Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 4620 visningar

Sulor

Lund
#1
5 februari 2014 - 06:19
Gilla
Jag har löptränat mycket de senaste 2 åren. Ha nu drabbats av problem med leder/hälsenor. Jag har nu vilat och tränat lugnare och försöker bygga upp styrka med övningar jag fått av en sjukgymnast som är inriktad på idrottsskador.
Han rekommenderar iläggssulor som är utformade efter mina fötter. Är sådana bra? Någon som har erfarenhet? Är det lösningen på mina problem?
Lund
#2
5 februari 2014 kl 06:21
Gilla
Ser att det finns många trådar på detta ämne… men någon kanske ändå svarar mig :-)
1960 • Kungsholmen
#3
5 februari 2014 kl 12:27
Gilla
På bilar gör man hjulinställning för att få de rätt vinkel på hjulen.
Det samma gäller oss människor enligt min erfarenhet och då med hjälp av fotbäddar/ilägg. Svåra kan nog vara att hitta ortoped som är bra på det. Lycka till!
Victor
1985 • stockholm
#4
5 februari 2014 kl 12:28
Gilla
Kan väl passa på att svara och samtidigt slå ett slag för vad jag själv jobbar med. Det finns en uppsjö av olika sulor från olika märken men även egentillverkade. Jag håller med din sjukgymnast men det som jag anser viktigt att tänka på är att man måste göra en specialanpassad sula från grunden utefter dina problem och då menar jag inget halvfabrikat utan en biomekaniskt balanserad fotbädd, gärna efter obelastad gipsavgjutning. Tanken är att korrigera foten till ett gynnsammare läge där kroppen själv kan hantera belastningen som uppstå vid löpning.

Så sulorna ska vara utformade efter dina fötter men även kunna korrigeras efter eventuella avvikelser och problem. En färdig sula som värms efter foten kan aldrig korrigera bort en eventuell felbelastning på samma sätt som en helt individuell. Läs gärna mer om sulor (fotbäddar) www.ostockholm.se Se till att gå till en leg. ortopedingenjör då vet du att du får adekvat hjälp!
Lund
#5
8 februari 2014 kl 10:53
Gilla
Tack för kloka svar. Jag får undersöka detta vidare… Har hittat en leg. ortopedingenjör här i Lund så jag hoppas denne kan hjälpa mig. Det är bara 99 dagar kvar till Göteborrgsvarvet :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.