Löpning Övrigt 20 inlägg 1758 visningar

dummma dumma regn

1978 • Åkersberga
#1
1 mars 2008 - 13:35
Gilla
Hade jättemycket energi och värsta spring i benen, kände att jag kunde göra en bra långrunda idag när jag vaknade. Men titta ut, det ösregnar.. hm avvaktar lite då så kanske det blir bättre.. timme senare regnar fortfarande, inte riktigt lika hårt dock.. avvaktar ilte till, ytterligare en timme senare så droppar det bara lite grann.. härligt, snabbt som attan hoppar jag i löparkläderna och ger mig ut, lite droppar skadar ju inte.
kändes bra första två km. lätta ben gott om energi och bra musik i lurarna. nice. Men de dropparna blev större o fler o fler.. och vid 3 km var jag tvungen att bryta då det verkligen öste ner, glasögonen immar igen, kläderna dyngsura, blåsten biter i regnet så jag blev iskall. och så det värsta av allt dyngsura skor... så stor suck.

Visst är det jobbigt med avbrutna rundor när man känner att man har hur mycket som helst att ge..
så nu sitter jag här hemma o stirrar ut på det ösande regnet med hur mycket spring som helst i benen och är sååå rastlös..

dumma dumma regn
Lenore
1989 • Järna
#2
1 mars 2008 kl 13:45
Gilla
Ja, dumma regn!!!!! Hoppas det är bättre i morgon!
1973 • Mjölby
#3
1 mars 2008 kl 14:36
Gilla
Inte alls för att peka finger eller verka bror duktig, men när man väl är ute spelar väl inte regnet någon större roll? Jag upplever det som lite störande första kilometern, men sedan är man blöt och allt därefter är skit samma.

Jag försöker alltid se det som extra mental träning, att ALDRIG låta yttre faktorer styra mig. Har jag planerat att springa så ska jag f*n-i-mig springa!
Richard Larsson
1967 • Västerås
#4
1 mars 2008 kl 15:42
Gilla
www.smhi.se välj radarbilder sedan blixt/radar kommer nya var halvtimma, då går det att göra en kvalificerad gissning om framtida regn.
1963 • Mölnlycke
#5
1 mars 2008 kl 17:20
Gilla
Ett tips, en keps gör underverk. Man slipper regnet i ansiktet, skyddar även glasögonen. Håller även med Johan B. Det är värst innan man sticker ut. Det är klart att en långrunda tar emot, men på en halvtimme hinner inte regnet tränga igenom kläderna speciellt mycket.
1969 • Alingsås
#6
1 mars 2008 kl 18:28
Gilla
Hej!
Körde långrunda idag, drygt 20km, i regn. Hade R90 ställ med ett undersäll under. Glasögonen var konstant nerimmade och fullt med rengndropp på. Kläderna blev surare och surare. Mot slutet kände jag att jag började bli ganska nerkyld men det var aldrig någon större kris. Tänkte på Göteborgsvarvet medans jag sprang och tankarna löd: klarar jag detta så kan det aldrig bli värre på varvet. Psykologisk träning också.
Su-San Oh
1972 • Saltsjö-Boo (Nacka)
#7
1 mars 2008 kl 19:57
Gilla
Josefine: heja på ändå. När man läser din blogg så vet man att du har klarat av en hel del (en av de få bloggar som jag följer regelbundet eftersom den är så inspirerande). Men vädret idag var j..ligt, joggade vid 08-tiden men kortade ner till 5 km. Efter det var jag lika blöt som efter en dusch.
Patrik: bra tips om psykologisk träning, ska tänka så inför Premiärmilen.
Su-San
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#8
1 mars 2008 kl 20:32
Gilla
...om inte Varvet blir som förra årets Lindingö, altså...

;)

Men keps, windstopperunderkläder och bra ytterlager gör susen, jag tycker det kan kännas lite skönt att springa fram genom regnet, torr och varm i sina kläder.

fast idag sprang jag inget , och inte imorgon heller, verkar det som, för jag fick med mig en envis snuva hem från fjällen, inte alls kul :(
Matti
1970 • Haninge
#9
1 mars 2008 kl 21:21
Gilla
Josefine: Du kan alltid unna dig lite löpbandsträning riktigt risiga dar då du har mycket spring i fossingarna. Brukar jag göra. Ganska soft med musik i lurarna oxå.

Richard Larsson: Tack för tipset! Bästa tipset jag sett på länge på en löparsajt. La till den på favvissarna direkt. Testade den nyss och hejudanmej va bra den stämde tidsmässigt.
EvaMarie
1957 • Linköping
#10
1 mars 2008 kl 22:19
Gilla
Jag gillar att springa i regn. Bara jag har en keps på mig, för jag blir TOKIG om det regnar i ansiktet på mig. Möjligen kan det bero på att jag har besvär av astma - och regnet tar ju bort mycket av skräpet i luften, så det blir lättare att andas.
1978 • Åkersberga
#11
1 mars 2008 kl 22:21
Gilla
Tack alla för bra tips, ska nog införskaffa en keps

Regnar det bara lite måttligt låter jag inte det stoppa mig, i tisdag sprang jag hela söder runt i droppande regn, men idag efter 2 km satte det igång att tokregna, verkligen ÖSregna och då är det inte roligt alltså. På ett par minuter var jag dyngsur ända in i underkläderna, skorna totalt nerblöta och jag frös som attan för det blåste samtidigt, ni kanske tycker att det är gnälligt att avbryta rundan då, men det kändes i princip omöjligt att fortsätta. Som sagt lite regn stör inte men ÖSregn gör speciellt när det blåser kallt attan.

Löpbandsträning är absolut ett alternativ, jag kör det ibland även om jag föredrar ute, men nu kände jag liksom efter att ha varit ute, kommit in hängt av mig alla blöta kläder, tagit en varm dusch för att inte blir förkyld, inte så sugen på att packa träningsväskan med nya torra kläder o bege mig till gymet.. nä jag håller tummarna för att det inte ska regna så kraftigt imorgon.

Ja tack Richard för tipset, ska definitivt börja använda mig av den!! Guld!

Su-San
tack för pepping, visste inte jag hade regelbunndna besökare på bloggen, vad kul :)
kämpa på du med! Så hoppas vi på bättre väder framöver. Vi ses på premiärmilen då!!



1972 • Hägersten
#12
1 mars 2008 kl 22:25
Gilla
Hallo Josefine! Klart du har regelbundna besökare på bloggen! Som din joggarkompis måste jag ju hålla koll, snart kommer du att springa i nån av grupperna framför oss som du tränar;-) Vi ses på tisdag! Kram
Johan Eliasson
1989 • Nykvarn
#13
2 mars 2008 kl 16:21
Gilla
ää, en annan var ute i ösregn i 90 minuter igår och sprang på en grusplan. Det är bara att ösa på.

(jaa, fotboll)
1975 • Förslöv
#14
2 mars 2008 kl 17:25
Gilla
Hola.. kan bara hålla med dig josefine.. Springer aldrig i ute i regn/kraftig blåst eller när det är kallare än 5+. men sen om man är ute och det börjar så är det bara att vända. Har man då planerat kanske att springa distans så kan man ju snabbt skifta om och köra ett bra tempopass och ta distansen nästa dag istället.! Funkar flott för mig.. //rock on
Tommy Simonsson
1971 • Veinge
#15
2 mars 2008 kl 20:02
Gilla
Regn är väl ok. Det är värre när det är stormbyar tycker jag.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#16
2 mars 2008 kl 20:15
Gilla
Själv kör jag på. Är konsekvent...lika bra det. Människan är ett vanedjur;-) blir inte mindre tråkigare för regnets skull. Blir tvärtom mer nöjd efter det blöta blåsiga passet...man har ju alltid ett eget val...:-)
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#17
2 mars 2008 kl 20:33
Gilla
Fördelen med dåliga väderbetingelser är att man kan koncentrera sig på dem och slippa känna att själva springandet går trögt. Det gör det lättare att springa vid tillfällen då man inte känner för att träna...
1969 • Upplands Väsby
#18
2 mars 2008 kl 21:16
Gilla
Sedan jag sprang Lidingöloppet-07 i lera och ösregn så är jag nog immun mot dåligt väder. Eller vadå "dåligt", det är ju helt underbart med regn! Och både jag och kläderna ska ju ändå tvättas efteråt...

Det enda som får mig att skippa regnet och ställa mig på löpband är om jag haft en skada eller har känningar i en muskel. Gnälliga muskler trivs ju inte så bra i regn och kyla.
1978 • Åkersberga
#19
2 mars 2008 kl 21:58
Gilla
om det bara regnar är det inte så farligt
det blir däremot väldigt jobbigt när det blåser kallt samtidigt så man blir helt stelfrusen
1981 • Dals-Ed
#20
3 mars 2008 kl 09:16
Gilla
Ja, regn och blåst måste vara den segaste kombinationen man kan ge sig ut i. Då blir det bara mental träning att fullfölja passet utan att stirra sig blind på tiden Annars gillar jag skarpt att träna i regn.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.