Löpning Träning 8 inlägg 1641 visningar

Uppdelad fys?

Agnes Hermansson
1994 • Landskrona
#1
29 november 2011 - 21:43
Gilla
Hej! Jag undrar vilket som är effektivast. Att träna hela kroppen en dag mage, rygg, armar/axlar och ben samtidigt eller mage/rygg för sig och ben/armar för sig.
Martina
1995 • Stockholm
#2
29 november 2011 kl 21:55
Gilla
Hej agnes! det kan vara bra att träna fys hela kroppen tror jag... men om du brukar träna dagar i rad så är det oftast bäst att uppvärma sig och sen sikta på ben/arm/axlar en helt pass för att då kan dess muskler vila sig dagen efter. Då gör det inget om du tränar ryggen och magen nästa dag, eftersom dina ben och arm/ryggmuskler vilar och reparerar sig. Jag vet inte vilket som är mest effektivast men detta här fungerar faktiskt och din kropp mår bra och utvecklas. Om du tränar styrka hela kroppen så ska du helst vila dagen efter, bara köra motionspass liksom, för att inte skada kroppen.
Jag vet inte vad du vill, styrka med vikter eller bara situps, armhävingar m.m. men bättre säga nåt än inget alls :)
Camilla Green
1982 • Linköping
#3
30 november 2011 kl 08:14
Gilla
Jag skulle säga att det är effektivast att dela upp kroppen på flera dagar. Dels för att msuklerna behöver vila för att återhämta sig och dels för att fler träningspass i veckan ger mer än bara ett oavsett vilket syfte du har med din träning. Jag delar kroppen på fyra dagar bröst/biceps, ben/mage, axlar/triceps, rygg/mage. Och missa inte benträningen, löpning bryter ner så mycket så det behövs uppbyggande träning för att undvika skador. :)
1975 • Täby
#4
30 november 2011 kl 09:35
Gilla
Som Martina skrev. Kör man mycket fysträning så ska man nog dela upp det och träna olika muskelgrupper på passen. Men säg att man styrketränar 2 dagar i veckan så kan man köra hela kroppen.
Johan Svensson
1983 • Malmö
#5
30 november 2011 kl 14:35
Gilla
Delar du upp fyspassen så tar de in te lika lång tid som om du hade kört allt varje gång. Det är tidseffektivare.
Du orkar dessutom köra tyngre eller hårdare därför att din kropp inte är trött från alla de andra övningarna. Det är effektivare.
Agnes Hermansson
1994 • Landskrona
#6
30 november 2011 kl 14:51
Gilla
Jag kör ingen gym träning/träning med vikter, utan bara med egen kroppsbelastning dels för att det kan man göra hemma = tidssparande, och dels för att det verka tråkigt att hålla på med vikter och maskiner.
Jag styrketränar hela kroppen en gång i veckan och sen så har jag "gyckleri" där vi håller på mycket med akrobatik och olika gymnastikövningar. Det blir lagom tycker jag.
Men om jag bara kör med kroppsbelastning så finns det ingen direkt anledning att dela upp passet?
Agnes Hermansson
1994 • Landskrona
#7
30 november 2011 kl 14:52
Gilla
Jag är mesta dels ute efter statisk styrka eftersom det är det jag jobbar med i löpningen och på gyckleriet.
Johan Svensson
1983 • Malmö
#8
30 november 2011 kl 15:38
Gilla
Kör du tex dips och armhävningar under samma pass så kommer dessa övningar att ev, ta ut varandra. Då du använder om mångt och mycket samma muskler under övningarna. Där hade du tjänat på att dela upp träningen.
Kör du plankan och axlar samma pass så kan de också komma att ta ut varandra.
Men all träning som blir av är bra. Frågan är bara hur bra man vill att den ska bli.
Men till din fråga så är är uppdelat bäst, enligt mig
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.