Löpning Kost & Näring 27 inlägg 8475 visningar

Löpande vegetarian

1994 • Västerås
#1
18 april 2015 - 07:18
2 Gilla
Hallå hallå.

Jag skulle behöva lite tips. Jag har ingen aning om vad man borde stoppa i sig och har ett förflutet med att mixtra med maten, så mängder och sådant är svårt för mig. Men rent intuitivt känns det som att jag äter tillräckligt.

Men igår sprang jag 3 mil. Framåt kvällen började jag känna mig omättbar, och nu dagen efter är det ett stort svart hål i min mage ungefär. Så jag undrar lite över mitt matintag igår; åt jag för lite? För konstigt? Och som rubriken säger: jag är vegetarian (lakto-ovo).

Frukost: fröknäcke med avokado + ägg, chiapudding med granola
mellanmål: päron
Lunch: Quinoabiffar med ajvarsås, fem små potatisar, inlagda rödbetor, sallad
(Löptur på 3 mil)
Kvällsmat: Soppa + bröd
Fredagslyx: Ben & Jerrys

Som ni ser smällde jag i mig en Ben & Jerry's, vilket inte hör till vanligheterna, men jag menar - en sån innehåller ju sjukt mycket kalorier. Men jag kunde ändå inte somna på typ 2-3 timmar på grund av hunger, och nu efter frukost känns det fortfarande som att jag inte ätit något.

Jag målar ju upp det här som det är rocket science. Men finns det fler vegetarianer här som upplever att de är väldigt hungriga ständigt? Eller är det bara en löpargrej? Allmänna tips tips?
< < < 1 2 > > >
Barbro Wirdmo
1974 • Sala
#21
20 april 2015 kl 09:22
Gilla
Jag är inte vegetarian, men känner av hungern galet mycket, Nästan så att det gör ont.
Jag är en sån som älskar att äta och äter nog mer än genomsnittet, men sedan jag började utöka löpningen med cykelturer så känns det som att man behöver äta hela tiden.
jag antar att det behövs. Så länge man inte proppar i sig en massa snabbmat och onyttigheter så ser jag ingen fara i det och dessutom: Hur lyxigt är det inte att kunna äta ÄNNU mer utan att vågen lägger sig i :)

Underbart :)
Micke Larsson
1971 • Norge
#22
20 april 2015 kl 21:33
Gilla
Laktovegetarian sedan 25 år, löpare i 5 år (så jag kan inte jämföra hungern under löpning med och utan kött).

Mitt tips är att soppan var lite för klen mat efter passet. Jag kan också känna mig väldigt hungrig väldigt länge efter ett långpass, men det brukar gå över om jag börjar med ett rejält mål mat (så fort det går, ibland tar det ett par timmar innan jag kan äta). Smyger jag istället igång med lite soppa eller sallad kan jag sedan småäta oavbrutet i tolv timmar.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#23
22 april 2015 kl 06:00
Gilla
Varit vegan i rätt många år nu. Upplevde när jag började träna allt mer löpning, så ökade suget efter mat och snacks. Inte att kosten i sig är energifattig eller saknar specifika nutrienter. ha nötter, fröer, ätklara kikärtor, frukt m.m hindrar fläskandet i godis. Å andra sidan är det jävligt gott med choklad efter löppass. Inget jag försöker förtränga.

Ät om du är hungrig.
1994 • Västerås
#24
22 april 2015 kl 13:57
Gilla
Älskar alla svar - återigen tack! Det är ju en lyx att kunna äta lite mer av det jag gillar (vilket för det mesta är vad vi skulle kalla hälsosamt) och det ska jag ta tillvara på.

Att äta om man är hungrig låter ju logiskt nog......
1988 • Göteborg
#25
24 april 2015 kl 20:02
Gilla
Väger man 60 kg (siffra tagen ur luften) och springer 3 mil på tre timmar så bränner man cirka 1800 kcal. Som kvinna måste man alltså nästan DUBBLA sitt dagliga matintag när man tränar så mycket. Jag skulle byta ut soppan mot något rejält med ordentligt med fett och fiberrika kolhydrater, så mättar det ordentligt. Gryta med kokosmjölk, kikärter och ris/quinoa kanske.
Kristoffer
Sverige
#26
24 april 2015 kl 23:55
Gilla
Soppa, bröd och glass efter tre mils löpning? Klart du fortfarande är hungrig då tänker jag! Huruvida du äter djur eller inte har inget med det att göra skulle jag säga. Visst skulle du vara mättare om du tryckte i dig ett paket bacon men samma effekt kan ju uppnås med vegetarisk mat.
1994 • Västerås
#27
25 april 2015 kl 14:26
Gilla
Kristoffer: Nej, jag tror inte heller det, men den här känslan av att vara hungrig och håglös är relativt vanlig för mig, så jag tänkte om det hade med kosten att göra. :) Den här veckan har jag dock varit noga med mellanmål och allt sådant och under 3-milaren idag åt jag lite och det fungerade bra! Kokosmjölksgryta när jag kom hem, Emma - blev inspirerad!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.