Löpning Övrigt 286 inlägg 17344 visningar

Vad är det underligaste ni sett under era joggingturer?

Peter Larsson
1973 • Djurås
#1
27 mars 2008 - 16:47
Gilla
Det måste finnas mycket underligt och konstigt som alla medelmmar mött under sina träningspass.

För egen del är det mest djur jag stött på. Älg, räv, rådjur och bäver.
Ännu ingen björn eller varg (bor ca: 7 mil från björnattacken utanför Orsa så det finns en chans att möta någon då det finns både björn och varg inom området)

Så! Vad är det underligste eller knasigaste ni sprunit på?
< < < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > > >
Magnus Bodin
1967 • Lund
9 november 2011 kl 06:13
Gilla
Ja. Jag har sett det vid NYCM-starten. Uppe på Verazzano-bron. Måste man så måste man.
Peter
1985 • Luleå
9 november 2011 kl 09:05
Gilla
På tal om löparmagar kom jag på en annan;

en thailändsk bärplockare satt precis vid stigen, alltså så nära att jag hade kunnat high fivea honom på min väg förbi. Han hälsade glatt i alla fall.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
9 november 2011 kl 10:13
Gilla
@Micke och Marcus: Eller med uppfordrande röst påpekat: "Du plockar väl upp det där efter dig sedan? Hundar älskar att rulla sig i människobajs."

Sorry, jag var tvungen.
GöranH
1975 • Gävle
9 november 2011 kl 11:43
Gilla
Nu är det väl något off topic eftersom det här härrör från en cykeltur och inte joggingtur, men eftersom det var ett träningspass redogör jag för det ändå.

Det skedde förra året, jag hade sett en del tecken på närvaron av björn. En stor spillning av ungefär en liter halvsmälta lingon låg mitt på grusvägen längs min träningsrunda som går i avbommad skogsbilväg. Märken av björntassar intill spillningen undanröjde eventuella tvivel om vem som gjort toalett där.

Ett par dagar senare var det så dags. Jag cyklade min vanliga tur längs de avstängda skogsvägar som jag ofta kör grusvägsrally på med hardtailen. Hade kommit 22 km ut i spenaten när jag plötsligt fick punktering. Inga problem tänkte jag och plockade fram reservslangen ur fickan i Camelbacken. Då slår det mig dock att jag har glömt att lägga i den nya fina, lätta och svindyra minipumpen i kolfiber som jag alltid kommer ihåg att ta med utom just idag. Hemma gör den ju heller ingen nytta, hur lätt och fin den än är. Det var nu 10 km avstängd skogsbilväg fram till avspärningsbom, asfalt och civilisation, så det var bara att börja trava på. Jag hade ju energikaka och Camelbacken full med vatten så det gick ingen nöd på mig. Jag knatade dock på ackompanjerad av svordomar över min egen dumhet och slarv. Jag gick i den gröna mittsträngen av skogsbilvägen vilket dämpade stegen. När jag gått ungefär 3 km reagerar jag på att det står något mörkt på vägen. Ögonen ser nästan direkt att det är en björn men hjärnan förstår det först inte. Det tog ett tag att inse att det faktiskt var en livs levande björn. Den har tydligt upptäckt mig innan jag hann såg honom. Han står 30 meter bort mitt på grusvägen och spanar åt mitt håll, sträcker på sig och när han efter några sekunder inser att jag är en människa vänder han om och lufsar han iväg åt andra hållet och viker sedan av rakt ut i den täta barrskogen.

Själv hann jag aldrig bli rädd utan tyckte det var spännande. Efter det gick jag hemåt med lätta glada steg och kände att det var sjukt värt att gå en så lång promenad när man får se sitt livs första björn.
1960 • Kungsholmen
11 november 2011 kl 12:19
Gilla
I morse - en powerwalkande kvinna med lurar som rökte…ingen snoris.
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
11 november 2011 kl 14:01
Gilla
En orm och ett rådjur på samma runda.....
Stefan Nilsson
1953 • Lund
18 december 2011 kl 16:12
Gilla
Idag på mitt lugna löppass...tänkte ta cykelbanan österut. Innan jag hunnit ända fram till avtaget vid vägen som korsar ser jag två hästar utan ryttare komma galopperande emot mig i panikfart, följda av tre ryttare som försöker få stopp på hästarna. Bestämmer mig snabbt för att vika av, vilket hästarna också gör. Hästarna passerar mig på ett par meters avstånd på bilvägen - i full fart - följda av tre hästar med unga ryttartjejer. Tänk om någon kommit promenerande med en barnvagn på cykelbanan, någon gott åt andra hållet och haft hästarna i ryggen eller en bil eller buss kört ut... Det kunde ha slutat riktigt, riktigt illa. Det finns flera hästgårdar i trakten och har varit med om incidenter tidigare när ryttare tappat kontrollen, men detta tog priset. Funderade en stund på att ringa polisen,.. När jag efter 5-6 minuter springer genom byn där hästgårdarna finns så ser jag bara en häst med ryttare komma lunkande. De hade väl fått stopp på galoppen när hästarna kommit tillbaks till gården....
18 december 2011 kl 17:28
Detta inlägg har raderats
Markus Nilsson
1994 • Åstorp
18 december 2011 kl 17:36
Gilla
vilken underhållande tråd ! :)
många både helt skrattretande såsom hemska händelser !
det som hänt mig är väll för några veckor sedan då jag stötte på ett gäng rådjur på en 15 individer, de stod väll en 3 meter från skogsvägen, när jag springer förbi så börjar flock ledaren frusta och dra sådär med framhoven i marken, och han hade ju inga små horn så jag ökade takten markant!. och såklart springer han efter en 10 meter, kan ju säga att det var den snabbaste 200 meterna jag sprungit i mitt live hittills !
Stefan Nilsson
1953 • Lund
18 december 2011 kl 23:12
Gilla
Vad jag skulle ha sagt till polisen... Tänkte väl att de som hade hand om hästarna inte hade full koll, om man säger. När hästarna kom farande visste jag ju inte hur det hela skulle sluta. Bl a finns en motorväg i närheten, och flera mycket trafikerade gator...så det handlade väl om att ev stoppa trafiken i så fall och gå ut med en varning. Ja, vad gör man? Lita på att ungdomarna fixar situationen...?.Det var definitivt inte solklart när de galopperade forbi!
1975 • Göteborg
19 december 2011 kl 22:12
Gilla
Bara ett tips appropå hästarna - ring polisen och diskutera saken med dom. Du kan få goda råd om vad som gäller och hur dom vill att man ska göra om/när det händer (igen). Som sagt, nästa gång kanske det sitter en häst i grillen på en lastbil, eller så har man en i knät i förarsätet på bilen... Speciellt viktigt om det inte är första gången hästarna är inblandade i incidenter!
1960 • Kungsholmen
5 januari 2012 kl 14:09
Gilla
Joo, det var under nyårsaftonjoggen med främlingar här i Stockholm. Då var det ett "tok" som sprang förbi oss vid 3km och började åla sig mitt framför mig bla kom det fram ett vätskebälte, ryggsäck men samtidigt som han höll på med sin ormdans så sprang jag förbi och pustade ut. Sedan efter cirkus 15km kom jag i samspråk med en naturligtvis trevlig joggare vi pratade om ditt och datt så efter 20km så berättade han att han var försenad till starten och hur han sprang ifatt oss. Sedan hur han i farten hade bytt om till löparkläder - Det var ett underligt sätt dressa om men en höjdare att se. Tack vare ormdansen blev det 25 lätta km. Tack Micke för uppvisningen!:)
Micke Larsson
1971 • Norge
5 januari 2012 kl 14:47
Gilla
Tack Rolf! I konkurrens med höjdare i tråden som älskande par, människor som rider på kor, Borat-imitatörer, mimare och elefanter tvivlar jag i och för sig på att synen av när jag rev av mig överdragsbyxor kom upp i samma klass, men det är alltid kul att kunna glädja någon :-).

Till nästa gång får jag antingen öva klädbyten eller (ännu hellre) se till att komma i tid. Framåt Västerbron kände jag nämligen att jag hade behövt lägga all energi på själva löpningen istället.
Johnny Omö Bergkvist
1978 • Markaryd
5 januari 2012 kl 23:11
Gilla
Sist jag va ute så reagerade jag att det glittrade till i ögonvrån. så jag slängde ett öga åt sidan. mitt ute i skogen hade någon klätt en julgran med glitter och julgranskulor o stjärna i toppen. va bara tvungen o stanna till o kika på den. Står en skylt och en burk framför, varsågod ta en godis tomten bjuder. Nyfiken som man är måste man kika o mycket riktigt låg där godis med. kändes märkligt att se en klädd gran i skogen så där.
1966 • Nynäshamn
6 januari 2012 kl 08:45
Gilla
#185 Gabriella: Kunde inte ha kommenterat det bättre själv. *S* Den här tråden och en del andra trådar är hur underhållande som helst. Minns just en upplevelse själv. Jag och granne var ute o sprang längs med en grusväg som passerar en golfbana. Det är nov/dec. Iaf ingen tjäle i marken. Då möter vi ett gäng Islandshästar som med ledarehästen i dundrar fram emot oss. Vi bestämmer oss för att försöka mota tillbaka dom, men dom viker av in till sidan av vägen. Vi gör några olika förösk att få dom att vända tbx, men när dom springer ut på golfbanan, då tycker vi att det var bättre att fortsätta vår löptur. Gissar att banan inte mådde så bra av en massa hovar.
1961 • Skövde
6 januari 2012 kl 21:05
Gilla
Mitt under ett kvällspass i "pannlampans sken" grymtade det till bredvid mig. Stannade till och vred på huvudet. 3-4 meter ifrån mig ser jag en vildsvinsflock på minst 7-8 djur inklusive kultingar. De beter sig helt förvirrat i ljusstrålen. Insåg efter några sekunder att det kanske var läge att "dra". Kollade pulsklockan samtidigt av någon förunderlig anledning. Pulsen hade gått upp 25-30 slag!
1961 • Skövde
6 januari 2012 kl 21:21
Gilla
Kan inte låta bli att fortsätta med en händelse till!

Den så kallade "Lila milen" på Billingen (Skövde) är rejält backig. I den största backen kommer jag långsamt joggande så nära maxpuls jag kan komma. I det läget är man inte speciellt smart eller snabbtänkt :)
Precis när jag skall till att ta ännu ett mödosamt steg inser jag att jag håller på att trampa på några ormar!! Inte en, utan tre! Den ena har till råga på allt redan höjt sin "framkropp" och är bered att hugga!! Jag lyckas göra ett tungt, tungt "svanhopp" så att jag inte trampar mitt i "ormgropen" Det är då jag i mitt utmattade tillstånd noterar att ormarna är både röda och gröna!!!!

Det var gummiormar som någon hade lagt ut i spåret!!!!! Kan tänka mig vad de måste ha skrattat där i skogskanten när jag gjorde mitt "svanhopp" :)
1970 • Sölvesborg
6 januari 2012 kl 21:35
Gilla
Jag har sprungit Göteborgsvarvet 2 ggr, och det man inte har sett där...
Stålmannen, vikingar, smurfar, playboy-brudar osv. I fjor var det 2 killar utklädda till en gris, som dessutom tog sig runt på 1:34..... >:O
Sen är det mycket kul vid sidan om oxå!

1974 • Örebro
20 januari 2012 kl 08:51
Gilla
Anslutningen till närmaste elljusspår är 1km grusväg utan gatubelysning. På vägen tillbaka från rundan sprang jag förbi en parkbänk och precis när jag kommer nära inser jag att någon sitter där i mörkret. Kände mig som huvudrollsinnehavaren i Evil Dead II när jag sprang mot ljuset från den mörka grusvägen i högsta fart.

Lite ormar har man hoppat över också förstås vilket är ganska hårresande och man inser att det alltid finns extra krafter trots att man är trött. Offroad kan inte rekommenderas utomlands. Fick hoppa över en illgrön orm i Portugal. Såg en räv en gång med ett stort köttstycke i munnen från ett rådjur - köttstycket var större än räven själv!

Nyligen fick jag ändra min runda för en lastbil hade kört i diket och vält för andra gången inom 24 timmar. Denna gång hade hans navigator tyckt att han skulle köra in på en cykelbana.

I marocko på träningsläger hängde en hund med oss hela rundan och på en annan runda där kom jag lite för nära kungens palats och en utplacerad vakt siktade på mig med automatvapen, så jag sprang inte närmre utan vände tillbaka på stranden.


1979 • Mariefred
19 april 2012 kl 16:54
Gilla
Snarare något som hänt än sett... men jag blev påbackad av en bil när jag var ute på långpass mitt på dagen för någon vecka sedan. Bilen stod parkerad intill en gångväg och när jag passerade bakom bilen så började den plötligt backa.

Tur att jag tränat mycket för att bli spänstigare och flexiblare den senaste tiden och kunde skutta undan. Fick en liten smäll på vänster ben och hand men inte värre än att jag kunde fortsätta.

Den äldre mannen som körde bilen viftade irriterat med händerna och jag skrek att han skulle se sig för. Sen sprang jag vidare.
< < < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.