Löpning Övrigt 44 inlägg 5081 visningar

Inga hundar i motionsspåren tack!!!!!

Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#1
5 augusti 2008 - 22:08
Gilla
Jag vet att jag kommer att stiga många hundägare på fingrarna nu men det kan ej hjälpas. ( De som vet att de gör rätt med sina hundar behöver ej ta åt sej av denna kritik. )

Sprang förra veckan i ett motionsspår här i Hässleholm , jag kommer ifatt en tjej med hund hon springer på höger sida i spåret men har sin hund till vänster alltså mitt i omkörningsfilen.
Jag håller så långt jag kan till vänster för att inte komma för nära hunden precis när jag kommit förbi rusar hunden efter mej så man håller på att sätta tungan i halsen trots att jag var lite beredd på att något kunde hända.
Hundägaren skriker då FÖRLÅT HAN VILL BARA HÄLSA DET ÄR EN VALP HAN ÄR INTE FARLIG!
Det ger jag fan i man vet aldrig vad en hund gör....

Sen idag när jag är ute vad möter jag då jo en LÖS pittbull jag fick stanna direkt o ta skydd inne i en närliggande tomt medan jag skrek på hjälp, efter ett tag kommer en dam lunkande och säger han är inte farlig han är så snäll du behöver ej vara rädd....

Alltså fy fan alla ni hundägare som säger han/hon är så snäll eller det är bara en valp skärp er!!!!!!!!!!!!!

Tyvärr dras alla ni hundägare in i detta som sköter er men jag måste säga FÖRBJUD ALLA HUNDAR I SPÅREN !!!!!!!

P.s tycker att alla hundägare skulle få gå en slags kurs i hur man sköter en hund annars borde man ej få ha hund, det är ju synd om handarna.....

< < < 1 2 3 > > >
1969 • Sala
#21
6 augusti 2008 kl 18:13
Gilla
Jag tycker även att man ska förbjuda bilar i motionsspåren. :-) För någon vecka sen såg jag två stycken som stod parkerade mitt på spåret.
1969 • Upplands Väsby
#22
6 augusti 2008 kl 18:30
Gilla
Lena M: bra att du tog det på rätt sätt. Har själv rejäl och högst irrationell akrofobi dvs höjdskräck, så jag har full förståelse för andras fobier och givetvis även hundfobi. Ett himla gissel det där, full respekt för sånt.
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#23
6 augusti 2008 kl 19:41
Gilla
Åsa jag vill verkligen inte att det ska behöva gå så långt som förbud men man kan ju tycka att lite sunt förnuft hade räckt.
Verkar vara många vettiga hundägare på den här tråden iallafall.
Sen det här med barnvagnar o massa folk som går i bredd det är ett annat problem men där kan man iallafall inte bli attakerad eller biten.
Anders S
1973 • Göteborg
#24
6 augusti 2008 kl 21:16
Gilla
Och sen har vi det där med att vi löpare också måste förstå att motionsspår, cykelbanor och trottoarer inte enbart är till för löpning, vilket kan vara svårt när man är i färd med att avsluta sista repetitionen på en snygg tid.
Anders Fritz
1965 • SAXTORP
#25
6 augusti 2008 kl 23:40
Gilla
Jag är en hängiven jogga-med-hund-löpare, vill bara tycka till att det är hundägarens skyldighet att se till att hunden är kopplad under jogg! Själv springer vi aldrig utan koppel, av två skäl; del som skydd för vilda djur (som vi gärna vill ha kvar i naturen) men framförallt av respekt för hundrädda människor! Vi har en god vän som blev attackerad i unga år av en hund och är sedan dess paniskt rädd för hundar. Tycker att det det är en liten eftergift av oss hund-löpare att se till att hunden håller sig där den skall vara?
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#26
7 augusti 2008 kl 17:30
Gilla
Tänk om alla var som du Anders Fritz
Per Erik Lund
1960 • Storvreta
#27
7 augusti 2008 kl 20:27
Gilla
Glömmer aldrig händelsen för några år sedan då jag sprang förbi en korrpulent herre som rastade sin schäfer vid elljusspåret. Hunden är okopplad och när jag sprang förbi stack hunden efter mig. Jag vart ju livrädd och ökade farten, men inte blev jag lugnare av att jag hör "hussen" skrika: "KOM TILLBAKA TYSON!!!"
Att bli jagad av en hund som heter Tyson... sedan dess är min hang-up här i livet hundägare som inte håller sin hundar kopplade... :-)
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
#28
8 augusti 2008 kl 20:31
Gilla
Ett problem är när man springer snabbt (tex intervaller) så hinner inte hundägaren samla in hunden innan man passerar. 50 meter tar 10 sekunder och då är det inte ovanligt att hunden är på ena sidan spåret och hundägaren på andra. Dessutom så kan hunden känna sig attakerad om någon rusar allt vad den har emot en hund och bara passerar någon halvmeter bort.
Per
1966 • Härnösand
#29
8 augusti 2008 kl 22:14 Redigerad 8 augusti 2008 kl 22:15
Gilla
Folk som har hundfobi borde söka hjälp för att bli av med sin fobi istället för ropa hundförbud. Hundförbud kommer adrig att inträffa. Att bli av med en fobi är fullt möjligt.
Om jag av någon anledning skulle få för mig att springa i Tjockholm skulle jag utan tvekan ta med mina två jakthundar. Oavsett om det är förbjudet ej. Troligen skulle jag dock ha koppel på båda eftersom jag inte har jakträtt i typ Lille Jan skogen.
Vov vov!
Lotta L-J
1982 • Helsingborg
#30
8 augusti 2008 kl 23:03
Gilla
Tror majoritetn av oss som är rädda för hundar när vi löptränar inte har någon hundfobi. Det är i just det situationen som det är obehagligt eftersom man faktiskt vet folk som blivit bitna. Vet minst två som fått sig ett hugg i vaden. Men så länge hunden är kopplad får man ha hur mycket hund man vill med sig i löparspåret...hänsyn från båda håll. Själv saktar jag ner eller springer en lång omväg och tänker.".Jag fick ju iaf lite extra träningen." Sker hundmöte mitt i en intervall kan man "straffa" sig själv med att springa en extra...
J.K.
1966 • Jönköping
#31
8 augusti 2008 kl 23:09
Gilla
En bekant joggade i Slottskogen för några år sedan och blev påhoppad av en lös schäfer. På något sätt lyckades han döda hunden - nåt ben trycktes förmodligen in i hjärnan på den. Ägaren blev "tokig" och ringde Polisen, som ställde sig fullständigt på min bekants sida. Min bekant är jättesnäll och inte alls farlig om han inte blir attackerad.
Pernilla Tönnesson Jansson
1965 • Eksjö
#32
9 augusti 2008 kl 12:02
Gilla
Jag joggar själv med hund i midjebälte, kortar in kopplet då det kommer ngn, bakifrån eller framifrån. Men som ngn annan skrev så springer jag på den vänstra sidan just för att jag har hunden på den sidan och vill vara närmast min hund när jag springer. Inte för att han är farlig på ngt sätt.
Jag kortar alltid in kopplet när jag möter ngn oavsett var jag är, i skogen eller inne i stan.
Förbud gillar jag inte.
Lena M
1961 • Norrtälje
#33
9 augusti 2008 kl 12:25
Gilla
Hundfobiker ropar inte på förbud. Vi önskar bara att hundägare följer lagen, för det skulle underlätta vår vardag.

Ungefär som att jag, utan att vara cyklistfobier, önskar att alla cyklister skulle följa trafikreglerna, för det skulle underlätta för mig som trafikant.

Jag vill helt enkelt inte behöva vara rädd - i onödan! - när jag är ute och rör mig skog, motionsspår och stadstrafik. Lagar och regler finns av en orsak. Att underlätta och skydda.

PS jag är fd hundfobiker, men att jag nu till och med gillar hundar betyder inte att jag glömt åren med fobi.
1976 • Nyköping
#34
9 augusti 2008 kl 14:42
Gilla
Inga hundar alls!
Thomas B
1978 • Stockholm
#35
11 augusti 2008 kl 15:39 Redigerad 11 augusti 2008 kl 15:46
Gilla
På en runda förra året mötte jag två killar med varsin okopplad pitbullterrier, jag svalde klumpen i halsen och sprang förbi. Precis när jag passerade vände en av dem på huvudet så att den nästan nuddade mig med nosen, gissa om jag hade hjärtat i halsgropen! När rädslan hade lagt sig (förmodligen hemma) så blev jag fly förbannad! Mest på ägarna, men också på mig själv som tog risken och passerade. Jag kommer garanterat att ta omvägar nästa gång jag ser något liknande.

(Killarna såg dessutom ut som den typen som använder sina hundar som vapen *fördom fördom*)
Susanne Andersson
1966 • Lindome
#36
11 augusti 2008 kl 19:30
Gilla
Joggar ibland med hund och det jag stör mig något d...vulskt på är när man möter likasinnade som till skillnad från mig INTE kopplat sin hund. Detta leder till att den okopplade hunden mer än gärna gör mig o min hund sällskap. Det i sin tur leder till att jag b.la "tappar" fart och att jag alldeles i onödan måste ta ett stadigt tag i kopplet för att få med min hund. För mig känns det som en evighet innan den andra hundägaren fått tag i sin hund och kommit iväg åt det hållet de kom ifrån. Så jag ber Er alla med hund, ha den kopplad för allas trivsel o trevnad.
1964 • Torsby
#37
11 augusti 2008 kl 19:58
Gilla
Till alla!

sparka hunden och anmäl hundägaren

i dagens nwt står att läsa om en kamphund som slitit sig och begett sig på en annan hund både hunden och den ägaren skadades, då även ansiktsskador
ni kan gå in där och läsa det är 11-08
det hemska står att läsa att hunden inte kommer att avlivas

det är bara en sak och det hände i stan, det är sååå sjuuuukt!
Lena M
1961 • Norrtälje
#38
11 augusti 2008 kl 20:13
Gilla
Är det bara en känsla jag har, eller är det fler pitbull och pittbulliknande hundar nuförtiden än tiidigare? När jag var hundrädd, för tio år sedan och tidigare, har jag inget minne av att jag såg pitbulls var och varannan dag. Nu, när jag inte är rädd längre, ja, då har pittbullsen erövrat sta´n och gör att jag måste vara rädd, igen! Senast idag såg jag en ung kvinna på Östermalm i Sthlm som gick med sin pittbull. Kopplad, javisst. Men vad är det som gör att man väljer att köpa en pittbull?
Finns det någon statistik som visar om pittbullandet har ökat på senare år?
Martin Agronius
1977 • Kiruna
#39
11 augusti 2008 kl 20:39
Gilla
Klart att det går mode även i olika hundraser, men det är värt att komma ihåg att inte alla pitbull terriers är monster.
Lena M
1961 • Norrtälje
#40
11 augusti 2008 kl 20:41
Gilla
Nej, jag vet att inte alla hundar som ser ut som pittbull är farliga. Men man vet ju tyvärr inte vilken kategori den hund man möter i spåret tillhör. Och jag vågar inte chansa...
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.