Löpning Kläder, Skor & Prylar 37 inlägg 9096 visningar

Bomulls T Shirt underskattat

Oliver
1984 • Göteborg
#1
25 juli 2014 - 00:12
Gilla
Tja!

Tänkte bara kolla läget här.

Tycker som sagt att bomulls t shirten är väldigt underskattad som träningsplagg. Helt wunderskööön att ha på skinnet och följer kroppens rörelser väldigt bra. Naturligt helt enkelt.

NU när det varit tropisk värme tycker jag att det är överlägset alla sk funktionskläder. Jag kan förstå att vi måste bära material som andas när det är typ 22 eller mindre och det är lite kyliga vindar som blåser. Då måste man vara hyfsat torr men annars....bomulls t shirten yes yes. Vad tycker du?
< < < 1 2 > > >
1968 • Kållered
#21
27 juli 2014 kl 19:14
1 Gilla
Ingemar>> Det kan också vara så att efterfrågan på bomullströjor är typ noll inom lagodtrott.
Allt är inte en konspiration inom big business.
Joakim Ejenstam
1988 • Uppsala
#22
28 juli 2014 kl 00:32
Gilla
Jag sprang själv runt i bomullskläder, både Tshirt och linnen som glad amatör i början av min "karriär", men efter att ha provat en tröja efter att ha fallit för reklamen har jag nästan aldrig gjort det igen. Däremot så är ylle alldeles ypperligt tycker jag!

Man ska nog inte heller underskatta hur lätt det är att få tag på bra löparkläder som nybörjare idag tror jag. När jag började bli aktiv så fanns det ingenting alls som var bekvämt eller bra, jag var för snål för märken då. Nu kan man knata in på stadium och få tag på bra Tights, shorts, jacka etc för en billig peng som står sig väldigt bra mot Nike, Adidas och Asics betydligt dyrare grejor.

Men oavsett, bomull i kyla är dumt rakt ut tycker jag. I värme går det bara att köra shorts och bar överkropp, det är nu man har chansen! :-)

Oliver
1984 • Göteborg
#23
2 augusti 2014 kl 11:49
Gilla
@numero 2: Jerry; va menar du me att "de slits fort"? menar du i tvätten eller genom användning?

annars, kul att ämnet engagerar många....det trodde jag inte...jag trodde att det var jag, min bomulls t shirt och kanske kanske nån till.....
1969 • Bara
#24
2 augusti 2014 kl 12:01
Gilla
Genom användning. Jag har oftast löparbälte som man spänner med kardborreband. Upptäckte att där bältet suttit blir den nopprig. I synnerhet om tröjan varit utanpå bältet. Men den kanske håller värmen bättre om man ruggar upp den. En annan nackdel är att det kan vara strävt mot vissa ömma ställen.
HR
1972 • Stockholm
#25
2 augusti 2014 kl 20:13 Redigerad 2 augusti 2014 kl 20:14
Gilla
Lagsportskläder är ju syntet sedan länge då det är betydligt lättare att få smutsen att släppa (tänk grusplan och fotboll) och lättare att få färgerna att hålla än om de var bomull. Dessutom krymper de ju inte om de torktumlas. I min ungdom hade jag dock lagdräkt i bomull ifrån Hummel (fotboll). Det var givetvis min favorit. :)

Bland syntet är nog Coolmax på fötterna bland mina favoriter och Nike Dri-Fit (bomulls-ish syntet) samt Patagonia med plattstickade sömmar på överkroppen.

Fick dock aldrig skavsår av bomull men har fått skav av Craft syntet så det linnet åkte i sopen.
1968 • Kållered
#26
2 augusti 2014 kl 21:41
Gilla
Så kontentan är att dålig syntet är dåligt? Ja..? :)
Björn
1975 • Stockholm
#27
5 augusti 2014 kl 13:34
5 Gilla
Bild uppladdad av Björn
Själv föredrar jag foliehatt. Det är snyggt, reflektivt och därmed trafiksäkert. Kopplad till mobilen ger det även bättre mottagning samt exaktare mätning i RunMeter.

1970 • Stockholm
#28
5 augusti 2014 kl 15:04 Redigerad 5 augusti 2014 kl 15:04
Gilla
Att ta av sig och träna i bar överkropp verkar tas emot ganska blandat av publiken. ;-) Vissa verkar tycka det är helt ok, andra kan tycka det är ganska olämpligt och t.o.m. störande.

Verkar i och för sig vara ett manligt fenomen nästan uteslutande, väldigt sällan man ser kvinnor enbart träna i bh eller utan.

Vad tycker ni, är det lämpligt att springa omkring och svettas med bar överkropp bland folk på populära promenad/jogging stråk?
HR
1972 • Stockholm
#29
5 augusti 2014 kl 17:51
Gilla
Folk verkar inte se det som ett större "problem" i den här värmen om man kör sina intervaller på gångvägar/löpstråk med eller utan linnet på. Men min statistik är begränsad till mig själv och de jag möter, både andra löpare och flanörer.

Runt många gångstråk går flanörerna ändå själva med bar överkropp såväl pappor med barn som feta femtioåringar i badshorts och rejäl kula. Runt vattnet i Stockholm är tjejerna mycket lättkläda och jag ser ingen större skillnad på att kvinnor går i liten bikini och att män springer i enbart shorts. Man kan gilla eller ogilla det bäst man vill, men jag tror och hoppas att folk är mer "toleranta" i värmen.

Jag drar gränsen vid gågatorna i stan och allt som är utanför löpstråken - där åker linnet på igen direkt. Skulle heller inte gå in i en butik eller sätta mig på en uteservering med bar överkropp men på etablerade löpstråk så händer det att jag utsätter min omgivning för den Rundgrenska torson. Däremot tycker jag att det är ofräscht när en bar överkropp äntrar en tunnelbana, buss, butik eller restaurang.

Dessutom tycker jag skillnaden i fräschör inte är speciellt stor om man jämför en snubbe i splitshorts och sjöblött linne med svettdropp och en snubbe i splitshorts och bar överkropp. Det blir ofräscht i båda fallen om de sätter sig någonstans publikt och oftast stinker linnet mer. Men vafasen, vi är ju bara män i skor.
Martin
1976 • Östersund
#30
7 augusti 2014 kl 17:29 Redigerad 7 augusti 2014 kl 18:08
Gilla
Bild uppladdad av Martin
Själv har jag en gammal Haglöfs (gammal och gammal.. det är iof inte loggan med hatten...) t-shirt från 2000 som jag är mäkta imponerad över.
Det är någon form av polartec material som verkar helt imun mot svettlukt. Trots årets värmebölja och div aktiviteter så luktar den som en smultronäng.
Skön är den också. Moderiktig? Tveksamt men det bekommer mig inte.

Edit: Under vinterhalvåret är det dt lokala www.woolpower.se (eller fd. ullfrotte) som gäller dygnets alla vakna timmar.
Oliver
1984 • Göteborg
#31
10 augusti 2014 kl 23:47 Redigerad 10 augusti 2014 kl 23:48
Gilla
tack för alla inlägg!

jag tänkte ändå ge den funktionella tröjan en chans.

har ju trots allt några hemma i byrålådan. många av dessa (ca 4 st) tröjor härstammar från midnattsloppet. varit funktionär där ett par ggr + sprungit en gång. så man samlat på sig mao

två av dessa är ok i passform, en är blä och en är halvblä. min fundering var då eftersom det är ju massproduktion vi snackar om hur kvaliten är på dessa tröjor. jag har tidigare tänkt liksom wow! en funktionell tröja, den måste va go!

men i samband med min nyupptäckt av bomull o funderingar på loftet o så vidare så undrar jag egentligen hur bra dessa t tröjor verkligen är!

vet nån hur dessa t shirt från midnattloppet står sig? är de av de billigare slaget som nike har i sin kollektion (kan egentligen inte tänka mig annat men va vet jag!?)?

ps. har även köpt in några sk funktionella t shirts nu för att prova o uppgradera min garderob...

kanske återkommer med recensioner....just nu har jag pengar men inte tid (till att träna) blir väl det omvända om en månad....hoppas jag!
#32
22 augusti 2014 kl 17:22
Gilla
Tycker denna video visar en helt annan bild av hur kläder skall fungera. Bomull är ingen hit för mig men kanske man ska testa de en het sommardag.
http://youtu.be/pGQgtrXbrp8
1966 • Västra Frölunda
#33
25 juli 2019 kl 23:48
Gilla
Väcker en gammal tråd! En sådan här vacker sommardag, med nästan 30 grader, måste väl alla hålla med om att Bomull Är Bäst?
1985 • Tyringe
#34
27 juli 2019 kl 20:56
Gilla
#32
Nej. Men jag svettas betydligt mer än genomsnittet så att springa med bomull hade skavt sönder min kropp totalt.
Knappt så jag vill använda bomull när jag bara går till vardags.
1966 • Västra Frölunda
#35
27 juli 2019 kl 22:00
Gilla
Ok, jag hade inte väntat mig ett stormande bifall :-)

Märkligt att det kan vara så olika med skav - en dag som denna blir ju bomullen nästan genast genomblöt på mig också, men jag tycker definitivt att det skaver mindre än syntet.
1985 • Tyringe
#36
28 juli 2019 kl 10:17
Gilla
#34 Vi har nog olika hud :) Jag skavs även av funktionströjor men inte i samma omfattning, men för min del känner jag mig med sval än med bomullskläder.
För att minska det ännu mer så brukar jag köra med kompressionskläder. Älskar dessa shortsen som innersta lagret består av "kompression" det ger mig minimalt med skav.
Kan nog bero på hur stor man är med :P
Walker67
1947 • Växjö
#37
28 juli 2019 kl 22:36
Gilla
Jag föredrar bomull framför syntet pga att den reflekterar mindre värme tillbaka till kroppen och därmed minskar svettningen. En varm sommardag på upp mot 30 grader är mitt Ron Hill nätlinne överlägset bäst tom svalare än bar överkropp. Det är visserligen syntet men med bomullsinblandning och inte så "syntetiskt" som vissa andra linnen. Annars föredrar jag ljusa färger på bomulls-T-hirt, vilka är svalare än mörka färger. Sämst är syntetiska T-shirt som klistrar sig fast vid kroppen vid svettning, typ Craft, inte skönt alls.
Vår och höst använder jag nätlinne i bomull närmast kroppen, just brynja är ett underskattat plagg, då det ger ett värmande och ventilerande lager närmast kroppen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.