Cykel Träning 106 inlägg 8543 visningar

Trainer Road, någon?

LunaB251
1957 • Kristianstad
#1
14 januari 2012 - 15:40
Gilla
Min man har skaffat den alldeles utmärkt roliga "Trainer Road", ett träningsprogram från USA som gör garage-cyklandet till en ren fröjd! Vet inte om det skrivits något om TR här tidigare (ursäkta isåfall, jag har varit från Forumet en tid men är på G nu igen!) men jag kan absolut rekommendera det!
Man behöver en laptop att ha framför sig medan man cyklar, en Garmin kopplat till laptopen, och en hjärtfrekvensmätare (om man vill), samt $10 i månaden för att använda programmet.
Man inelder med en test för att få lite hum om var man ligger i styrka, uthållighet osv och sedan anpassas alla träningsrundorna i programmet (där finns MASSOR med olika turer) för ens förutsättningar. De flesta är mellan 1 och 1,5 timmar långa, det finns längre och kortare, och många av programmen fer kommentarer och tips under turen. En timmas cykling i garaget som är urtrist om man bara trampar på själv, susar förbi i ett nafs och man har sk-tkul! Där finns ett program som går ut på att bränna fett (ha ha!) som jag tänker köra många gånger.......! Julen har inte varit nådig i det avseendet och med VR i sikte måste något göras. Med Trainer Road känns det bara jättekul!
Ett tips bara, ifall nån fler tycker garagetrampande är bland det tråkigaste som finns ;-)
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Janne
1968 • Borås
22 september 2014 kl 13:48
Gilla
Det här verkar ju lite intressant nu när hösten kom. Har skummat tråden men vill ändå fråga. Kan man alltså cykla olika banor på sin trainer. Får man alltså filmen spelad på datorn som om man cyklar en bana? Har Garmin pulsband samt trainer och får allts se till att skaffa en USB ANT mottagare. Sen är det bara att köpa programmer + lite banor på film och köra?
Emil Holt
1980 • Stockholm
22 september 2014 kl 15:54
Gilla
TrainerRoad innehåller inga filmer. Endast olika pass.
Vissa pass går att köra med filmer från andra leverantörer, t.ex. Sufferfest.

Förutom pulsband behöver du (rekommenderas i alla fall) en trainer som TrainerRoad har stöd för samt en hastighets/kadenssensor.
1991 • Vällingby
28 september 2014 kl 16:23 Redigerad 28 september 2014 kl 16:24
Gilla
Väntar på att få hem min första trainer och börja använda TrainerRoad nu under vintern mot målet att cykla Vättern Sub10.

Då jag började cykla i våras, och bara cyklat ca 150 mil i år tänkte jag börja med Base 1programmet för att garantera att jag får en bra grund att jobba ifrån. Dock saknar jag ett ANT+ kompatibelt pulsband, är detta något man bör träna med? Eller duger det kanske med min polarklocka löst utanför systemet?

Hur har ni lagt upp er träning inför ex vätternrundan etc? Kanske måste jag köra ett par veckor för att se mina stark/svagheter för att lägga upp träningen efter det på bästa sätt.
Johan F
1975 • Huskvarna
30 september 2014 kl 21:19
Gilla
Pierre... ett tips om du kör trainerroad är att göra ett FTP (functional threshold Power) test det första du gör... "20min test" tror jag det heter i trainerroad. Då får du din FTP och efter att du skrivit in den i trainerroad utgår alla pass du kör efter FTP. Lycka till och kör hårt :)
1965 • Nyköping
1 oktober 2014 kl 10:36
Gilla
Du måste ha en kadens/givare på cykeln som kommunicerar med TR via blåtand (jag har en till salu Wahoo blue CS, byter för att jag har en ANT+ enhet på cykeln numer)

Du ställer in ett motstånd på trainern och motsv motstånd i TR. Då uppskattar TR vilken effekt du genererar mha kadens/speed+motstånd. Om du har HR ger detta ytterligare input.

Fungerar mycket bra även om pedanterna fnyser åt uppskattad effekt... ;-)

Men, TR i all ära så är ett komplement till lvg o annan träning. Jag hade kanske viss övertro på TR och fann att jag visst gjort framsteg men kanske inte så stora som jag kanske hade hoppats på.

Jag kommer själv att fokusera på allmän styrketräning (ben/bål/rygg), viktreduktion,kondition (spinning) samt MTB och sedan ta upp TR kanske i jan/feb inför 2015.
1991 • Vällingby
8 november 2014 kl 11:24
Gilla
Såhär en månad efter min ursprungliga post så tackar jag för hjälpen :)
Har kadens/hastighetssensor med ANT+, köpte till en liten dongel till datorn och får nu upp allt snyggt och prydligt. Det enda jag saknar just nu är pulsen på skärmen, men klockan fungerar så länge.

Har gjort mitt 20 min test, fick lägre resultat än jag trodde men å andra sidan är allt relativt till den ökning jag har gjort till våren. Siffror är alltid siffror, vilket gör att det inte spelar någon roll om jag preseterar 500w max eller 150w. Även om det hade varit roligare att titta på större siffror :)

Har dragit på mig en ryggskada från jobbet som jag rehabbar nu, så för stunden kommer jag lägga mer fokus på styrke/bålträning jag med än cykeln. Trist, för jag var superladdad!
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.