Löpning Övrigt 125 inlägg 2039 visningar

Stör man sig på valpen?

Edith Gr
1992 • Stockholm
#1
6 augusti 2008 - 17:33
Gilla
Jag har en liten malteservalp på 4 måndader, (liiiten vit hund) och jag bor mitt i stan så det är inte så många ställen han kan vara lös på. Han är väldigt gullig duktig och snäll men alla hundar behöver ju tränas. Ibland har jag honom lös i Liljanskogen för att träna honom på det på stigarna. Det är sällan det händer men ibland springer nån joggare förbi och då händer det att han springer efter. Han hoppar inte eller så, han bara kutar! :P Tycker ni jag gör fel? De flesta har skrattat och hälsat på honom men man vet ju aldrig. Snälla svara <3
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Johan
1978 • Stockholm
11 augusti 2008 kl 16:25
Gilla
Håller helt med dig Magnus. Men denna tråd tycker jag är ett bra exempel på en hundägare som verkligen vill lyssna på vad vi joggare tycker.
1985 • Göteborg
11 augusti 2008 kl 17:04
Gilla
Men Edith, det handlar om regler. Hundar är det koppeltvång på, inte barn.

Förstår att barn i spåret kan upplevas som störande, men det är ju inte på något vis ett argument för att ha hunden lös. Då blir ju bara situationen ännu röriga. Tänk dessutom på vad hundar, även små sådana, kan göra med små barn...

Ditt argument känns ganska sandlåde-aktigt. "Men om dom får störa joggare med sina barn så tycker jag minsann att jag kan störa joggarna med min hund".

Inga lösa hundar i spåret. Fatta.
Ola
1970 • Stockholm
11 augusti 2008 kl 17:13
Gilla
Det lär vara betydligt mindre risk att ett litet barn blir exalterat, springer ikapp och nafsar / biter en joggare i benet än att en hundvalp gör det. :)
Edith Gr
1992 • Stockholm
11 augusti 2008 kl 17:35
Gilla
Okej, tack för alla som har svarat. Nu orkar jag inte (förlåt) läsa era arga kommentarer längre. (för er som svarat lungt och förstående - tack!) Tydligen ledde detta till mycket mer bråk mellan er som svarat än vad jag kunnat föreställa mig. För att avsluta vill jag säga ett par saker:

1. Tack för tippsen med stora skuggan och allt vad det var men jag får inte gå dit själv, det är därför jag varit i Liljanskogen.
2. Jag har tagit åt mig er kritik, men jag tänker fortsätta att träna min hund i Liljanskogen ibland trots allt. Däremot tänker jag hålla mig på ställen där det sällan kommer någon, och lyfta upp valpen när jag ser någon komma, tills det att han blivit lydig. För när jag har tränat min hund klart kommer han vara så lydig att han kan gå på en stig med skuttande kaniner vid sidan utan att ge dem så mycket som en blick!! :D

Sommarkramar på er och tack för er tid!
1964 • Torsby
11 augusti 2008 kl 19:53
Gilla
vad jag vet har ingen 2 åring bitit ihjäl nån människa!

och i dagens
nwt.se står att läsa om en kamphund som slitit sig och begett sig på en annan hund både hunden och den ägaren skadades, då även ansiktsskador
ni kan gå in där och läsa det är 11-08
det hemska står att läsa att hunden inte kommer att avlivas

vilket samhälle
1985 • Göteborg
11 augusti 2008 kl 20:22
Gilla
Ursäkta Edith, men det låter inte som om du är tillräckligt mogen att ha hund. Om man inte har möjlighet att rasta/träna sin hund på ett korrekt sätt utan att bryta regler och förstöra för andra människor ska man heller inte ha hund.

Tycker alltid det är synd när människor som egentligen inte är redo för det skaffar djur.
1965 • Borås
11 augusti 2008 kl 20:26
Gilla
Egentligen så förstår jag mig inte på denna diskussion och inte heller din fråga Edith.

Du skall ha din hund i koppel, det finns bestämmelser som säger detta. Har du den i kopplet så kommer den inte springa efter några löpare och du behöver inte oroa dig för att du skall träna upp din hund för att inte jaga oskyldiga personer.

Skaffa en gulligt koppel till din gulliga hund och använd det så behöver du inte fundera mer på detta.
Johan
1978 • Stockholm
11 augusti 2008 kl 21:31 Redigerad 11 augusti 2008 kl 21:32
Gilla
Detta blir bara bättre och bättre.

Först kommer Anders och pratar kamphundar när det är en malterservalp som är i frågan om nu.

Sedan kommer Karin och forsätter att bara vara oförskämd.

Sedan kommer yterliggare en Anders som börjar med att leka paragrafryttare för att sedan kommunicera på ett otroligt nedlåtande sätt.

Och sen kommer jag och inte tillför ett skit...
1985 • Göteborg
11 augusti 2008 kl 21:44
Gilla
Det var inte meningen att vara oförskämd, det är bara det att själva frågan är ju ganska dum att börja med, och det sätter tonen på svaren i resten av tråden. Om man slänger ut en fråga om det är okej att bryta mot en lag känns det som om man får vara beredd på att ta lite kritik.

Det är ungefär som att säga: "Hej, jag tycker det är lite jobbigt att ständigt tvätta mina svettiga jogging-kläder, så jag undrar om någon har något emot att jag springer naken i spåret? Jag springer ändå mest på morgonen när ingen annan är ute". Typ.

Återigen, ursäkta ifall mina inlägg upplevts som oförskämda.
Johan
1978 • Stockholm
11 augusti 2008 kl 21:51
Gilla
Eftersom du tycker frågan är dum så betyder det inte att alla tycker det bl a jag.

Det Edith har försökt med är att skapa en dialog med oss löpare eftersom hon vill lyssna av vad vi tycker i frågan. Om fler hundägare hade denna mognad så hade relationen mellan löpare och hundägare varit bättre.
Martin Agronius
1977 • Kiruna
11 augusti 2008 kl 21:55
Gilla
hi hi hi
Karin: tog du tvätta joggingkläderna som exempel av någon speciell orsak?
1969 • Sala
12 augusti 2008 kl 07:17
Gilla
Edith, även när din hund blivit perfekt lydig så ska du ändå hålla den kopplad på allmän plats, av respekt för dem som inte vill möta okopplade hundar.
1973 • Åkersberga
12 augusti 2008 kl 07:58
Gilla
Har ingen plan att läsa igenom alla dessa hysteriska inlägg, det räckte med att skumma igenom dem, suck :-(

En maltesvalp är alltså en dvärghundsvalp, typ lika stor som en liten kattunge. Inte för att någon av alla ilskna joggare här bryr sig men ändå...

Edith: hoppas du inte tar illa vid dig av alla otrevliga inlägg. Stort lycka till med din valp! Det är jättebra att du låter din valp vara lös från det att den är liten, en hund behöver få vara lös för att vara lycklig och man ska träna sedan de är små! Belöna massor när h*n för rätt och korrigera (utefter ålder och kunskap) när h*n gör fel. När du ser att någon/något kommer som kan kan tänkas bli intresserad av, plocka fram godis/leksak, spring åt andra hållet (göm dig bakom ett träd), busa, lek och låt => du ska vara roligast i värden!!! Mkt roligare än joggaren eller vad som nu kommer! Fast med tanke på hur många otroligt ilskna joggade det finns och hur liten och skör din valp är så kan du ju hålla dig borta från de värsta joggingspåren så ingen sprakar honom och verkligen skadar honom. Anmäl dig till några bra kurser och hoppas ni får ett långt och lyckligt liv tillsammans! Besök gärna några trevliga hundforum för att få lite andra åsikter än dessa på jogg.se

mvh
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
12 augusti 2008 kl 09:01
Gilla
Precis, en hund behöver få vara lös. Men eftersom man inte får ha hundar lösa så borde man kanske inte ha hund! Bara för att man har möjlighet att köpa en hund så betyder det inte med automatik att man kan sköta den på ett bra sett.

Tyvärr är det många hundägare som sysslar med djurplågeri...
1966 • Karlstad
12 augusti 2008 kl 09:03
Gilla
Hej.
Ibland när jag går till kennelklubbens träningar brukar jag ta med min man som är joggare, han är så söt och snäll för det mesta.
Oftast gör han som jag säger, men ibland busar han till det och joggar runt och nyper andra damer i baken, och ibland fräser han som en katt åt hundarna för att busa lite.. typ.
Några av hundägarna blir sura, men de flesta tycker att han är jätteskojig. Jag försöker hålla honom i handen eller plocka upp en öl ur fickan när han blir som mest upplivad, men han måste ju också få lära sig att vara bland lättklädda hundägare. Några av de andra damerna som också är gifta är verkligen förstående, men de andra surbullarna bara tänker på sitt eget istället för att hjälpa mig. Så fort en karl pillar lite så gnäller de för att det stör deras disciplinträning med hundarna.
Men vá nur´å, ja måste väl få ha min man med nånstans. I joggingspåret där han ska vara e de ju inge kul.

(ibland går det bara inte..)
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
12 augusti 2008 kl 09:06
Gilla
Kan väl tillägga...
Var på en av de större djurparkerna ifjol och jag var inte direkt imponerad av djurhållningen. Det kommer dröja länge innan jag besöker en djurpark igen.

Så det är kanske jag som är överkänslig ;-)
Johan
1978 • Stockholm
12 augusti 2008 kl 09:22
Gilla
Jag tror Edith behöver skaffa en pitbull också, verkar inte vara helt normala människor ute i spåren....
Pernilla Nilsson
1966 • Ösmo
12 augusti 2008 kl 11:13
Gilla
Peter har en poäng där! Ha ha!
1969 • Sala
12 augusti 2008 kl 11:34
Gilla
Ja, Pernilla, om man har ett perspektiv på att det är djuren som är det normala i samhället, och människor som är på undantag, då är det naturligtvis jättevettigt det som Peter skriver. Det s.k. Disney-perspektivet på tillvaron. Joggare, akta er, vi har tydligen hamnat i Ankeborg!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
12 augusti 2008 kl 14:16
Gilla
Det är självklart att hunden ska vara kopplad! Det spelar ingen roll om den är söt som socker eller ful som stryk - jag vill inte ha den runt fötterna. Det behöver inte bara handla om att man är hundrädd, jag har varit med om att småhundar sprungit runt benen på mig så att jag varit livrädd att JAG ska trampa på DEM.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.