Löpning Träning 8 inlägg 1906 visningar

fystester

Elin Larsson
1986 • Katrineholm
#1
5 juni 2008 - 14:59
Gilla
Hej,

Ska nästa vecka iväg och göra polisens fystester (löpning, hindbana, släpa docka, sim). Då jag är och har varit småskadad en längre tid har jag tagit det lugnt med löpningen. Men så idag bestämde jag mig för att köra 5x400 m i 5min/km fart, dvs den fart och längd man ska köra på fystesterna (2km på 10min). Trots att jag vilade mellan varje intervall så var jag slut efter 400m. Så nu sitter jag här o oroar mig för testerna. Någon som har något mirakeltips inför fystesterna? Mvh Elin
Angelica H
1978 • Mattmar
#2
5 juni 2008 kl 15:26
Gilla
Är ingen löpare av rang men dristar mig ändå till att kommentera...

1) Personligen sliter jag väldigt med att behöva stanna upp i löpningen, att tappa rytm. För mig är det alltså betydligt jobbigare att springa 5x400m än att springa 2 km, hur ologiskt det än verkar. Kanske är det skallen som ställer till det. Det är lättare att bita ihop än att hela tiden "börja om".

2) Bästa mirakeltipset i ditt fall är nog vinnarskalle. Du hinner knappast utföra underverk innan testerna nästa vecka. Men du vill verkligen klara det och den viljan kommer att ta dig långt. En nummerlappseffekt utan nummerlapp helt enkelt.

Försök att inte oroa dig och ge gärnet när det är dags! Lycka till, jag håller tummarna!

/Angelica
2006 • Alingsås
#3
5 juni 2008 kl 16:05
Gilla
Du bör nog försöka springa en eller två gånger till innan testet och ha två vilodagar innan testet. Om du har sprungit ganska lite den senaste tiden så förbättras man en hel del på kort tid.

Men eftersom det är så kort tid kvar skulle jag välja att springa hela sträckan. Kanske kan du springa morgon och kväll i något lugnare tempo en eller två gånger i helgen. Om testet är först i slutet av nästa vecka så hinner du med ytterligare ett par rundor.

Om du inte gör något ytterligare så tror jag tyvärr att du är chanslös, men får du bara ett par träningspass till i kroppen så finns det nog en hygglig chans.
Samuel Edvardsson
1983 • Karlsborg
#4
5 juni 2008 kl 16:59
Gilla
När dagen kommer och du ska springa får du nog extra kraft och motivation! lycka till!
1981 • Mjölby
#5
5 juni 2008 kl 20:19
Gilla
Hej!

Jag har gjort testerna och väl på plats så klarar man det lätt o galant :)
Jag vet inte om du har sprungit på löparbana innan...jag tyckte att det kändes som man stod still. Banan är ganska stor så man får nån konstig uppfattning om sin egen fart. Enormt lättsprunget!
Funktionärerna står och medelar din tid efter varje 200.
Jag sprang i 10-minutersgruppen och de flesta tjejerna gjorde ett stort fel: dom tokrusade från start och släpade sig runt sista varvet. Bry dig inte om dom andra och kör efter eget huvud, bli inte skraj om du kommer på efterkälken i början.
Dessutom så har dom ändrat till 10.15 för tjejer!

Lycka till!
1979 • sollentuna
#6
5 juni 2008 kl 22:32
Gilla
Lycka till!

Prova och spring tre km något lugnare tempo en gång innan så känns det förhoppningsvis bättre psykiskt. Tror du fixar det mycket sitter i skallen och att inte gå ut för fort. Dockan är inga problem och hinderbanan löser man lätt bara man inte blir för nervös och springer fel väg...
Elin Larsson
1986 • Katrineholm
#7
10 juni 2008 kl 18:14
Gilla
Tack för alla svar!

Jaha nu sitter jag här fortfarande och det är bara två dagar kvar till testerna. Då jag har provat att springa och fortfarande får ganska ont i högra vaden och benhinnorna där jag är skadad, så är nu frågan, ska jag köra fystesterna eller ska jag hoppa över dem? Hur skulle ni ha gjort i min sits?

/elin
2006 • Alingsås
#8
10 juni 2008 kl 18:36
Gilla
Det beror nog på hur stor sannolikhet jag hade bedömt att jag hade klarat dem. Det går ju att använda smärtstillande salva etc. så att man tar bort smärtan under testet. Om jag hade trott på en hygglig chans så hade jag bedövat smärtan och gett järnet. Jag hade nog inte sprungit utan smärtlindring. Efter testerna hade man dock fått se till att komma till rätta med skadorna. Att bedöva bort smärtorna från en skada är annars inget att rekommendera.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.