Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1417 visningar

Alternativ träning vid löparknä?

1988 • Kungälv
#1
19 maj 2008 - 10:26
Gilla
Så åkte man ändå på det till slut.
Antar att ingen kommer undan hela livet...

Såklart vill jag fortsätta hålla hög träningsdos under veckan när man är van vid sina små endorfinkickar men förstår själv att löpning inte är ett alternativ under den närmsta månaden.

Så... vad KAN man träna? Stavgång? Simning/Wet vest? Spinning? Jympa? Core? Skivstång?

Skulle bli så lättad om någon berättade att jag kunde åtminstone kunna genomdriva fyra pass i veckan... Kram!
Daniel Lagerqvist
1979 • Fjugesta
#2
19 maj 2008 kl 10:57
Gilla
Spinning är bra för löparknä.
1975 • Nyköping
#3
19 maj 2008 kl 11:06
Gilla
Fick tips på Runners Store i Sthlm att köra kort uppvärmning och därefter springa snabba intervaller (endast några hundra meter) för att utnyttja hela rörelseomfånget och då tänja ut senan mer. En sjukgymnast tipsade om tvärgående massage (med en finger hårt så att det gör ont) över senan strax över knäleden på utsidan. Det gör tydligen mycket god nytta, men man ska massera 20 min 3 ggr per vecka.

Har själv gått över mer till cykling och simning vilket fungerar bra med knät. Har även skaffat inlägg i skorna vilket varit en klar förbättring.

Det viktigaste är nog att inte deppa ihop utan ha tålamod.
Daniel Adler
1978 • Göteborg
#4
19 maj 2008 kl 11:28
Gilla
har kört sån där crosstrainer på gymet när jag känner av mina knä, har funkat bra. på med rejält med motstånd och växla höjden på stegen
Bengt Marklund
1967 • Umeå
#5
19 maj 2008 kl 11:59
Gilla
Jag fick löparknä och upptäckte att gång uppför var en bra träningsform. För enkelhets skull på löpband. Håller garanterat flåset uppe under rehab.
Pär Nyman
1970 • Stockholm
#6
19 maj 2008 kl 12:13
Gilla
Vad gäller träning under läkningstiden så håller jag med Daniel Adler om cross trainer ovan. Det funkade för mig och för många andra har jag hört.

Jag fick löparknä 1999 och kunde inte löpa mer än 1,5 km fram tills för några månader sedan då jag bestämde mig för att bli bra. Själv gick jag och fick Shock Wave terapi (en maskin som knackar på det skadade området) några gånger och gick sedan till en löparnaprapat (Naprapatlabbet, Mattias Ahlström) för att få hjälp med löptekniken. Just löptekniken är enligt min uppfattning vad det hela handlar om i grunden. På löpbandet med Mattias (efter 3ggr shock wave och vila) sprang jag för första gången på 9 år 20min i sträck utan att känna något från knät, en otrolig känsla! Shock Wave eller löpteknik eller bägge delarna? Omöjligt säga vad som gjort vad. Mattias tipsade mig om Chi Running, ett koncept som jag gått över till. Det är inte helt lätt att lära sig men funkar ännu så länge bra.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.