Löpning Kost & Näring 7 inlägg 2623 visningar

Varför svullar jag så?

1988 • Kungälv
#1
19 februari 2008 - 22:28
Gilla
SVULLNAR skall det naturligtvis stå.

Min mage liknar en kvinnas som är gravid i fjärde månaden! Dessutom har jag lagt på mig massor av vätska kring mage o häfter - men resten av kroppen är faktiskt rätt tunn så det ser himla opropotioneligt ut!
S¨här har det varit de två senaste veckorna och då har jag har inte tränat mindre än vanligt och inte ätit mer, mindre eller sämre! Blir så nere av sådant här, speciellt när alla vänner runt om kring en tjatar på om hur de vill banta ned sig... Som numera friskförklarad från anorexi är jag känslig för sådant här snack - och när min kropp reagerar ovanligt. Min mens borde inte infinna sig än heller, så vad kan det tros bero på?

Kram!

/Smått desperat och lite rädd.
1966 • Karlstad
#2
19 februari 2008 kl 23:16
Gilla
Kan det inte ha med hormoner att göra då?
Du är ju inte lastgammal, och som du säger har du hämtat dig från att sjukdom.. mkt händer i kroppen.
Mår du bra för övrigt kan du väl avvakta - låt folk bekymra sig - men om du är orolig är det väl bättre att kolla med läkare. Bara för säkerhets skull.
Hoppas det löser sig. Jogga på!
Jenny
1975 • Bjärred
#3
20 februari 2008 kl 08:09
Gilla
Det är ju väldigt svårt att svara på bara så där, men jag svullnar också väldigt lätt och det kan ha olika orsaker. Innan mens så svullnar jag mycket och det kan märkar tydligt när jag ska ta på mig jeansen. Sen är min mage väldigt känslig för stress och den kan svullna upp ordentligt.
Du är ju som sagt ung och jag tror att dina hormoncykler säkert kan variera en del. Nu vet jag inte hur längesen du var sjuk i anorexi, men det kan ta ganska lång tid för menstruationscykeln att ställa in sig igen. Du äter inte p-piller? I så fall kan ju det spela in.
Om du tycker det är jobbigt och du oroar dig så tycker jag att du ska kontakta vårdcentralen och få en tid där. Eftersom du har haft anorexia så är det ju extra viktigt att du tar hand om dig och din kropp.
1965 • Västra Frölunda
#4
20 februari 2008 kl 08:32
Gilla
Balanserad kost ? Generellt så binder kolhydrater vatten. En balanserad kost där man drar ner på de snabba vita kolhydraterna till förmån för proteiner fett och långsamma kolhydrater är kanske att föredra. Tex frukost med Ägg bacon samt en knäckemacka istället för rostat bröd. GI förespråkar detta. Atkins har drivit det alldeles för långt dock, många tror dom bantar men dom ser mer ut som russin då dom torkat ut sin kropp med en alltför kolhydratfattig kost. Tänk också på att äta mellanmål, banan och ett glas mjölk direkt efter träning.
/mvh
Lena Alm
1986 • Östersund
#5
20 februari 2008 kl 14:24
Gilla
hanna: har mailat dig nu..kolla det
Katten
1967 • Hemma
#6
20 februari 2008 kl 16:04
Gilla
Ett blodprov kan visa ev. kaliumbrist. Kaliumbrist är vanligt vid anorexi/bulimi och har du varit sjuk kanske det är bra att kolla. Både ödem (svullnad) och hormonella störningar kan bero på kaliumbrist, men behöver naturligtvis inte göra det.

Kalium har flera viktiga funktioner bl.a att reglera hjärtrytmen, påverka hormonbalansen, för njurarnas funktion och för att upprätthålla syra-balansen. Vidare medverkar kalium vid omsättningen av fetter, kolhydrater och proteiner. Kalium upprätthåller tillsammans med natrium (finns huvudsakligen i vävnadsvätskan utanför cellerna) den livsviktiga vätske-elektrolytbalansen.

Kaliumbrist kan medföra livshotande tillstånd som total aptitlöshet, muskelkramper och hjärtstopp. Vid lättare brist kan störningar av hjärtrytmen uppträda, ödem, kronisk förstoppning, hypoglykemi, hormonella störningar, njurbesvär och för högt blodtryck.
1988 • Mariestad
#7
4 mars 2008 kl 17:32
Gilla
Har du slutat snusa eller rökt?
När jag slutade snusa kände jag mig svårt gravid i 2 månader. Sedan började jag snusa igen och violá, svullnaden gick ner.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.