Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 10996 visningar

Knöl ovanför hälen

1985 • Alingsås
#1
8 februari 2011 - 00:17
Gilla
Hejsan!

För nästan en månad sedan fick jag något som kändes som skoskav. Det konstiga var att det inte var någon blåsa eller liknande - man såg ingenting. Dock var det ömt kring en "knöl" eller "bula" några centimeter upp på baksidan av hälen. Trycker man på knölen gör det ont, men med en ganska skum känsla av ont.

Har sprungit rätt mycket och rätt tungt sen dess, och det har inte blivit bättre, men det har inte blivit sämre heller.

Det är först nu när jag reflekterade över att det fortfarande är kvar, som jag undrar vad tusan det kan vara för något? Trodde först det var skav pga kängorna, vet dock inte om så är fallet.

Det gör ont när jag sätter på mig skorna och ska gå iväg på morgonen, men känns inte det minsta när jag springer eller efteråt.

Kan det vara något så trist som någon inflammation eller något? Andra tips?

Tacksam för svar,
Erik

1952 • Varberg
#2
8 februari 2011 kl 08:42
Gilla
Det är ju omöjligt att säga säkert på din beskrivning, men det låter som en sk exostos dvs en benpålagring utgående från hälbenet. I så fall är det i princip godartat och betydligt bättre än om det skulle vara något som utgår från hälsenefästet t ex. Om det är en exostos ska du undvika skor som trycker på den och sköta huden. Det bildas lätt förtjockad död hud ovanför som ökar trycket. Denna bör avlägsnas försiktigt (blötlägg före och gör inga sår) och sedan kan man gärna smörja med något mjukgörande.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.