Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 1376 visningar

Tider på lopp

1973 • Åkersberga
#1
12 juni 2007 - 11:52 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
Jag funderar på att springa mitt första lopp i år, Lidingloppets tjejlopp (10 km). Satt och tittade på förra årets resultatlista och blev lite paff när jag såg att det finns deltagare som har tider på över 2 h. Jag menar, att gå 10 km tar ju ca 1 h 45 min! Jag menar inte alls att klanka ner på någon utan undrar om det tar mkt längre tid när man är med i stora organiserade lopp?

Jag springer milen (kuperad terräng) på ca en timme, vilken tid ska jag förvänta mig på ett lopp. Måste man lägga till typ 10 pga trängsel vid start, vätskekotroller mm eller hur ska man tänka? Verkar väl inte så troligt att man slår personbästa på ett lopp direkt som nybörjare!?!
1971 • Brottby
#2
12 juni 2007 kl 12:06 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Över 2h på ett millopp kan säkert ha många förklaringar: småskadad, magkrångel, gått rejält in i väggen osv. För vissa verkar det vara oerhört viktigt att ta sig i mål, ibland till vilket pris som helst. Kan ju också tänkas att det är vadslagning med kompisar, svensexa/möhippa etc.

Vad man kan prestera på tävling är säkert individuellt, men för egen del har jag märkt att jag alltid lyckas pressa mig mer när det är "skarpt läge". I princip alla lopp jag sprungit, oavsett trängsel, har jag lyckats över förväntan baserat på dagsform, träningsbakgrund osv. Vi är ju alla olika, men jag tror att du kommer kunna prestera minst lika bra eller bättre än du gör på träning! Sedan är det, i alla fall för mig, mycket fråga om mental inställning. Ser man loppet mest som "ett träningspass med mycket att titta på", ja då tror jag tiden blir därefter. Om man däremot går in för att testa sig själv - ja då brukar det synas på sluttiden också! En sak att minnas bara: Lidingöloppet (har inte sprungit själv), är erkänt tufft.

Men framförallt - det är jättekul att springa motionslopp! Och om det är ditt första millopp - ta det ändå ganska lugnt och försök njuta längs vägen.
1970 • Uppsala
#3
12 juni 2007 kl 13:39 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Det är ju ett tjejlopp och det är många äldre damer som går i sakta mak. Säkert stannar de till och njuter av solskenet ibland oxå. 2 timmar är då inte så jättekonstigt. Se till att anmäla dig i tid så behöver du inte tränga dig förbi alla gångare.

Det blir 3:e året jag springer den här gången. Det är ett jättekul (och jobbigt) lopp.

Lycka till!
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#4
13 juni 2007 kl 16:04 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
En del tjejer på jobbet brukar vara med på sådana här millopp och de gör det bara för att kunna "fika" på vägen och mysa.
De går/joggar alltså rundan med "fikakorg"/ryggsäck och sätter sig ner någonstans och avnjuter en kopp kaffe. Därefter fortsätter de sin promenad/lunk och kommer väldigt sent i mål.
Allt är tillåtet och då jobbet betalar anmälningsavgiften blir ju inte kaffet så dyrt... ;o)
/Roger
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.