Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3398 visningar

Kan stötvågsbehandling hjälpa mig?

1975 • Hässelby
#1
17 september 2013 - 12:37
Gilla
För att göra en lång historia kort så fick jag sommaren 2011 en överbelastningsskada i soleus fäste i tibialis till följd av att jag under en längre tid ignorerat ett flertal små muskelbristningar. Det tog väldigt lång tid innan jag kunde ta ett löpsteg utan smärta.

Det mesta känns bra nu och jag håller på att bygga upp en grund igen, men kvar finns en del knutor som jag kan känna irriterar vid infästningen till tibialis. Jag gissar att det är ärrvävnad från min gamla skada. Kan det vara en god strategi att försöka få bukt på dem t.ex. genom stötvågsbehandling, för att förhindra att jag får nya bristningar i vaden?
1981 • Örebro
#2
17 september 2013 kl 13:51
Gilla
Det är svårt att säga om det i praktiken förhindrar nya bristningar, men stötvåg brukar vara effektivt mot just ärrbildning.

Inte helt bekväm behandling, men på rätt indikationer fungerar det riktigt bra. Finns ett helt gäng i Stockholm som erbjuder stötvågsbehandling.
1980 • Stockholm
#3
17 september 2013 kl 14:24
Gilla
Vet just inte med den skadan du har men min hälseneinflammation i januari gick över på bara 2-3 gånger. Gör ganska ont under tiden men dagarna efter går det att gå direkt och t.ex. simma/cykla men undvika löpning.
Patrik Jalkell
1970 • Höllviken
#4
17 september 2013 kl 18:58
Gilla
Spontant trodde jag stötvågsbehandling var ännu ett sätt att hålla löparen glad och inte ta 650 kr för att ordinera vila i X veckor.

Provade två gånger för att behandla en överbelastad knäskålssena och visst gjorde det ont men det gick över och jag behövde inte vila.

Tror helt enkelt att du får fråga behandlaren och de är sannolikt seriösa och då lär du få ett rakt svar. Finns inga som delar så mycket rehabtips såsom löpare och det vet behandlaren med stötvågsutrustningen så det skulle inte ge sig på något tveksamt case.
1975 • Hässelby
#5
18 september 2013 kl 09:29
Gilla
Det är säkert sant det du skriver i det sista stycket Patrik, så det klokaste är nog att kontakta en naprapat/sjukgymnast direkt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.