Skidor Skidor 44 inlägg 15369 visningar

Racefox

Tvååker
#1
4 november 2017 - 14:47
Gilla
Någon här som använder nu eller har använt racefox?
I så fall någon som vill dela med sig av sina åsikter, synpunkter, bra eller dåligt?

Beställde själv en i fredags och hoppas jag får själva pulsbandet nästa vecka slog till på deras "racefox vasaloppet", skall använda denna under min vasaloppsträning tänkte jag.

Detta skall bli mycket spännande :)
< < < 1 2 3 > > >
1965 • Sala
#21
29 december 2017 kl 19:45
Gilla
Olof: "Kan ni inte hålla det här konspiratoriska, kvasi-intellektuella tramset på dedikerade forum så att vi andra slipper se eländet?"

Ha, ha, ha! Vad skulle vara "konspiratoriskt" eller "kvasi-intellektuellt" i all den enorma mängd forskning som bevisat mikrovågsstrålningens farlighet? Var så god och visa det istället för att bara komma med smutskastning som tydligen är din intellektuella nivå!
Walker67
1947 • Växjö
#22
30 december 2017 kl 23:49
Gilla
På rullskidor tycker jag det är lättare att få med magen om det går lätt, som det var i förrgår med blött och bara några plusgrader är det lätt att "falla ihop" och bara jobba med armarna.
Mäter racefox aktiviteten i magmusklerna eller hur kan den veta att man stakar "rätt" ?
Tvååker
#23
31 december 2017 kl 12:23
Gilla
De olika värdena som racefox mäter är
Attack:
Kraften i staktaget. Hur bra du är på att accelera kroppen nedåt till stavspetsarna tar i backen

Båltryck:
Trycket i stakningen. Hur bra du är på att generera kraft genom att böja på kroppen framåt i staktaget.

Stabilitet:
Balansen i stakningen. Hur bra du är på att repetera på varandra följande staktag

Frekvens:
Hur ofta gör du varje staktag, antal/min

Efter varje pass får du sedan olika värden efter dessa kategorier hur bra du var, du får även feedback på vad du skall fortsätta med och vad du bör förbättra/tänka på inför nästa träningspass.

Så svaret på din fråga, ja den mäter hur bra du är på att använda magmusklerna i dina staktag. Hur den mäter har jag valt att inte lägga för mycket tid på :)

Racefox tar även fram träningsprogram som är baserade på din teknik, åkstil samt den tiden du vill ha på Vasaloppet.

Ska se om jag kan lägga upp några skärmdumpar från appen i min telefon
hur det kan se ut efter ett träningspass.
Tvååker
#24
31 december 2017 kl 12:29 Redigerad 31 december 2017 kl 12:35
Gilla
Här kommer några skärmdumpar från mitt senaste skidpass som genomfördes i torsdags på rullskidor, appen sa att jag skulle träna på attack vilket jag gjorde.
Så här kan de se ut efteråt.
https://www.pixeltopic.com/image/ocrnytnwqihqeke/
https://www.pixeltopic.com/image/zmufrkqvapbqtgc/
https://www.pixeltopic.com/image/iybxijwwmleqape/


1965 • Sala
#25
31 december 2017 kl 13:51
Gilla
Bengan: "Attack:
Kraften i staktaget. Hur bra du är på att accelera kroppen nedåt till stavspetsarna tar i backen

Båltryck:
Trycket i stakningen. Hur bra du är på att generera kraft genom att böja på kroppen framåt i staktaget."

På vilket sätt mäter apparaten i fråga kraft och tryck?
1982 • Brämhult
#26
5 januari 2018 kl 09:42
Gilla
Tar racefox endast stakning i beaktning eller också diagonalåkning?
Tvååker
#27
5 januari 2018 kl 14:27 Redigerad 5 januari 2018 kl 14:29
Gilla
Den mäter även diagonalåkning, efter ett träningspass så får du info om hur mycket och länge du stakade samt diagonalade under passet.

Och kollar man på diagonalåkningen så mäter den.

Grepp - Hur bra du är på att trycka ner skidan i marken vid varje diagonaltag.

Kick - Hur mycket kraft du skjuter iväg skidan med.
Dessa två mäts på vänster respektive höger ben.

Stabilitet och frekvens är precis samma som under stakningen.

Magnus, som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag inte valt att belasta min lilla hjärna med hur denna träningscoachen FAKTISKT fungerar, så länge jag får ut relevant information och gör mina träningspass roligare och mer varierande så kör jag på med denna till dess att vasaloppet är över.
1965 • Sala
#28
11 januari 2018 kl 19:25
Gilla
Bengan -- OK, jag är dock lite fundersam på om inte Racefox består till åtminstone viss del av bondfångeri. Å andra sidan kan man ha kul även som helt eller delvis bondfångad, men all denna mikrovågsteknologi är verkligen inte bra.
#29
11 januari 2018 kl 19:47
Gilla
Jag anser nog att Racefox är ett bra komplement och kommer utveckla min teknik, precis som Shft kommer göra med min löpning. Varför jag tror på Racefox är för att den har sagt att jag ska utveckla exakt samma saker som Kalle Gräfnings sa att jag skulle fokusera på att bli bättre när jag nyligen tog en kurs av han.
1965 • Sala
#30
15 januari 2018 kl 14:30
Gilla
Stefan, hur kan ett band runt bröstkorgen mäta vilket tryck stavspetsarna har mot marken?
#31
15 januari 2018 kl 18:47 Redigerad 15 januari 2018 kl 18:54
Gilla
Ingen aning men de verkar funka bra. Enligt Racefox så hade jag bra attack i början på stavtaget men sen fick jag för mycket tyngd på hälen och därför tappade båltrycket.
När jag hade privatkurs med Kalle Gränings så tyckte han att jag hade bra utgångsposition men sedan tappade attacken i båltrycket. Så jag fick öva på att få med mig farten bättre genom hela stakrörelsen med överkroppen för att bättre använda bålens muskler.
Så både Racefox och en fd professionell längdskidåkare som nu är längdcoach sa samma sak.
Jag tippar att den mäter accelerationen på något sätt. Fast jag är mer förundrad över Shft och att den verkar veta så mycket om mitt löpsteg med 2 sensorer + min mobil. Där har jag också försökt springa på olika sätt för att testa om den märker skillnad hur jag tex landar och de gör den.

Sen tycker jag Racefox gett mig vettiga upplägg på skidpass som gjort min stakning bättre samt att jag tycker det är bra med ljudsignal som säger till när man prickar rätt på övningen. Enda jag saknar nu är tips på specifika teknikövningar som tränar just de man behöver, fast de fick jag av Kalle och de blev staka med en hand så är man tvungen att använda bålen på ett bättre sätt.

EDIT. hittade detta på Racefox sida:
"Sensorbältet registrerar hur bålen accelererar i tre dimensioner och kan på så vis med stor precision se hur du rör dig."
1965 • Sala
#32
22 januari 2018 kl 13:00
Gilla
"Sensorbältet registrerar hur bålen accelererar i tre dimensioner och kan på så vis med stor precision se hur du rör dig."

Tack, men bålens rörelse är ju inte t.ex. stavarnas tryck mot marken. Det verkar således handla om en uppskattning av ett sådant värde utifrån hur bålen rör sig.
#33
22 januari 2018 kl 17:37
Gilla
Visst om man har urusel teknik med spagettiarmar så stämmer de nog. Jag har iaf mycket nytta av Racefox & den har gjort mig till en bättre stakare. Sen att den sa samma sak som en professionell skidtränare tycker jag är ett bra betyg.
Tvååker
#34
22 januari 2018 kl 18:55
Gilla
Magnus Johansson - Den mäter hur fort kroppen accelererar nedåt till dess att stavspetsarna tar i backen.
1965 • Sala
#35
23 januari 2018 kl 12:35
Gilla
Bengan -- Hur kan en sensor runt bröstkorgen registrera när stavspetsarna når marken?
Tvååker
#36
25 januari 2018 kl 19:09
2 Gilla
Magnus Johansson - För 2:a gången läs mina senaste inlägg.

"vet ej exakt hur denna träningscoachen FAKTISKT fungerar, så länge jag får ut relevant information och gör mina träningspass roligare och mer varierande så kör jag på med denna till dess att vasaloppet är över."

Som någon tidigare sa, tar man i mer under passet får man högre och bättre värden latar man sig 2-3 staktag av någon anledning så syns även det då man får sämre värden.

Och detta tycker jag är ett tecken på att den fungerar bra.
1965 • Sala
#37
26 januari 2018 kl 08:29
Gilla
Bengan -- Först skrev du att du inte brydde dig om hur den faktiskt fungerar, sedan kom du med förklaringen med kroppsaccelerationen. Menar du att jag inte bör ställa fler frågor om du ändå ger dig in på en förklaring?
Tvååker
#38
26 januari 2018 kl 09:52
Gilla
Du får fråga hur mycket du vill, men du lär inte få speciellt utförliga svar ifrån mig eftersom jag inte vet (som jag skrev).
Jag ger mig inte heller in på någon förklaring utan det som jag har skrivit här är det som är beskrivet på respektive rörelse i appen.
#39
26 januari 2018 kl 14:56
Gilla
Jag kan bara säga samma sak. Jag vet inte exakt hur de funkar men på något sätt verkar denna träffa bra på hur jag åker. Sen att man får bra feedback, bra tips & lite övningar som man kan köra gör denna produkt till en bra investering för mig.
1982 • Brämhult
#40
29 januari 2018 kl 09:03
Gilla
Stefan - Jag får backning utav Racefox för att jag står för mycket på hälaran med (något som jag aboslut är bereddd att hålla med om). Jag tänkte fråga dig om Gräfnings hade något mer övning, utöver enhandsstakning, för att råda bot på detta? Framförallt övningar för att få upp höft och falla fram mer med överkroppen..
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.