Skidor Skidor 44 inlägg 15265 visningar

Racefox

Tvååker
#1
4 november 2017 - 14:47
Gilla
Någon här som använder nu eller har använt racefox?
I så fall någon som vill dela med sig av sina åsikter, synpunkter, bra eller dåligt?

Beställde själv en i fredags och hoppas jag får själva pulsbandet nästa vecka slog till på deras "racefox vasaloppet", skall använda denna under min vasaloppsträning tänkte jag.

Detta skall bli mycket spännande :)
< < < 1 2 3 > > >
1969 • Torup
#2
7 november 2017 kl 05:19
Gilla
Jag har ett men använder det egentligen alldeles för lite för att få fram riktigt bra data och det bara för det stora negativa med den den har extremt kort räckvidd har jag mobilen i väska på ryggen eller i ryggfickorna på cykeltröja så får den extremt dålig kontakt om den får kontakt överhuvudtaget de gånger jag har använt den har jag vänt på en midjeväska och haft den på magen då funkar den men då känns väskan obekväm så jag har haft lite funderingar på att sy in en ficka fram på några kläder för att kunna använda den mer (inga av mina ordinarie kläder har fickor på framsidan). Jag vet inte om det går bättre med någon annan mobil själv kör jag med en sony Z3 finns det någon som har fått bra kontakt mellan racefoxen och mobil på ryggen med någon annan mobil skriv gärna vilken skulle gärna vilja använda den mer
1972 • Eskilstuna
#3
7 november 2017 kl 08:41
Gilla
Har ingen, men har läst en del om det och är sugen.
Så återkom gärna med recension när du använt den ett tag.
1983 • Malmö
#4
7 november 2017 kl 13:05
Gilla
Jag fick hem mitt bälte igår och har bara hunnit köra stakningstestet. Det var väldigt lätt att komma igång. Hade telefonen (iPhone 8+) i ficka på ryggen och upplevde inga problem med kopplingen. Jag har bara åkt längdskidor sen januari och rullskidor under hösten men blev ändå placerad som led 6-åkare vilket jag misstänker är för högt. Ska köra de teknikpass den föreslår och se vad jag får för utveckling. Kul grej hursomhelst!
1981 • Göteborg
#5
7 november 2017 kl 13:19
Gilla
Jag använder raceox och hade det under december-mars föregående säsong. Är nöjd med hur det fungerar och infon det ger. Appen påstod att jag skulle motsvara led sex och det var i led sex jag startade VL17, så varje fall för mig är bedömningen rätt.

Utöver den konkreta återkopplingen "du behöver höja attack" så är det bekvämt med förslag på pass, även om 10*1 minut kanske kan bli lite långtråkigt.

Upplever att den för mig stämmer bättre på snö än på rullskidor, kan bero på att jag inte är feg på rullskidor (asfalt är hårdare än snö).

Den senaste programuppdateringen upplever jag förbättrade återkopplingen med mer info, exempelvis att den uppgav att jag var lite sittande, det är mer info än vad som gavs tidigare.
Tvååker
#6
8 december 2017 kl 22:19 Redigerad 8 december 2017 kl 22:22
Gilla
Efter mycket om och men samt en del strul med postnord har jag äntligen fått hem min racefox.

Åkte vasaloppet nu i år på tiden 6:32 och satte upp mitt mål i appen till 5:45.

Gjorde därefter det inledande 8min staktestet på rullskidor då blev jag klassad som led 6 åkare, fick mitt 2 veckors träningsprogram som bestod av endast attack och frekvensövningar det kan tyckas att övningarna är lite långtråkiga dock inte för mig då jag än så länge tränar mycket thoraxtrainer och just denna maskinen tycker jag är sjuuukt tråkig så lite kul med omväxling som denna appen ger.

Att para ihop appen med telefon och bälte går väldigt smidigt och har inte haft några problem med att den tappar puls osv. trotts att jag har telefonen ca 1.5m framför mig när jag kör på thoraxtrainer.

Tycker det är väldigt bra att man får feedback i hörlurarna på mer eller mindre efter varje staktag samt efter varje genomfört pass, än så länge gnäller den på att jag blir sittande och jobbar mycket med kroppen upp och ner istället för uppåt och snett framåt.

Mätvärdena kan se lite konstiga ut ibland, hade tex. ett båltryck på 34.7 efter ett träningspass och eliten har enligt appen 20-24 i båltryck.

Appen är lite buggig fortfarande konstiga mätvärden, den kraschar osv. kommer troligtvis bli bättre med tiden när nya uppdateringar kommer.

Vet då inte hur den lyckas räkna ut mina pulszoner med tanken på att jag endast angivit maxpuls och inte vilopuls i appen.

Den har bra förklaringar hur passen skall gå till samt videos och texter med lite tips och trix i själva appen.

Gjorde det sista träningpasset i min 2 veckors period idag på rullskidor
som bestod av ett staktest och det visar sig att jag har förbättrats enligt följande.

Första staktestet (för ca 2 v sedan), Attack:9,5 Båltryck:11,1 Frekvens:44 Stabilitet:3,7
Resultat led 6 åkare

Andra staktestet (idag), Attack:9,6 Båltryck:12,4 Frekvens:54 Stabilitet:3,4
Resultat led 5 åkare

Då skall de även tilläggas att det blåste så in i h-vete idag.

Kommer säkert fylla på mer här i tråden i framtiden, nästa blir att testa den på snö, än så länge dåligt med denna vara på västkusten.





1965 • Sala
#7
9 december 2017 kl 09:15
Gilla
Finns det ingen Racefox med trådanslutning för den hälsomedvetna?
#8
9 december 2017 kl 18:11
Gilla
Vad menar du med hälsomedveten och trådanslutning? Är det strålningen man är rädd för så så har man nog inte mobil om man är hälsomedveten. Bluetooth är ca 100 gånger svagare än vad mobiltelefon i sig avger när den är uppkopplad mot mast.
1965 • Sala
#9
9 december 2017 kl 21:14
Gilla
Stefan: "Är det strålningen man är rädd för så så har man nog inte mobil om man är hälsomedveten."

Det är korrekt, Stefan, och det är det som är så förbryllande med all denna användning av mikrovågsstrålande apparatur i tränings- och hälsosammanhang.

Stefan: "Bluetooth är ca 100 gånger svagare än vad mobiltelefon i sig avger när den är uppkopplad mot mast."

Är det verkligen så? Blåtand har kortare räckvidd men jag har vid mätningar förvånats över den styrka det har för t.ex. trådlösa tangentbord och möss; 500 uW/m2 är inte ovanligt. Det vore intressant att mäta vad t.ex. Racefox ger.
#10
9 december 2017 kl 22:40
Gilla
https://m3.idg.se/2.1022/1.608882/halla-dar-jimmy-estenberg-stralsakerhetsmyndigheten---hur-farligt-ar-det-med-mobilstralning
"Även handsfree med bluetooth?
– Bluetooth-headset sänder visserligen ut radiovågor, men styrkan är ungefär en hundradel av vad en mobiltelefon kan ge, så även det är en förbättring."

Är nog värre att stå framför micron när man tillagar maten i 30 sek.
1965 • Sala
#11
10 december 2017 kl 08:24
Gilla
Beträffande Jimmy Estenberg och Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar jag följande artiklar:
http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2016/05/varning-for-stralsakerhetsmyndigheten-ssm-fyra-skal-till-varfor-du-inte-kan-lita-pa-ssm/
http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2016/10/sa-har-vilseleder-stralsakerhetsmyndigheten-om-stralning-i-skolan/

Det är sant, Stefan, att det oftast är mycket värre att stå framför mikrovågsugnen när den används. Det är inte ovanligt att den ger ifrån sig 50 000 uW/m2 även till angränsande rum. Biologiska skador uppträder redan vid 3 uW/m2.
merlin
1985 • Karlsborg
#12
15 december 2017 kl 13:56
1 Gilla
#11

Jag skulle tro att din foliehatt skyddar mot den största andel strålning du utsätts för.
1965 • Sala
#13
21 december 2017 kl 09:57
Gilla
Olof -- Du gör ett felaktigt, och försök till förlöjligande, antagande att jag har foliehatt, men det är sant att t.ex. aluminiumfolie skyddar mot mikrovågsstrålning. Folien skall dock helst jordas vilket gör foliehattar till otympliga skyddsplagg. Folie är dock mycket användbart för att skydda rum.
Walker67
1947 • Växjö
#14
21 december 2017 kl 23:46
Gilla
Att det finns personer, som reagerar på strålning och/eller kemiska ämnen som avges från elektriska apparater, skall tas på största allvar, då de utgör en indikator på att apparaten ger ifrån sig något som kan vara skadligt för hälsan. Tyvärr är det så att vissa rön om skadlighet helt enkelt inte FÅR vara sanna, då det riskerar att äventyra mycket i det moderna samhället som är baserat på teknik.
Jag har slutat att försöka ta reda på varför jag reagerar på vissa apparater utan fokuserar på att undvika att exponeras av det jag inte tål (i den mån det går)
Jag kan inte tala längre stund i mobiltelefon, bärbar telefon eller interaktiv tavla, dator med trådlös överföring utan att få smak i munnen och brännande kinder och kroppen känns i olag. Jag har även en del allergiska besvär av andra saker som elektriska apparater, blommor, akrylatbensin, sprayvalla, starka parfymer m m, men där rör det sig om sensorisk hyperreaktivitet, som jag är diagnostiserad för hos läkare.
Vad gäller exponering av strålning av olika slag är svårare att bevisa farlighet, då resultaten kanske visar sig först om 10-20 år, men då är det försent. Tyvärr kommer det nog inte att införas begränsningar
i tex mobilanvändning inom överskådlig tid utan först då skadorna har blivit sådana att det inte går att skylla på något annat kommer man att vakna.
1965 • Sala
#15
22 december 2017 kl 09:00
Gilla
Walker67 -- Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter av mikrovågsstrålande apparatur. Det är många, och ett stigande antal, som lider i tysthet eller utan kunskap om orsakerna. Vetenskapen har sedan 1950-talet känt till farorna med tekniken men forskningsresultaten hemlighölls för att inte skada militären och industrin! Ingen tanke på människors hälsa, alltså. Idag är bevisningen i frågan överväldigande men hålls tillbaka i t.ex. vanlig massmedia som ju domineras av grupp som har lyckats genomdriva lagstiftning i många länder för att skydda sina lögner. Det är väldigt många och allvarliga saker som "inte FÅR vara sanna".
merlin
1985 • Karlsborg
#16
27 december 2017 kl 18:02
1 Gilla
#14
Det finns människor som är övertygade om att alla möjliga saker. Det betyder inte att det dom känner är sant.


#15

Kan ni inte hålla det här konspiratoriska, kvasi-intellektuella tramset på dedikerade forum så att vi andra slipper se eländet?

Walker67
1947 • Växjö
#17
27 december 2017 kl 23:38
1 Gilla
Racefox har jag ingen erfarenhet av,så där kan jag inte uttala mig om, men när det gäller tex flourångor, som bildas vid vallning är det ett känt arbetsmiljöproblem för vallare och en del använder andningsmasker som komplement till ev utsug. Jag vill också mana till försiktighet att inandas ångor från liquie sole, epoxilim m m , som bildar starka kemiska ämnen vid härdning.

# 16 Det funkar alldeles utmärkt att förneka, bagatellisera allt som man inte förstår ända tills den dag man själv drabbas.
merlin
1985 • Karlsborg
#18
28 december 2017 kl 13:49
Gilla
#17

Nu handlar den här tråden inte om vallning utan om racefox.

Det är bättre ni diskuterar strålningskobspirationerna någon annanstans. Starta en egen tråd om det prompt måste tas i ett skidforum.
Walker67
1947 • Växjö
#19
28 december 2017 kl 19:36
Gilla
OK, åter till ämnet. Någon kanske skulle kunna förklara hur racefox fungerar och hur tillförlitligt värdena är tex att avgöra vilken led-kapacitet man har. Skulle tro att man inte får övervärdera de data som tas fram, ty när verkligheten tränger sig på framåt Oxberg hjälper nog inga racefox-data utan då är det pannben som gäller.
Jag tror att seedningslopp ger en bättre indikator på vilken kapacitet man har i det "långa loppet"
#20
28 december 2017 kl 20:14
Gilla
Jag har testat staka på olika sätt & fått mycket olika värden så jag tror att Racefox är ett sätt att få bättre skidteknik. Stakar jag så bra jag kan så får jag ok värden. Stakar jag mer med armar så får jag sämre värden. Använder jag inte magmusklerna på ett bra sätt så blir de andra värden.
Fast ett bra tränat pannben är otroligt viktigt när de gäller långlopp.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.