Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 1027 visningar

Malta marathon

1975 • Billdal
#1
11 juli 2011 - 22:16
Gilla
Tjena,
Nya lopp på nya ställen är alltid intressant. Malta har ett lopp i februari, tror både hel/halv mara och känns spännande. Någon som varit här och kutat?
/niklas
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#2
12 juli 2011 kl 08:53
Gilla
Jag har inte sprungit deras mara men jag var på Malta för ett par år sedan och hann med en 10- och en 15km-runda i området runt Valetta.

Det man kan säga om att springa på Malta är väl:

- Det är varmt. Jag gav mig iväg kl. 6 på morgonen för att slippa värsta värmen.
- Det är inte speciellt löpvänligt. Vägarna är ofta smala och där jag sprang (mestadels på strandpromenaden intill Valetta) var underlaget hårda stenplattor. På landsbygden är det ev. något bättre plats men det är fortfarande ganska krokiga vägar och trångt bitvis. Bilisterna kör som man gör runt medelhavet...
Men om det arrangeras en hel/halvmara kanske de stänger av/anpassar trafiken så att löparna kan springa säkert.
- Det är fint!

Jag vet inte vad de har för sträckning på en ev. mara men jag kollade upp deras halvmara tidigare och den går (om jag förstod rätt) i princip nedför hela vägen, så där finns möjlighet till en finfin tid (om man fixar värmen)

Lycka till!
1956 • Bærum (Oslo)
#3
12 juli 2011 kl 23:17
Gilla
Jeg sprang halv maraton på Malta i februar iår, og synes det var en fin opplevelse. Det var ett bra arrangement. Tror det var godt over 2000 deltagere tilsammen på hel og halv. Det var ikke noe problem med trafikk.

Halv maraton traséen er lettløpt, da start ligger ca. 200 m. høyere enn mål. Løpet arrangeres hvert år et stykke ut i februar, og da er det normalt behagelig løpetemperatur.
1975 • Billdal
#4
14 juli 2011 kl 10:57
Gilla
Tack för erfarenheter. Denna mara känns het och som du skriver Gunnar "behaglig löptemperatur" känns ju inte helt fel när norden känns kall och mörk. Verkar ju vara rätt billigt att flyga dit denna tid på året också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.