som höll samma tempo och var bitvis riktigt tjockt med folk framför allt första 10 men även efter det var det ibland rätt mycket folk. Som många skriver är det framför allt i nedförsbackarna man hindras att ta ut steget då det är mycket folk framför.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.