Löpning Träning 5 inlägg 2180 visningar

Rimbo-Hallstavik banvallen

Andreas Degerfeldt
1980 • Bromma
#1
19 oktober 2011 - 16:35
Gilla
Hej

Finns det någon här som sprungit på den gamla banvallen från Rimbo förbi Edsbro och Skebobruk fram till Hallstavik. Enligt Norrtälje kommuns hemsida är den inte underhållen men finns kvar.

Om någon har vandrat eller sprungit denna sträcka, är underlaget lämpat för ett långpass? Är det svårt att hitta? Någon som vet hur jag kan finna en karta där den finns utmärkt?

Jag hoppas springa hela eller delar av den nu i helgen. Men vore ju bra om jag hitta den också.

Tack på förhand
1981 • Stockholm
#2
19 oktober 2011 kl 17:46
Gilla
Hej!

Jag har inte sprungit den men tycker det låter väldigt intressant. Kan inte du hojta till när du sprungit den, om du gör det.

Tack
Andreas Degerfeldt
1980 • Bromma
#3
19 oktober 2011 kl 23:04
Gilla
Hej Sebastian

Det ska jag absolut göra. La ut samma frågeställning på funbeat och fick mycket bra hjälp. Så mest troligt kommer jag att ge mig på detta pass i helgen. Hela sträckan är precis ett marathon, jag är inte riktigt redo för det i helgen, så blir nog inte hela. Men rapport kommer.
Andreas Degerfeldt
1980 • Bromma
#4
25 oktober 2011 kl 11:15
Gilla
Hej igen

Jag sprang Edsbro - Hallstavik i helgen. Väldigt lätt att hitta banvallen i Edsbro, ganska snart försvinner den men återkommer också ganska snart om man springer hyfsat rakt fram. Så var det längs hela banan, underlaget varierade väldigt mycket och denna sträcka rekomenderas mer för den som vill ha ett litet dagsäventyr än ett lugnt och skönt distanspass. Bland annat innefattade turen balansgång på ett nerfallet träd 2 meter över ett tre meter brett vattendrag. Sista 3 kilometerna mellan Häverödal och Hallstavik bestod av fin asfalterad cykelväg. Med ganska mycket omväg kring Edebo var sträckan 24 km och avverkades på 2 h 10 minuter. Nästa sommar hoppas jag springa hela vägen från Rimbo.
1981 • Stockholm
#5
25 oktober 2011 kl 13:05
Gilla
Hej!

Tack för info, det låter som en riktigt trevlig runda. Ska försöka ta mig ut dit och springa den nån gång nu till hösten och det där med vattendrag och nedfallet träd får det bara att låta ännu roligare.
En annan trevlig sträcka är gamla järnvägsspåret från Rimbo-Rånäs men den e inte alls lika lång och lite jämnare gällande underlag.

Tack än en gång!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.