Löpning Avancerad träning 3 inlägg 1473 visningar

Infektion och uppkörning mot göteborgsvarvet

1971 • Lillehammer
#1
1 maj 2011 - 21:31
Gilla
Nyfiken på hur andra gör ni får en infekstion i slutdelen av ett träningsupplägg för ett lopp. Har gått o fått en luftvägsinfektion nu tre veckor före göteborgsvarvet, och har tvingats till tre träningsfria dagar nu, mitt i ett för mig hårt träningsprogram (vad gäller kvalite). Är i min bästa form någonsin, o står nu inför utmaningen att inte tappa den till 21/5. Har för avsikt att köra en lättare vecka med mer fart: två kortare intervallpass, o så ett millopp lör, o ett lungt, lite längre pass på sön men efter detta är jag osäker på om jag vågar köra på med en sista "hård" vecka (ganska mycket mängd i halvmarathonfart) för att toppa form genom en lugn vecka före varvet. Hade ni valt att lämna det ursprungliga träningsupplägget, o i stället bara köra mindre mängd hela vägen fram till varvet?
1971 • Häljarp
#2
1 maj 2011 kl 22:44
Gilla
3 dagar är väl inte så mycket när man är bra på gång, så jag hade gått tillbaka till din planering. Jag tror sjukdomen sliter mer än själva vilan.

Jag hade tagit en hård näst sista och en lugn sista vecka.

Lycka till.
1971 • Lillehammer
#3
3 maj 2011 kl 08:25
Gilla
Tack! Har bestämt mig att så får det bli - hoppar tillbaka in i programmet. Ska jag vara ärlig har jag nog bara gott av vilan. Ser det som att sjukdomen bara förhindrar att en formtopp utlöses för tidigt :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.