Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 2011 6 inlägg 818 visningar

Hur ska jag tänka?

R
1984 • Göteborg
#1
15 maj 2011 - 22:13
Gilla
På lördag ska jag springa mitt allra första Göteborgsvarv. Uppladdningen har gått käpprätt dit pepparn växer rent ut sagt (för att inte använda några svordomar). :) Jag har drabbats av sjukdom efter sjukdom och kom igång med löpträningen på allvar igen för drygt fyra-fem veckor sedan. Som längst under den här tiden har jag sprungit knappt 1,5 mil. Då hade jag klarat någon kilometer till, men det är egentligen det enda riktiga långpasset jag har i benen. Resten av passen har legat runt milen eller strax därunder.

Jag vet att min uppladdning och träning inför halvmaran är under all kritik och jag har reviderat mitt mål till att helt enkelt bara ta mig runt på en så hyfsad tid som möjligt. Men... Jag skulle behöva lite tips på hur jag ska tänka och lägga upp mitt lopp för att inte behöva bryta. Någon som har något tips?! Jag är envis som en gammal get och tänker inte kasta in handduken och skippa loppet! Hellre då att komma i mål på en sämre tid. Punkt slut!
1972 • Västra Frölunda
#2
15 maj 2011 kl 22:16
Gilla
Om målet är att ta dig runt gör du det med.
Tänk Positivt.
R
1984 • Göteborg
#3
15 maj 2011 kl 22:24
Gilla
Jamen det ska jag göra! Tänka positivt är ju ett måste! Men i övrigt... Hur jag ska tänka vad det gäller tempo? Ska jag satsa på att gå i uppförsbackar för att spara krafter? Jamen för att jag ska fixa att springa hela vägen! 2,1 mil är ändå en låg jäkla bit! :)
1972 • Malmö
#4
15 maj 2011 kl 22:35
Gilla
Svårt att ge konkreta tips när man inte vet mer om din form eller hur snabbt du springer. Första gånger blir ett test helt enkelt. Du vet bäst själv ungefär vlket tempo du borde klara och om du måste gå något parti för att du inte orkar, ja då gör du det helt enkelt. Du måste nog testa dig fram själv när det är första gången.

Mitt enda konkreta tips är att dricka på alla vätskestationerna.

Självklart komer du att klara det om du kan kan springa 10-15 km! Ta det lite lugnare än normalt bara och räkna med att det blir jobbigt på slutet.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#5
15 maj 2011 kl 22:51
Gilla
sprang mitt första varv med liknande förutsättningar. hösten innan gick halvdant och under vintern var jag mest sjuk hela tiden. kunde börja träna mer riktigt 1-2 månader innan. lyckades jogga hela vägen, för mig var nyckeln att aldrig börja gå. hellre jogga så långsamt att det känns som att det går baklänges, men så fort jag börjar gå slår stumheten till i benen.

gå ut lungt och öka hellre på slutet om du känner att du har krafter kvar.

annars säger jag som maria, klart du kommer klara att komma runt, du kommer säkerligen kunna klara det utan att gå med.
1972 • Västra Frölunda
#6
15 maj 2011 kl 22:53
Gilla
Spring nio minuter och gå en så skall det inte vara några problem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.