Löpning Övrigt 5 inlägg 969 visningar

Första turen med Spiky och Pannlampa :)

1977 • Vällingby
#1
18 januari 2008 - 19:44
Gilla
Så har man då provat att springa med Spiky isdubb+pannalampa.Kändes väldigt konstig första 300meter.Sparkade i marken och snubblade :) såg inte så bra var groparna var men vad kan man förvänta sig av en lampa för 79kr :)
Men det var helt okey ändå,dock svårt att komma upp i fart känns det som.Fast jag ligger på 4.40 på Km så det är väl okey.Nu var det inte is heller utan skogsslinga + lite lera så det gick ganksa tungt oxå.Men sen när jag kom till dom partier där det var is och hårt så gick väldigt lätt istället.Känns lite fel att kunna ta i och springa fullt ut på is!! Menar det är ju halt på is och då skall man ta det lungt,så säger hjärnan(vilket vissa säger jag inte har)iallfall.Spiky funkade perfekt,men som sagt,det gick lite tungt i början.40 min var jag ute iallfall ca 8km

Någon som har andra tankar eller åsikter :)

/Per
Råcksta
Lena Alm
1986 • Östersund
#2
18 januari 2008 kl 20:08
Gilla
Har också spiky, som jag tycker är helt suveräna-när det är is. Är det inte is så tycker jag att man fastnar med dubbarna i gruset/gräset/leran, vad det nu kan va. Och på asfalt så kan man nästan känna att man halkar, dessutom så sliter det ju i onödan på dubbarna att springa på asfalt. Så spiky är att rekommendera om största delen av slingan är is.
Ett tips när man springer på is är att inte "bromsa" stegen med rädsla för att halka. Man måste på nått sätt köra på, det kan jämföras med att cykla terräng, om man fegar så ramlar man (-det har jag fått känna på ett antal gånger, haha)...
Visst, inte så skönt att få en sträckning om man kör på men ramlar man så ramlar man, det hade man gjort ändå. Men man har ju Spiky plus! haaah.

Detta var väl inget "svar" på föregående inlägg, men ville skriva ett litet inlägg här..... =)
1977 • Vällingby
#3
18 januari 2008 kl 21:17
Gilla
Ja det är som att åka Mc på is.Med dubbdäck förstås. Det känns fel att det är så bra fäste. Inte vad man förväntar sig typ :)

Qia
1963 • MATFORS
#4
19 januari 2008 kl 03:40
Gilla
Jag har sprungit med Spiky (& pannlampa!) i några vintrar nu. Tycker det är helt suveränt - Njuter av att höra knastret när broddarna fäster i isen. Ju isigare desto härligare! Men visst - det tog några ggr innan man tordes kuta fullt ut och visst är km-tiderna långsammare med broddar (men då intalar jag mig att det "tar bättre" ) Älskar förresten vinterlöpning - luften går ju så lätt att andas när det är några minusgrader!
Karin
1972 • Hudiksvall
#5
19 januari 2008 kl 18:42
Gilla
Hur ser Spiky+ ut? Är det de jag har som är med gult kring dobbarna och som "träs" på under skon? Eller är det ngra andra? Jag tycker de jag har är knepiga att springa med, men det kanske bara är en vanesak.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.