Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13064 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
1956 • PARTILLE
25 april 2013 kl 22:49
Gilla
Orkade inte läsa hela tråden. Men jag har samma problem som Therese K. Vill även att när en tråd är läst att trådrubriken inte visas i fetstil. Blir lättare att hålla redan på lästa trådar. Även att nämnda rubrik blir fetmarkerad igen när nytt inlägg dyker upp i tråden. Som på gamla jogg....
Roland Söderström
1962 • Onsala
26 april 2013 kl 01:11
Gilla
Och nu funkar nya traningar med min Timezone :)
Jag fick stalla om tiden och datumet om jag tranade tidigt, dvs klockan var fortfarande igar i Sverige... :D
Tack for det.

Ser heller inte vilka inlagg som ar lasta.
1983 • Borlänge
26 april 2013 kl 07:10
Gilla
Synd att man inte kan surfa från mobilen till sidan längre :(
1981 • Alingsås
26 april 2013 kl 07:58
Gilla
Stefan: numera är det som förut, dvs att olästa inlägg är fetmarkerade och lästa är normala. Ser det inte ut så för dig? Om inte, kan du skicka en skärmdump till supporten (och skriva operativsystem och webbläsare).

Kanske är det så att skillnaden inte upplevs som en skillnad och då kanske vi kan använda större skillnad i text-färg eller liknande för att göra det tydligare.
1981 • Alingsås
26 april 2013 kl 08:01
Gilla
Fredrik: vad är det som gör att du inte kan surfa från mobilen längre?

Vi har gjort ett stort antal ändringar som gör att många upplever en stor skillnad. Vad är det för mobil du surfar ifrån?
1981 • Alingsås
26 april 2013 kl 08:02
Gilla
Kenneth, menar du att det tar lång tid att läsa in pass från gps-klocka, gpx-fil eller liknande? Eller menar du träningspass från dagboken?
Mårten
1981 • SKELLEFTEÅ
26 april 2013 kl 08:14
Gilla
Fortfarande en stökig upplevelse på ipad (med Safari). Vet inte vad sidan gör, men vi in-och-ut-zoomingar hackar och blinkar text och innehåll. Den tycks "ladda om" texten i dess nya visningsstorlek (vid varje förändring av den)
Tim P
1981 • Västerås
26 april 2013 kl 08:35
Gilla
#167 - För mig går det fortfarande inte att surfa på jogg.se via mobilen (iPhone 4s, ios 6.1.3) sidan gör så att Safari-appen kraschar.
Elin Larsson
1989 • Enköping
26 april 2013 kl 08:43
Gilla
Nya jogg.se är lite för tung på min mobil eller surfplatta :/ annars jättefin ny sida :)
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
26 april 2013 kl 09:45
Gilla
Trolleri! Jogg.se går som en dans på min iphone:-) inga problem alls.
Roland Söderström
1962 • Onsala
26 april 2013 kl 10:00
Gilla
Jag kor Ubuntu 12.04 och Chrome Version 26.0.1410.6.
Ny inlagg ar valdigt valdigt svagt gra och man anstranger sig ser man att dom ar graa (ej lasta).
I Firefox 20.0 ar det annu varre.

iPhone 4, ios 6.1.3 och jag kan surfa aven om det ar segt aven med WIFI.
1983 • Borlänge
26 april 2013 kl 10:12
Gilla
Jonas, Sidan laddas inte öht, gäller Android för min del.
Håkan Marklund
1966 • Uppsala
26 april 2013 kl 10:31
1 Gilla
Rent generellt så tycker jag att vissa saker är bättre i den nya versionen och andra lite sämre.

När det gäller bottenplattan för nya inlägg i en tråd - varför inte till exempel använda samma gröna färg som det första inlägget i tråden? Eller den gula från föregående version? Jag har inga problem med läsbarheten men det är svårt att få en omedelbar bild av vilket inlägg man ska scrolla till. Onödigt att behöva lägga tid på det momentet.

Tar tid att ladda innehållet på sidan - har någon nämnt det tidigare? :P

I och för sig får jag ju titta på bakgrundsbilden, det hade ju varit tråkigare med en helt tom sida.

Så långt de rena problemen. Det finns ju en del saker som är mer funderingar kring möjliga förbättringar:

Möjligheten att det första inlägget kollapsas på följande sidor, antingen som default eller genom att man kan välja själv (inställning eller aktivt val i tråden).

Hårdkodad bredd eller flexibel layout har ju varit upp i tråden och jag skulle ju rösta på flexibel bredd, eller i alla fall någon form av val så att man utnyttjar utrymmet som finns. Att rensa bort kolumnerna som fanns känns ju mindre viktigt om man inte gör något med utrymmet.

Testning: Varför testar ni inte på linux utan bara Win/Mac?
Oldboy
1952 • Danderyd
26 april 2013 kl 12:47
Gilla
I "Senaste dygnets aktiva trådar", vänsterspalten under Forum, syns det fortfarande inte vilka jag varit inne och läst (eller skrivit) i. Alla rubriker i grön fetstil och ingen lampa alls till vänster om dem.
(Firefox under Windows 7)
Håkan Pettersson
1968 • Vallentuna
26 april 2013 kl 19:09
Gilla
Tyvärr ett jättekliv bakåt då man surfar på en android platta med chrome. Tidigare laddades sidorna snabbt och man kunde hoppa fram och tillbaks mellan olika sidor, nu är det bara seeegt
Rickard S
1981 • Örebro
26 april 2013 kl 19:29
Gilla
Jag har också problem med att surfa från mobilen. När jag skriver inlägg så hoppar fönstret med texten bort så jag kan inte se vad jag skriver, och raden högst upp med händelser och meddelanden mm går inte att trycka på, och den går inte heller att zooma in, man hamnar hela tiden i mitten på raden, ej ovanför händelser och meddelanden. Surfar på en Sony Xperia go, med Android.
Kenneth Eliasson
1961 • Tyresö
26 april 2013 kl 19:39 Redigerad 26 april 2013 kl 19:41
Gilla
@Jonas: Det är när jag laddar in gps-filen som Garmin ANT Agenten har tagit hand om.

När man sitter där och väntar på att överföringen ska bli klar får man i och för sig meddelandet att "överföringen kan ta tid", men jag tycker det tar för lång tid. Servern är för trött helt enkelt.
Kent Hansson
1964 • Strömstad
26 april 2013 kl 21:55
Gilla
Den nya sidan är betydligt SÄMRE än den gamla. Den gamla sidan gjorde att man fick en bra överblick och den var användarvänlig. Den nya sida har en snygg layout men är fruktansvärt rörig. Inte alls bra. Gör om och gör rätt eller gå tillbaks till den gamla sidan!
1982 • Uppsala
26 april 2013 kl 22:05
Gilla
När det kommer nya inlägg i den HÄR tråden så har de inte mörkare bakgrund. Men det har de i andra trådar.
1976 • Göteborg
Administratör
26 april 2013 kl 22:21 Redigerad 26 april 2013 kl 22:21
Gilla
Hej halloj vänner!

Detta var vårt tredje stora nylansering och har minst sagt varit mycket att jobba med. Det blir alltid betydligt mer att få ordning på än man tror. Å antalet funktioner och plattformar har inte blivit färre med åren om man säger så. Men med er hjälp har vi kommit riktigt långt.

Nu tänkte vi ta helg och vi har lovat varandra att försöka ta ikapp lite med våra familjer och träning i helgen så få inte panik om vi inte svarar här. Vi har inte glömt er. Vi laddar bara för nästa veckas stordåd :)

Så tack för all kritik och all hjälp med buggfix.
Trevlig helg!
< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.