Löpning Träning 46 inlägg 5558 visningar

Stanna upp eller inte stanna upp - det är frågan?

1972 • Lund
#1
17 mars 2012 - 09:37
Gilla
Har tänkt en del på när/om man bör stanna om man mitt i löppasset stöter på någon som påkallar ens uppmärksamhet. Är det en vän man umgås regelbundet med är det oftast inget problem, då brukar det räcka med ett "hej" eller "jag ringer sen". Är det skattmasen eller svärmor man råkar springa på skulle säkert många svara att de bara skulle få extra motivation att öka farten.
Det finns dock situationer som inte är fullt så enkla. Springer du helt sonika förbi chefen kanske han tycker du är oförskämd...den gamle skolkamraten du inte sett på 10 år får du kanske aldrig chansen att träffa igen...stackaren som fått motorstopp och behöver hjälp att knuffa igång bilen är svår att nonchalera...för att inte tala om det gråtande, vilsna barnet som verkar tappat bort sin mamma.
Själv blev jag mer eller mindre blockerad av en fransyska en gång (det låter trevligare än det var) som ville veta var närmsta McDonalds låg.
Hur hanterar ni dessa delikata problem?
< < < 1 2 3 > > >
Micke Larsson
1971 • Norge
#41
21 mars 2012 kl 18:59
Gilla
Idag blev jag för första gången stoppad på löprundan av en tiggare som undrade om jag hade en krona. Där går gränsen för mig. Jag övervägde att skälla ut henne för att hon inte hade högre ambitioner än så, men förklarade istället att jag lämnat plånboken hemma (den passar ju så jävla illa i tightsfickan).
Magnus
Stockholm
#42
21 mars 2012 kl 19:31 Redigerad 21 mars 2012 kl 19:37
Gilla
Mina,

nu råkar vi bo i Sverige, då det är ju inte konstigt att diskussionen blir svensk. Skulle det vara nåt dåligt? Om jag hittade 11 hemlösa barn under en buss här i Sverige skulle även jag stanna, det skulle väl du också? Fast eftersom vi, i motsatt till Uganda, har väldigt få (om några) hemlösa barn blir diskussionen en aning teoretisk. Ditt inlägg känns lite nedvärderande som om vi inte skulle bry oss om barn i Sverige?
1978 • Uddevalla
#43
23 mars 2012 kl 11:48
Gilla
Det var inte min mening att vara nedvärderande :) ( även om vi visst har hemlösa barn i Sverige) Att diussionen är svensk hafeonget med svenska förhållanden att göra snarare vår ovilja att kommunicera eller hjälpa till. Det gäller ju inte bara löpare.

Klart man inte måste vara Sverigeelit för att inte stanna, det jag vänder mig mot är tanken att man på något sätt tar sin träning mindre allvarligt för att man väljer att stanna. Jag tar min träning på (ibland alltför) stort allvar, men skulle inte tveka att stanna för någon som behöver min hjälp. Det handlar för mig om medmänsklighet och om att inse att min träning antagligen inte kommer att påverkas ett digg av detta lilla stopp.

Tyvärr är jag inte lika säker som du på att särskilt många skulle stannat för de tiggande barnen
1979 • Norrköping
#44
23 mars 2012 kl 12:01
Gilla
Jag var ute med en löpargrupp från gymmet när vi sprang förbi en liten unge, sittande med tårar överallt. Jag vände och sprang tillbaka, och fick veta att hans dansträning var inställd men att avlämnande förälder redan åkt och han hade ingen telefon med sig. Tänkte att om det varit min unge hade jag velat att en vuxen tog tag i saken och hjälpte till, så jag räckte över min telefon och inom någon minut hade han fått tag på en förälder som kunde komma och hämta.
Löpargruppen fortsatte så vidare och när vi kom tillbaka till gymmet så fick jag faktiskt en eloge för att jag gjorde något som ingen av de andra fick för sig att göra.
Förstörde jag någons träning genom att egenmäktigt pausa hela gruppen ca 500m från start? Nej jag tror inte det.
Mikael
1974 • Stockholm
#45
23 mars 2012 kl 14:28
Gilla
Spring rakt ut i spenaten så slipper du folk =) En och annan älg, staket, djupt dike kanske får en att sänka farten men man slipper iallafall prata (om man inte vill förstås, fast vem pratar med en älg eller ett dike)
Mats Collin
1968 • Haninge
#46
25 mars 2012 kl 08:14
Gilla
Ni som bara nonchalerar å springer förbi nån som viftar eller på annat sätt påkallar er uppmärksamhet... nästa gång kanske det är ni själva som behöver hjälp...
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.