Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1679 visningar

Garmin 610

1957 • Vä Frölunda
#1
9 december 2014 - 20:11
Gilla
Hej!
Någon mer än jag som tröttnat på Garmin?

För drygt ett år sen bytte jag från G 305 till 610an och har sedan dess bara haft ett otal problem. Främst gäller detta överföring till datorn som antingen fungerar dåligt eller inte alls. Dessutom har jag haft problem med pulsmottagning, armband med mera.

Det började med att stickan som man sätter i datorn och som ska fånga pulsen inte funkade utan fick bytas ut. Efter några månader slutade pulssändare eller mottagare att fungera, fick lägre än vilopuls efter att ha sprungit hårt några km:). Bytte batterier utan resultat. Sedan gick armbandet sönder.

Nåväl, garantin gällde och jag fick en ny G610. Stickan fungerade dock inte och jag fick en ny, som fungerade. Dock kunde jag inte längre använda Garmin training center (den vägrade hitta min nya klocka), endast garmin connect, som begränsas av att man tex inte kan se fördelningen mellan olika pulszoner. Nåväl, fick nöja mig med den info Garmin Connect gav.

Nu fungerar inte längre stickan, dvs överföringen till min dator igen. Pust, pust. Supporten har varje gång varit seg och hjälpen ganska så dålig. Jag får tex rådet att sätta dataöverföring till "på", vilket givetvis är det första man redan kollat.
När pulsen inte registrerades fick jag råd om att köpa en gel.....

Funderar nu på att slänga skiten.

Finns det någon bra löparklocka ni kan rekommendera där:
a) GPS finns
b) Pulszoner och fördelningen av dessa under ett pass registreras.
c) Överföring till datorn sker via en gammaldags sladd?

1971 • Ystad
#2
9 december 2014 kl 22:10
Gilla
Kanske att Polar M400 kan vara något för dig? Då får du både GPS-klocka och årets julklapp i ett. http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=41471
Martin
1976 • Östersund
#3
10 december 2014 kl 07:40
Gilla
Jag hittade en Suunto Ambit2 S HR på rea för 1500:-. Jag hade egentligen tänkt mig en Garmin 620 men nu i efterhand så är jag grymt nöjd att att det blev en Suunto.
IOF har jag bara haft den 2 veckor men jag tycker att det är en väldigt kompetent klocka som man kan skräddarsy med egna "appar". Bla har jag en app nu som visar stegfrekvensen eller kadensen i samma intervall som på garmin 620.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.