Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2192 visningar

Botat onda knän med löpning!!

Maria R
1978 • Göteborg
#1
18 april 2008 - 11:50
Gilla
Hej!

Ville bara säga att jag igår var hos sjukgymnast efter remiss från läkare. Jag har nämligen problem med instabila knäskålar och har i perioder haft ont vad jag än gör eller inte gör (svårt att somna då det värkt en massa i knäna!) Läkaren sa att det var helt ok att springa att det inte var farligt om det gjorde ont så jag började löpträna för ca 1 månads sedan (vilket jag för övrigt älskar). Igår konstaterade sjukgymnasten att jag i stort sätt botat mig själv genom löpningen. Att jag genom att röra mycket på mig så har jag stärkt upp knäna och tydligen så försvinner smärtan ibland genom ökad cirkulation. Har under hela vinterna tränat regelbundet på gymmet, längd och spinning men det var en rejäl dos av löpning som gjorde susen. Vem hade trott det!! Inte jag som undvikit löpning i alla år!! TJOHOOO!!! =)
1963 • Stockholm
#2
18 april 2008 kl 12:22
Gilla
Fantastiskt! Även jag hade ont i mina knän innan jag började med löpning, tog bara några veckor så kunde jag slänga knäskydden och har aldrig behövt använda dem sen dess:-)
1969 • Eskilstuna
#3
18 april 2008 kl 13:05
Gilla
Dina muskler kring knät som syftar till att stabilisera detsamma blir ju starkare. KUL!!!!! GRATTIS!!!!
Janet S
1979 • Umeå
#4
18 april 2008 kl 15:01
Gilla
Verkligen skönt att höra! Får man fråga vilka distanser du körde och hur ofta? Har själv problem med mina knän, speciellt ena, men detta pga överträning. Ska försöka börja smått snart igen.
Maria R
1978 • Göteborg
#5
20 april 2008 kl 12:05
Gilla
Jane: Alltså jag har fortfarande känningar i knäna när jag springer mer än ca 5 km men det kommer och går lite och hänger aldrig kvar efter ett pass. Jag har börjat köra enligt Maffeton, både för att ha kvar motivationen (väldigt jobbigt att alltid kämpa om snabbare tider) och för att inte gå för fort fram och skada mig. Jag kör 3-4 ggr i veckan och det har blivit något pass på ca 1 mil, nåt på 8, nåt på 5-6 km (på morgonen). Jag försöker öka och förra veckan körde jag ett på 12 km så i morgon tänkte jag köra ett på 14 för att testa. Slingorna jag främst har sprungit har varit väldigt flacka med få backar både uppför och utför. Springer nog ganska mycke och långt för att inte ha gjort det tidigare men det har funkat. Kolla gärna min löpdagbok. Fast, jag är ju ingen expert på detta..... Lycka till med knäna!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.