Löpning Kom igång 8 inlägg 265 visningar

Hur gör ni ?

Karin Jansson
1982 • Falun
#1
22 juli 2008 - 19:01
Gilla
Jag har så svårt att träna på vardagarna. Brukar gå jättebra på helger och när jag är ledig men sedan tappar jag mer och mer när jag börjar jobba.

Arbetar 8-17 och pendlar till jobbet, så jag är hemma vid 18. Då är jag hungrig och vill äta. Sedan är man ju mätt/däst i någon timme och jag har väldigt lätt att få håll så jag måste vänta minst 2,5 timme innan jag tränar. Och sedan är det strax läggdags.

Vi har ingen friskvårdstid på jobbet heller :(

Tips mottages tacksamt på hur jag ska lyckas komma ut detta. Vet ju att jag blir piggare och sover bättre av att träna!
Magnus
Stockholm
#2
22 juli 2008 kl 19:04 Redigerad 22 juli 2008 kl 19:07
Gilla
Har två barn och lyckas lägga in 5-7 pass i veckan. Morgonpass på helgerna, pass efter barnen somnat på kvällen och pass på lunchen på jobbet gör att det funkar. Det går om man vill! Låter lite på dig som det är motivationen som tryter? Skulle det gå att äta ett stadigt mellanmål vid 3-tiden på jobbet och kanske ta ett pass innan kvällsmaten? Kan ju vara ett sätt att slippa springa så sent.
1985 • Göteborg
#3
22 juli 2008 kl 19:14
Gilla
Om du är morgontidig kan du springa mellan 5-6 på morgonen, det gör jag ganska ofta. Man är lätt och fräsh och får massor av energi till resten av dagen! Är man snabb i dushen (det är inte jag) kan man kanske tom springa mellan 6-7 och ändå hinna till skola/jobb.
country karin
1974 • Stockholm
#4
22 juli 2008 kl 19:17
Gilla
ja, det kan vara svårt att få det att gå ihop ibland, men är lättare på sommaren, när det är ljust länge. Hur långt har du till jobbet? - det kanske går att springa/gå dit - eller halva vägen om det finns duschmöjlighet på jobbet. jag varvar att gå upp ruskigt tidigt vissa dagar och springa före jobbet och kör på kvällarna de dagar jag inte pallar att gå upp i ottan.
1977 • Falkenberg
#5
22 juli 2008 kl 19:22 Redigerad 22 juli 2008 kl 19:24
Gilla
Är i samma sits som Magnus.N
Har en 1 månads bebis och en 3 åring och jag gör ca 6 pass i veckan.
Tränar oftast efter läggdags för barnen.Eftersom jag lagar all mat hemma så har jag planerat in alla mål så man slipper vara för mätt eller hungrig på kvällen.
Det där med ett stabilt mål vid 3 är klockrent om man vill ha lite vilotid,fika med polare eller så senare på kvällen, man gör sitt pass direkt när man kommit hem sen är man"ledig"
Morgonrundor är oxå ok men oftast är man inte lika pigg som senare under dagen, iallafall jag.

Vill man så kan man! Ät mkt frukt och grönsaker plus mkt vatten det är den bästa medicinen mot trötthet på lång sikt. Det är viktigare än vad man kan tro
att äta rätt. Jag slarvade mkt innan men har nu hittat in på helt rätt spår.


Det gäller bara att komma över den lilla motivationströsklen. Inte alltid så lätt.
Lycka till
csaba
1973 • Malmö
#6
22 juli 2008 kl 19:53
Gilla
förlåt att jag skriver så men, allting hänger på villjan !
jag har en otroligt tufft fabriksjobb, springer och lyfter tungt hela dagarna, men det har aldrig hindrat mig från att träna.

bara viljan och motivationen finns där.
jag är oftast piggast vid middagstid, men när jag väl slutar jobbet så är man slö. det värsta då att göra är att sätta sig i soffan, så jag brukar tvinga mig ut direkt.
det kan ju ta emot lite, men när man väl har genomfört ett träningspass så är man nöjd med sig själv att man inte fastnade i soffan.
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#7
22 juli 2008 kl 22:44
Gilla
Har du testat att springa till jobbet någon gång? Jag testade på det här i våras och det funkar kanon en banan och ett glas vatten sen är det bara att ge dej iväg, det kommer bli en vana för mej iallafall 2ggr/ vecka nu efter semestern.
Nackdelen är väl att man får ta det lite lugnare eftersom man är lite stel på morgonen.
Lycka till Karin...
J.K.
1966 • Jönköping
#8
22 juli 2008 kl 22:47
Gilla
Ät ett mellanmål ( tex frukt, smörgås odyl och något att dricka) på hemvägen om du åker buss, eller på jobbet när du slutar om du åker bil. Så borde du kunna träna direkt när du kommer hem. Ibland när jag varit tvungen att träna direkt efter jobbet fastän jag varit för trött, så har jag tagit en stark kopp kaffe också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.