Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1889 visningar

Benhinnor och knän

1971 • Knäred
#1
26 juli 2014 - 11:01
Gilla
Hej,
Behöver lite nybörjarråd, jag har genom envis träning sedan i februari lyckats gå ner lite i vikt, 122 till 107kg idag. Jag är 190 cm lång. Jag är ganska muskelöst byggd så jag har som mål att landa runt 100 kg.
Jag började i vintras på motionscykel varannan dag och har nu när vädret tillåter cyklat på väg en del. För ett par månader sedan var jag och köpte ett par nya löparskor och började springa lite försiktigt. I början sprang jag ca 1 km och det var en "nära döden upplevelse" varje gång vad gäller flåset.
Däremot har jag inte känt någonting alls av vare sig skoskav eller benhinnor mm. Jag tror att detta beror på att jag har fått tag på ett par skor som passar bra för någon i min viktklass "Asics GEL-Kayano 20".
I min ungdom då jag vägde runt 95 kg och provade springa fick jag omgående ont i smalbenen med vanliga jymmpaskor.

Dom senaste passen har jag sprungit ca 3.3 km ungefär varannan dag på 18-20 min utan några problem alls. Flåset har blivit betydligt bättre och även lusten att springa. Har även cyklat ganska mycket mellan träningspassen.

Efter gårdagens löpning fick jag dock ont i smalbenen på framsidan och själva benet känns lite knöligt där det är som hårdast.

Vad gör man ?
Hur länge skall man vänta på att springa igen?
Bör jag fixa inläggssulor till skorna?
Finns det någon övning man kan göra för att stärka benhinnorna?

Undrar även om det är vanligt att vänster ben blir större och starkare än höger när man är högerhänt. Borde det inte vara samma? Högerhögerhänt= Starkast högerben? Min höger vad är 43 cm och vänster 46. På benen finns till skillnad från magen inget som helst fett alls, bara muskler.

Tacksam för tips......
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.