Löpning Skador & Rehab 23 inlägg 32088 visningar

Skavsår/blåsor

Nina Magnusson
1984 • Uppsala
#1
25 februari 2011 - 12:06
Gilla
Hej på er!

Jag har nyligen börjat springa längre rundor och får skavsår och blåsor i hålfoten, jag brukar börja känna av det när jag passerar en mil ungefär.

Har ni några bra tips på hur man undviker detta? Jag har hört att löparstrumpor kan hjälpa mot blåsor, har någon av er erfarenheter av det? På dagens pass fick jag plåstra om fötterna ordentligt innan jag gav mig ut men det vill jag helst slippa göra vid varje pass.
< < < 1 2 > > >
1982 • Trelleborg
#21
4 april 2011 kl 12:27
Gilla
Jaha, då fungerar inte enbart Sportslick för mina fötter längre, bara de senaste två veckorna har jag fått småblåsor under de mindre tårna, rejält stora blåsor under stortå och den delen av foten som är precis nedanför stortån (den delen av fötterna där jag i princip alltid har någon form av slitage).
I fredags lyckades jag åstadkomma en blodblåsa precis på det stället nedanför stortån, vilket innebar compeed och rejäl tejpning av fötterna inför mittl långpass igår + sportslick, men kom ändå hem med fler blåsor varav en "blåsa på blåsa" över min punkterade blodblåsa.

Mina fötter är i nuläget mitt enda problem som hindrar mig från att springa längre, smärtfritt och "snabbare" (känns det som iaf) och jag vet inte riktigt vad jag ska ta till för knep. Strumpor har jag testat en del olika och märker ingen större skillnad och knyter jag skorna hårdare så känns det som jag stryper blodtillförseln i dem, men det är kanske så det ska vara?
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#22
4 april 2011 kl 12:37
Gilla
Behöver man tejpa fötterna för så korta rundor är det skorna det är fel på skulle jag säga.
Emma
1987 • Umeå
#23
6 april 2011 kl 16:15
Gilla
Jag har gjort två saker, och jag vet egentligen inte vad det är som hjälpt! Nummer 1: bytt skor.
Nummer 2: tunna mohairstrumpor, eller vad nu de heter men det är ull iallafall.

Dock så sprang jag i andra strumpor i går och fick inget skav då heller, jag fick skav med de strumporna+gamla skorna, så det kan ju vara skorna som gjort det hela!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.