Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 351 visningar

Comrades träning.

K-G Nyström
1938 • Sjuntorp
#1
30 juli 2008 - 21:46
Gilla
Tyvärr motionerar för få.
Ännu färre joggar.
Infinitessimalt få tar sig långa sträckor.

Så detta är tips för en mimimimimimimimidel av oss.

89K Comrades.
Det politiska Friidrottsförbundet stoppade mig från att deltaga.
Var inbjuden av härliga svarta människor. Ångrar bittert att jag ej åkte.Hade blivit avstängd, men det hade det varit värt.

Ni, som funderar. Gör vad ni kan.
15.000 deltagare. Häftigt.

Träningstips typ udda:
1. Delta i populära 100K lopp. Biel ( Bienne ) i Schweiz. En fest från 22:00 genom natten och lite till. Över 2.000 deltagare. Byarna man passerar ställer upp mangrant.
2. Faenza - Firenze. 100K och mycket populärt.

3. Ultralopp typ 12H eller mer.

4. Ultraveckor. 6 - 8 D. Ta det som en superträningsvecka. Det är billigt dessutom. I Hallsberg betalade vi 17 kronor i timmen för helpension. Ovanpå det hade vi ju noll chans att handla.
Magnus Berglund
1988 • STHLM
#2
30 juli 2008 kl 21:49
Gilla
Låter som förbaskat rolig träning!
1974 • Lund
#3
30 juli 2008 kl 23:08
Gilla
Jag är allt lite nyfiken vad som händer med kroppen och viljestyrkan när man springer lite längre...

Jag har bara sprungit två maror men i slutet av båda så var jag glad att dom snart var slut men om man tänker efter så tänker jag lika dant på halmarorna så det kanske kvittar när slutet är, man kanske anpassar sig och bara matar på...

Hur ska man träna till dessa lopp? Jag antar att man har en annan typ an träning änn till en mara tex så kan man klara maran med lite skoskav i slutet men det skulle ju aldrig gå om man skulle köra 2-6 mil till. Alltå antar jag att man måsta träna/leva med utrustningen så man vet om det fungerar hela sträckan...

Hur gör man med mat/dryck finns det även mat i loppen eller får man ta med en picknick rygga? Eller räcker det att dricka sportdryck hela loppet (6h eller 12h)?

Hur gör man med sömn i tidsloppen, tar man med en väckarklocka och däcker ner sig i ett hörn eller har man sin sovsäck i närheten? Byter man kläder eller kör man på i samma alla 6 dagarna, och i så fall börjar inte saltkristallerna bilda pyramidformationer som hade imponerat på Tutanchamon då?

Jag var på Österlen häromdagen (bor på andra sidan skåne) började genast fundera på hur lång tid det skulle ta att springa tvärs över skåne...

Nu är funderingarna så många att det är väll bara att testa jag antar att man börjar med ett 6h eller ska man våga sig på ett 12h lopp direkt. Kanske jag ska börja springa längre träningsrundor och oftare... Efter som jag tog mig runt på en mara så antar jag att ett 6h inte skulle vara så blodigt... fast sista milen var jobbig... Aaargh nu funderar jag för mycket igen det är väll bara att anmäla sig så är det försent att tänka på sånt.


1974 • Lund
#4
31 juli 2008 kl 00:57
Gilla
Tänk att man hade ett sådant fint lopp runt knuten tyvärr är jag på brölopp det datumet men jag är ändå långt ifrån tränad endå i år. Men man kanske skulle sikta på den fina 50miles (ca 80km) strandremsan nästa år eller året därpå. (Just denna sträcka var den vi körde i söndags :)

Dock så har ju inte kafe Annorlunda nattöppet annars hade det kanske varit ett bra mat stop...
(Kafe Annorlunda har en välkänd kakbuffe för er icke skåningar det er ett av ställena som gör oss skåninge runda om magen)
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#5
31 juli 2008 kl 08:35
Gilla
Tackar KG för info (du har väl inte glömt infiniteSimalkalkylen?)
Ser att gax50 inte är 50 km utan ca 80 km. Borde kanske provas på innan 2011. Annars skriver Tim Noakes i sin bok Lore of running en hel del om träning inför ultramaror typ Comrades. Han är ju även sydafrikan. Också Coach Norrie på www.coachnorrie.co.za är en bra hemsida.
Men först måste jag ut och träna mina quadriceps inför nästa sprintlopp (troligen Mariestads Marathon)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.