Löpning Tävlingar & Motionslopp / Jättelångt! 4 inlägg 1195 visningar

Hjälp

1980 • Norrtälje
#1
21 december 2011 - 14:33 (Redigerad 21 december 2011 - 14:34)
Gilla
Jag må vara vansinnig men har anmält mig till detta lopp. Längsta jag sprungit innan är 2 mil, men nånting säger mig att detta är min grej. Målsättning? Komma i mål!

Tips till Ultra (i dubbel bemärkelse) nybörjaren?
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#2
21 december 2011 kl 15:10 Redigerad 21 december 2011 kl 15:10
Gilla
Det borde finnas tusen tips om Ultra i forumet om du letar.

Bara att ha vågat anmäla sig är en bra början, då tycks du ha inställningen att inget är omöjligt och det är nog bra :)

Någon sa:
"Spring långsamt. Om du springer så långsamt att det känns som att du kan hålla på hur länge som helst så springer du för fort"
Det ligger nog något i det.

Träna mycket så klart, mycket volym och en hel del långpass.
Många pass på 20-30km och några över 30km är nog bra.

Under loppet så kommer endel rutinerade/duktiga löpare dra iväg, försök strunta i det och spring i din egen takt. Om du upptäcker att det finns löpare som springer i din fart så kan ni slå följe en bit och hjälpa varandra, jag har hört att man kan virra bort sig om man missar banmarkeringarna under Jättelångt.

Tänk på att under Jättelångt får man klara sig ganska mycket själv, träna på det kanske genom att springa med medhavd vätska.
Om du bor i Norrtälje skadar det inte att provspringa delar av banan om du har möjlighet.

Jag är lite fegare än dig men har som mål att någon gång (kanske 2013?) våga anmäla mig då jag tror att det är en kanontävling och stor utmaning att vara med.

Lycka till!
1980 • Norrtälje
#3
21 december 2011 kl 18:28
Gilla
Tack....vi får väl se hur det går och om jag ens kommer till startlinjen. Men ingenting är omöjligt och orkar jag inte springa så får jag väl gå, och måste jag bryta så bryter jag. Ser ingen som helst prestige i detta just nu, utan vill ha en utmaning att se fram emot och träna till.

Tack för tipsen! Ska söka lite mer på forumet.
1977 • stockholm
#4
21 december 2011 kl 20:25
Gilla
Hoj!
Sprang det i år och det var något av det bästa jag gjort. Otrolig upplevelse på många sätt. Inte minst mötet med näcken...

Dom har ju en felspringningsgaranti så att kuta med någon eller i grupp är bra då man är fler som kan uppmärksamma om markeringarna slutat. Tror vi var fel ute cirka 3-6 gånger. Dessutom kan det vara skönt att snacka med någon.

Lägg in gång redan i upplägget. Finns en mängd olika planer på det. Spring 25 gå 5 osv. Jag gick alla backar och tog paus vid kontrollerna så länge det kändes ok.
Ska bara säga det också att ta inte med för mycket käk, Vätska måste du kunna bära med men stationerna har ganska bra med grejer, Om det inte är någon viss bar eller smörgås du bara måste ha med. Och glöm inte att dricka hela tiden. I år var det svinvarmt och det gällde att hålla vätskenivån uppe. Många bröt eller presterade sämre än de trott pga värmen. Och SALTnivån!
Annars kan jag bara säga grattis! Det är ett toppenarrangemang. Otroligt grymt fixat och en upplevelse utöver det vanliga.
Det var min ultradebut och det är jag glad för.
Ses där!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.