Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 1482 visningar

vilka skor till maran???!!

selma
1978 • Stockholm
#1
14 maj 2008 - 00:01
Gilla
Aaaaargghh!! Jag köpte ett par jätteheta New Balance 902 som lättviktsskor (rosa dessutom) och nu påstår min PT att jag ska springa maran i mina gamla fula båtar till Saucony Omni Grid??

Han tänker att lättviktarna inte är lika dämpade som Saucony. Det stämmer. Har kört 27 km som mest i Sauconys som är pronationsskor och halvmaratävling som längsta distansen i NB. Det brinner under fotsulorna i bägge skor efter sådana långpass men NBn känns något lättare och gladare.

hummm, vilken sko ska man välja tycker ni? Det är min första mara...ska man byta skor mitt i kanske? Börja i Sauconys och byta till lättviktaren?

csaba
1973 • Malmö
#2
14 maj 2008 kl 00:25 Redigerad 14 maj 2008 kl 00:28
Gilla
jag har tänkt att prova mina Saucony Grid Fastwitch 3 (lättviktarskor) till göteborgsvarvet och känna mig för (har bara provat 2ggr på asfalt), om det käns bra så tar jag dom till maran om inte så tar jag mina asics nimbus 9.

är förstagångslöpare och vill inte exprimentera för mycket dock så förmodligen blir det asics-en till maran. (bättre med för mycket dämpning i början, annars kanske efter 2-3 mil kommer jag att ångra valet)
Christina Stalby
1978 • Uppsala
#3
14 maj 2008 kl 08:28
Gilla
Jag köpte nyligen nya skor (Saucony Omni Grid) och fick tipset att använda dem på maran eftersom de är så stabila. Jag har sprungit i dem på några långpass och jag tycker verkligen att det stämmer - efter 20 km så behövs lite stadga!
1977 • Örnsköldsvik
#4
14 maj 2008 kl 08:42
Gilla
Jag hade valt de lättare. Som tävlingssko kör jag själv med Asics Gel Noosa, som väger ca 100 g mindre än mina träningsskor. Dessutom sitter de som en smäck på foten. Har sprungit både marathon och nu senast i helgen Lidingö Ultra 50K i dessa lättviktsskor. Vad fick du för råd när du köpte de rosa? Var de för sprint eller långdistans? PTn i all ära, men skofunktion kanske inte är hans/hennes huvudämne?
selma
1978 • Stockholm
#5
14 maj 2008 kl 09:52
Gilla
Lättviktsskorna ville jag ha för de var snygga och rosa :D ...näe, skämt åsido, jag ville ha 2 par skor då jag springer upp till 4 ggr/vecka. I affären rek de att den bör användas enbart till snabbdistans, intervall och tävling. Vanliga stabila sauconys till långpass.

PTn tänker att jag inte är tillräckligt uppbyggd i fötterna/ benen (har börjat jogga i höst) och att jag kan ta onödigt mycket stryk med mindre dämpade skor såsom lättviktsskorna under en hel mara...å andra sidan är sauconys tyngre...och fulare... :D :D :D
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#6
14 maj 2008 kl 11:01
Gilla
"å andra sidan är sauconys tyngre...och fulare... :D :D :D"

Hehe, med tanke på hur snygg man brukar vara i slutet av en mara ;)

Men det tål att tänka på, ett par lättare skor är ju skönt, men mot slutet av en lång tävling är ju lite extra stabilitet inte att förakta, inget lätt beslut.

Själv kommer jag att springa Varvet i mina nya Asics Gel DS Racer, som jag som längst sprungit 16 km i, vilket gick bra. Jag skulle nog inte välja dem till en mara, men jag skulle å andra sidan välja att inte springa så långt igen överhuvudtaget ;)
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#7
14 maj 2008 kl 11:03
Gilla
Selma,
tänk ditt längsta långpass ... och så lägger du på lite, till antar jag, för komma upp i marathondistansen. I ett par lättviktsskor. Vill inte vara en partypooper men trots att dina lättviktare är jäkligt lätta. Och snyggt rosa såklart. Så tror jag inte att du får straffrundor efteråt för att dina Sauconybåtar inte är så heta men däremot kommer dina fötter, knän, framsida lår(!), och rygg antagligen att vara väldigt tacksamma för den extra dämpningen.

Nästa år däremot ... :-)

vänlig hälsning
Håkan
selma
1978 • Stockholm
#8
14 maj 2008 kl 11:16
Gilla
OK, tusen tack för alla kommentarer, då blir det mina härligt insmutsade Sauconys på maran!!! Å andra sidan är det första seriösa löparskorna jag köpt och de jag kutat i hela vintern så lite roligt blir det.

Attans, mina tävlingskläder matchar inte...jag som har en lila-svart-vit Asics outfit till de rosa skorna....måste nu leta efter något fräsigt i kornblått och vitt! jösses vilka bekymmer.... :D

selma
1978 • Stockholm
#9
14 maj 2008 kl 11:21
Gilla
PS:
alla är j-t heta i slutet av maran tycker jag, jag var grön av avund när jag kollade på målgången och alla stolta, svettiga, frustande, saltrandiga och dreglande löpare i fjol....det var den stämningen och looken som fick mig att börja springa....

sen är det aldrig fel att göra sitt bästa och försöka ha en fräsch outfit när man ändå springer maran? :D

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.