Löpning Träning 2 inlägg 1718 visningar

Först upp och sedan ner? Eller tvärt om?

1972 • Tyresö
#1
5 september 2013 - 15:11
Gilla
Har relativt nyligen börjat med intervaller och som jag förstått det är idealet en flack sträcka utan vare sig uppförsbacke eller nedförsbacke. Nu har jag inte lyckas hitta en lämplig tusing som är helt flack men kör i en loop som är 1 km där halva loopen är lätt uppför och andra halvan är lätt nedför. Enligt runkeeper är skillnaden mellan högsta och lägsta punkt 11m, dvs en stigning på ca 2m per 100m löpning.

Har hitintills kört så att jag börjar med uppförsdelen och avsutar med nedförsdelen vilket innebär att pulsen går upp första 500m för att sen, trots ökande fart i nedförsdelen, hålla sig rätt konstant (på en hög nivå) på andra 500m. Gör jag rätt som kör på detta sättet eller bör jag börja nedför så att blir ännu mer ansträngande på slutet? Andra alternativ är ju att starta loopen mitt i uppförsdelen eller mitt i nedförsdelen?

Hur skall jag tänka och hur gör ni andra? 1000m helt flackt går inte att hitta i min skog.
Magnus
Stockholm
#2
5 september 2013 kl 15:14 Redigerad 5 september 2013 kl 15:14
Gilla
Jag skulle nog föredra att ta backen i början när man är lite piggare för då kan man springa på bra på slutet, vilket är bra för känslan och självförtroendet. Men vill du plåga dig själv mer kan du förstås köra tvärtom. Der beror mest på vilken inställning man har.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.