Löpning Kläder, Skor & Prylar 323 inlägg 18101 visningar

Fler recensioner av tjejer

Annelie
1971 • Skövde
#1
21 april 2012 - 15:10
1 Gilla
Nej, jag menar inte att vi ska recensera tjejer (detta kommer nog grabbarna här på jogg att hugga på ;-))

Jag saknar recensioner skrivna av tjejer på skor, kläder och annan utrustning som har med löpning att göra. Jag syftar inte bara här på jogg, utan i största allmänhet (förutom när det gäller sport-bh, och de tjejer jag ser i spåren har på sig mer kläder än så). När jag söker på nätet är de flesta recensioner skrivna av män, och då recenseras företrädelsevis den manliga versionen av tex en sko.

Jag vill läsa recensioner skrivna av både män och kvinnor för att få en helhetsbild, men det finns vissa prylar där en tjej's synpunkter väger högre tex hur en löparryggsäck passar över brösten, eller hur bra ett par cykelbyxor gör sitt jobb. Tyvärr killar, där räcker ni inte till ;-)

Jag vägrar att tro att tjejer är ointresserade eller okunniga när det gäller sin utrustning. På jobbet är det jag som rekommenderar skor etc till mina manliga kollegor samt lägger in löpartidningar i fikarummet.

Så tjejer, berätta om era favoritskor, eller det där misslyckade köpet av en vindtät väst, eller vätskebältet som sitter perfekt efter några små justeringar. Jag är åtminstone intresserad.

(Förresten, det ska bli spännande att se vart denna tråden leder. Trådarna här på Jogg brukar ta de mest oanade vändningarna ;-))
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Annelie
1971 • Skövde
#21
22 april 2012 kl 18:10
Gilla
Jag gillar skor… Men bara löparskor, i alla dess former. Tror inte jag äger några högklackade… Har under det senaste 1,5 året gått från att bara sprungit runt i ett par Kayano till att frossa i olika lätta, neutrala eller ”barfota” skor. Allt för att hitta den perfekta lösningen… En del dåliga köp har det väl blivit (shoppat från bla Wiggle så man kan ha råd med att chansa ibland), men skorna går ju att använda till att gå i, eller så har jag sålt dem till någon kompis med rätt storlek på fötterna. Här är lite tankar om några skor:

LITE SKOR…
Saucony Kayano: Denna skon öppnade ”låg-drop”-världen för mig och lärde mig framfotalöpning. Sprang större delen av förra sommaren och hösten i dessa (fram till snön). Bara asfalt. Otroligt sköna; bra passform, bra respons mot underlaget, funkar bra att springa barfota i, snygga färger. Sulan slits ganska snabbt, men jag har inte upplevt det som något problem.

Puma Faas500: Dessa tyckte jag först var årets sämsta köp. Tyckte de var fula, breda, klumpiga. Gjorde bara någon enstaka testrunda och ställde sedan undan dem. Men efter några veckor tog jag fram dem igen. Stoppade i en annan inläggssula och stack ut på en runda (och undvek att titta på skon). Jag ändrade uppfattning. De är lätta, bra stötdämpning för längre pass på asfalt och man får ett bra driv i steget. Det är ganska stort drop, >10mm, men det känns inte så. Jag har inga problem med framfotslandning. En svårflirtad kärlek som nog blir långvarig. Sprang 25km med dem idag.

Nike Lunar Racer: Dessa sprang jag med i somras innan jag hittade Kayono. Otroligt lätta, skön och lagom fast stötdämpning. Enda nackdelen är passformen runt häl och vrist. Skon sitter inte särskilt tight runt hälen och kanten skaver mot fotknölarna. Sedan är den lite tight i framfoten också (mina fötter har blivit bortskämda med större tåbox).

Nike Free 3.0 v4: Ett spontanköp som blev ett bra köp. Bra passform, men lite konstig runt nederdelen av hälen. Dock inget som stör när man springer. Klämmer inte över tårna. Härligt flexibla. Inte så mycket stötdämpning, men jag tycker att det är tillräckligt för ”vanliga” pass och har även sprungit intervall i dem.

Mizuno Wave Rider 15: Favoriten i vintras. Bra fäste på snö och frost. Bra respons mot underlaget och jag tyckte att de hade löpglädje. Eftersom dessa, och andra skor från Mizuno, har en urgröpning i sulan under hälen är de inte särskilt bra att springa med när det fallit kramsnö; snön fastnar i urgröpningen och bygger ”styltor”. Väldigt obekvämt att springa… Mizuno gör annars trevliga skor. Wave Elexir är lätta och bra för häl-löpare, men väldigt lite dämpning i framfoten. Har ett litet pronationsstöd. Wave Precision tyckte jag var lite för ”svampiga” i dämpningen, men jag ska nog ge dem ett nytt försök.

Merrell Bare Access Arc: Min nya kärlek som jag redan har berättat om. Jag har även Pace Glove som längtar efter att få testas i riktig terräng (om det bara ville torka upp och bli fint väder någon gång…)
Pernilla Levisson
1975 • Bålsta
#22
22 april 2012 kl 19:53
Gilla
@ellie Nej just NB har jag aldrig provat. Vet inte riktigt varför men fått för mig att de var stora i storlekarna. Får kolla upp dem med smal läst mästa gång jag provar :-)
1985 • Gislaved
#23
22 april 2012 kl 21:10
Gilla
Till Eva Fridman:

Jag köpte det Vätskebältet du rekommenderar för en månad sedan. Jag har sprungit med det en gång. Jag undrar vart på höften du har ditt bälte? Jag har svårt med att få det att sitta på plats nämligen.

1971 • Göteborg
#24
22 april 2012 kl 21:26
Gilla
Ana: Jag har det inte på höften utan har det runt midjan. Då sitter det bäst tycker jag.
Annelie
1971 • Skövde
#25
22 april 2012 kl 21:29
Gilla
@Ana: Jag har ett likadant vätskebälte (fast rosa!). När jag sprang med det i dag (premiärtur) så hade jag det i midjan, så satt det bäst. Drog jag ner det på höfterna skumpade det något alldeles väldigt (min rumpa rör sig uppenbarligen väldigt mycket...)

Hade det först utanpå vindvästen, men efter att det glidit omkring ett tag så drog jag västen över vätskebältet (lite för stor väst). Bältet satt bättre när det låg an direkt mot undertröjan.
Susse
1968 • Löddeköpinge
#26
22 april 2012 kl 21:46
Gilla
Jag gillar Newlines kläder, gärna herrkläder i minsta storleken.
Jag har svårt för att de flesta gör damkläder figursydda, det gör att dom sitter riktigt illa på min kropp.

Skor där springer jag gärna i MBT liknande skor. Har hittat ett par "Fit for fun" som jag lyckades springa 11,5km. i idag utan att få speciellt ont. I vanliga löpskor kommer jag knappt en kilometer utan att linka fram.
Pernilla Levisson
1975 • Bålsta
#27
22 april 2012 kl 23:14
Gilla
Fått lite tips på skor här jag ska kolla upp så tänkte i gengäld skriva nåt om de jag har!

Efter att mina tidigare Adidas gått sönder så skulle jag i början av året köpa nya. Den Adidas modellen fanns inte längre å de enda jag kunde hitta som alls passade var ett par billiga Asics, tror de heter Innovate, så köpte dem. De funkar men jag är inte såld :-/ Provade då förresten också flera Nike modeller men ingen passade, med den längd som behövs så blir de alldeles för breda!

Eftersom jag gärna vill springa i skogen så köpte jag sen ett par Salomon, XA Pro 3D Ultra 2. Jag köpte dem lite på vinst och förlust då de fått bra recensioner av alla jag pratat med. Som jag misstänkte innan så gillar jag greppet men de känns klumpiga. De är för breda och stela tycker jag. Har lagt i en hälsula också då de var alldeles för höga, och hårda, därbak. Så tror de kommer bli promenadskor i stället för springskor.

Så har jag också ett par Inov-8 Mudclaw som jag tycker passar min fot super men de är totalt odämpade och det klarar jag inte att springa längre i. Köpte dem för en hundsport jag håller på med som innebär att jag måste kunna springa, stanna och vända snabbt på kort tid oavsett hur lerigt det är. De är verkligen supergreppande så där är jag helt nöjd :-)

Nu letar jag efter en sko att springa till vardags i och då jag ytterst sällan springer på asfalt får den gärna vara mer terränginriktad. Har dessutom oftast med mig hunden i midjebälte så skorna får inte vara för hala för då kan hon råka dra omkull mig!
Annelie
1971 • Skövde
#28
23 april 2012 kl 06:43
Gilla
@Pernilla: Salomon Speedcross är riktigt smala, och riktigt trevliga. Mycket nättare än deras andra varianter typ Crossmax och XA Pro. Riktigt bra grepp! Har använt den som vintersko när det varit snö. Finns också med Clima Shield.
Jenny
1971 • Årsta
#29
23 april 2012 kl 14:32 Redigerad 23 april 2012 kl 14:35
Gilla
I jakten på den perfekta underbrallan har jag provat några olika varianter.

Mina kriterier för en underbyxa att springa i är att de inte innehåller någon bomull, inte glider upp i baken eller skär in på annat sätt, andas hyggligt och allra helst gå ner över skinkorna. Jag förstår inte poängen med att springa i små mini-underbrallor, det ska vara bekvämt ju.

Kari Traa Butterfly hipster (ca pris 300 kr)
Material: 95% polyamid, 5% elastan. Andas OK, fina färger, hamnar mitt på skinkan men glider inte upp. Godkända, men väl dyra med tanke på att de inte är drömunderbyxan.

Kari Traa sp boxer (ca pris 300 kr)
Material: merinoull
Bästa underbyxorna för vinterlöpning. Går ned över skinkorna, sitter mycket bra. Ett par riktiga favoriter. Finns i fina färger. Merinon andas inte så där jättebra men ull blir ju inte kallt när det är blött så det är OK.

Röhnish Hipster (ca pris 100 kr)
Material: 82% polyamid, 18% lycra
Billiga och finns i många glada färger men om man inte vill ha underbyxor som sitter på halva skinkan så är de inget vidare. Sitter sådär. Andas? Nja. Det största minuset är att de har bomull i grenen.

Odlo evolution light panty (ca pris 270 kr)
Material: 75 % Polyester, 19 % Polyamide, 6 % Elastan
Bra passform, lite trista färger, håller i tvätt efter tvätt. Andas hyfsat. Går ner över rumpan och sitter där de ska. Det enda negativa är att benen är lika långa fram som bak så det blir lätt en del tyg som knölar sig i höftböjen.

Hemmgjorda underbyxor av ett par avklippta lite tjockare strumpbyxor (pris, minns inte vad de kostade nya, 99?)
(material, polyamid och elastan skulle jag tro)
Funkar utmärkt. går ner över baken eftersom jag själv väljer längden. Skär inte in. Kostar ett minimum eftersom materialet fanns hemma.
Rullar lätt upp sig i kanterna, känns som det mest negativa. Andas lika bra som de bästa ovan.

Slutsats: Efter att ha provat lite olika varianter har jag kommit fram till att 300 kr för ett par underbyxor sällan är värt det om det inte rör sig om merinoull. Tillsvidare tänker jag göra underbyxor av mina gamla strumpbyxor eller prova att springa helt utan, utom på vintern.


Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#30
23 april 2012 kl 16:03 Redigerad 24 april 2012 kl 12:16
Gilla
Okej, jag representerar kanske inte alla, men vi finns ju också, vi små tjejer/kvinnor och jag har ju blivit något av en skonörd, så jag får väl dela med mig av mina älsklingar:
Adidas AdiZero Boston: Lätta skor för långpass.
Adidas AdiZero Adios: För allt! Jag blev förälskad när jag började springa med dessa förra året. Lätta, snabba, men samtidigt ganska dämpade för den som behöver det.
Vibram Fivfingers Speed: Blev ju biten av markkänslan när jag köpte Adios, så när jag då provade "barfotaskorna" gjorda för löpare och som dessutom är grymt snygga (jo, de är faktiskt snygga! Ser ut som ett par vintagesneakers), fastnade jag helt. De skönaste skorna som någonsin suttit på min fot.
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#31
25 april 2012 kl 09:25
Gilla
När det gäller trosor att träna i har jag hittat en modell som i alla fall passar helt suveränt på mig, och de kostar inte ens skjortan och dessutom går de att tvätta i 60 grader vilket jag helst gör med alla underkläder.

De är av märket Walking som finns att köpa bl a i Ullared och är i bambu. Om man nu gillar hipstermodell på trosor är dessa helt klart värda att testa. Tror inte de kostade mer än 50-lappen. Efter att ha blivit förälskad i dessa trosor ska jag nu skicka efter en hel massa med en kompis som åker ner till Ullared i helgen.

Har testat Pierre Robert trosor också, De funkar förvissso till spinning men åker in i arslet vid löpning så det är bara ge upp. Det är bara det värsta som finns.

1970 • Järfälla
#32
25 april 2012 kl 11:27
Gilla
Haha, på minner om när jag bodde i Schweiz, vi sa alltid "Arsch frisst Hose..." (Arsle äter trosa)

Jag köpte SOC;s trosor (låg i en liten miljödum plastboll) och de är helt okej om jag springer men som många andra förutsätter de plattröv för fram och baksida är lika långa = risk för korvning fram och "trosätning" bak.

Bambu är skitabra, jag har beställt handdukar i storleken "hårhandduk" (ung samma stl som SATS sporthanddukar) från ecoliving.se och de är fabulous, för de blir aldrig sura! Torkar tyvärr lite långsamt men suger desto bättre... :-)
Annika
1972 • Trollhättan
#33
25 april 2012 kl 13:02
Gilla
Vilken jättebra tråd! Hoppas på många bra inlägg :-)

Jag tänkte bidra med ett tips som jag blev tipsad om själv här fast i en annan tråd. Det är sport-bh:n Shock Absorber Run som jag fick nys om här. Först höll jag på att sätta kaffet i halsen när jag sökte på priset här i Sverige på en sådan. (Ligger runt 600-700kr). Fast sen sökte jag på e-bay UK och det var betydligt roligare... Köpte en för ca £30 inkl frakt och den är superduperbra. Jag är ingen lättviktare så jag behöver stöd för de där två där fram. Känns äntligen som om att man inte ser ut som en hoppande bimbo när man möter någon på löprundan... Sen att man faktiskt ser schysst ut, dvs man slipper brödlimpeeffekten, är ju bara ett + i kanten.

Bra tips där Nina om handduk. Jag vill inte släpa med mig tjocka handdukar till gymmet men en del sk träningshanddukar luktar ju bäver oavsett tvätt i tvättmaskin. Vilka är bra? Vilka luktar inte? (Kanske inte specifik tjejrecension på det men ändå...)

Verkar som trosmysteriet går vidare också... Har tyvärr inget bidrag där då jag inte lyckats hitta det perfekta paret. Kan i alla fall heldissa Crafts... passar nog bara tjejer som är mer platta och raka...
1970 • Järfälla
#34
25 april 2012 kl 13:22
Gilla
http://www.ecoliving.se/bambu-c-149-1.aspx
Gör nog lite reklam nu, men de är så himla bra. Och miljövänliga!
Alaska
1960 • umeå
#35
25 april 2012 kl 18:04
Gilla
Jag gillar Ullmax trosor. Billiga, sitter skönt, går att tvätta i 60 grader. Även deras träningsunderställ är bra. Kalsongerna lagom höga i ryggen och materialet är skönt att ha mot huden. I vinter har jag använt deras yllemammelucker på varenda pass, ovärderliga och mycket prisvärda.
Annelie
1971 • Skövde
#36
1 maj 2012 kl 11:15
Gilla
När jag var på Playitas i vintras köpte jag ett par Saucony Hattori. Sprang lite med dem där ner och tyckte de var supersköna, men jag var ganska ovan vid så minimalistiska skor. Här hemma under vintern har jag använt dem vid träning inomhus och de har blivit lite bortglömda. Så i morse hittade jag dem och bestämde mig för att ta dem ut på en lite runda för att se vad de egentligen duger till. Jag har under våren sprungit i VFF, NB Minimus Zero Road och Merrell Bare Access och det känns som om mitt framfotasteg sitter ganska bra.

Redan första löpstegen med Hattori blev jag positivt överraskad. Jag fick direkt till det där mjuka steget och fötterna bara njöt. Jag kände mig lättfotad som med ett par VFF, men trots att jag sprang på asfalt kändes det som om underlaget var mjuk stig. Riktigt skön dämpning under framfoten. Sprang 5km och det blev min snabbaste runda hittills i år.

Skon sitter på foten som en socka. De är tighta och mjuka. Jag har samma storlek (UK7,5) som jag har i mina Kinvara, men i Kinvaran kan jag ha ett par sockar. Det kan jag inte ha i mina Hattori. Sulan är nog inte den mest slitstarka, men den dämpar bra och ger ett mjukt steg. Det finns lite förstärkning under häl samt under och bakom stortån. En del (karlar) har skrivit att skon är svår att få på sig. Det kommer en ny version med snörning i år. Jag har inga problem alls att få på mig skon (normalhöga fotvalv) och den sitter perfekt.

Sammanfattningsvis en otroligt lätt och skön minimalistisk sko. Och snygg. Kommer i många läckra färger. Svårt att slita blicken från mina fötter när jag springer ;-) Prisläge runt 700-900kr på bla wiggle. Tror att Intersport har dem också.
Johanna Linde
1987 • Essunga
#37
1 maj 2012 kl 19:22
Gilla
Jag springer i Fivefingers Bikila, underbara skor!
Tights har jag precis bytt från Nike (då de började åka av efter ett år) till 2XU, detta ångrar jag inte! Dom är supersköna och det känns som att kompressionen gör gott! Har även ett par Orca kompressionsshorts som jag bara sprungit i en gång, men de satt perfekt!

Undrar en sak angående vätskebälte har ett från SOC med fyra flaskor (ok, vet att det inte är bästa kval.) som ständigt åker upp när jag springer. Om det får välja så vill det sitta precis över de nedersta revbenen så att det hindrar andningen. Jag får sätta fast det med säkerhetsnålar i byxorna. Detta är ett med stretch. Någon som har ett tips på ett inte alltför dyrt som sitter där det ska?
Annelie
1971 • Skövde
#38
1 maj 2012 kl 19:55
Gilla
Jag har ett Nathan Speed belt 2 http://www.wiggle.co.uk/nathan-speedbelt-2-aw11/?pr=1022 Har inte sprungit med det så väldigt mycket, men jag tycker att det sitter bra om jag väljer att det ska sitta i midjan. Glider inte alls om det ligger mot något material som ger lite friktion tex en undertröja. Resårbälte och kardborrestängning. Sätter man det på höfterna/rumpan skumpar det väldigt (kanske min rumpas fel...)
Susanne
1981 • haninge
#39
2 maj 2012 kl 00:21
Gilla
@ Johanna, Jag läste om en tjej som tog limpistolen och "ritade" i cirklar på insidan av vätskebältet. När det torkat blev det ungefär som de där gummisträngarna som finns vid ankeln på löpartightsen. Kanske värt att pröva?
Lisa Mike
1968 • Västra Frölunda
#40
2 maj 2012 kl 09:44
Gilla
Tack för alla tips - suveränt!
Någon som har tips på bra löparstrumpa med lågt skaft? Själv springer jag med Craft Pro Cool Run Sock, som jag är mycket nöjd med, men vill också testa en skön strumpa med lågt skaft.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.