Löpning Tävlingar & Motionslopp / Midnattsloppet Göteborg 25 inlägg 10473 visningar

Midnattsloppet Göteborg i år flyttas till Ullevi

1963 • Göteborg
#1
21 juni 2018 - 02:47 (Redigerad 21 juni 2018 - 02:50)
Gilla
Bild uppladdad av Stefan van den Berg
I och med det elfte upplagan av Midnattsloppet, så är Midnattsloppet tillbaka i de mer centrala delarna av Göteborg efter 6 år i Masthugget, Majorna och Slottsskogen. Start och mål kommer att vara på Ullevi. Bankartan har inte presenterats officiellt än, men jag kan meddela att den blir flack, annorlunda, kompakt och du får chans att springa där du inte har sprungit förut. http://midnattsloppet.com/goteborg/information-infor-loppet/
< < < 1 2 > > >
Acke5
1959 • Göteborg
#21
13 juli 2018 kl 18:53
Gilla
@ #20

Varför så negativ?

Jag tycker det är en riktigt bra idé att lägga en bana där deltagare hela tiden har kontakt med "loppet". Man möter och ser flödet nästan hela tiden. Var det inte lite så här i tidernas begynnelse, när loppet gick i centrala Gbg?

Dessutom är det betydligt roligare för publiken - kände man någon så fick man tidigare bara en chans att heja. Springa i backiga Majorna kan de som vill göra i Göteborgsvarvet.
1963 • Göteborg
#22
14 juli 2018 kl 04:58
1 Gilla
#Strit Ranner
Att banan ser ut som den gör beror på njugghet från kommunens sida för att tillåta att fordonstrafik stängs av. Arrangörens första förslag såg inte ut som det till sist blev. Det är snarare en prestation att få fram en intressant och löpbar bana med start och mål på Ullevi trots de snäva begränsningarna från Göteborgs Stad. Det är ingen tillfällighet att banan presenteras först i juni.

Det är riktigt att Sylvesterloppet på 1990-talet hade en bana som passerade Masthuggskyrkan. Det fanns flera skäl att det i stället blev en tvåvarvsbana med start och mål på Heden och som passerar Gårda. Den dåvarande Polismyndigheten ville inte längre ställa upp med de mängd poliser som poliser som krävdes för de många korsningarna som passerades på den gamla banan. Även kommunen som på den tiden var positiva till löpartävlingar tyckte att kollektivtrafiken påverkades för mycket. Den ya banan krävde också färre flaggvakter. Till de kom också att deltagarantalet hade dalat under flera år och mycket riktigt så ökade deltagarantalet efter banförändringen.. Uselt gjort av Solvikingarna eller hur?


1961 • Göteborg
Administratör
#23
26 augusti 2018 kl 14:11 Redigerad 26 augusti 2018 kl 14:14
Gilla
Som vanligt har jag sprungit Midnattsloppet både i Stockholm och Göteborg, och i år vinner tyvärr Stockholm på alla punkter:

- Starten: Bökigt att ta sig in på planen på Ullevi, dåligt skyltat, ingen vätska före loppet vad jag kunde hitta, oengagerande speaker (som dessutom sa att det var 30 sekunder till start när det var fem minuter), stroboskop riktade mot löparna tog bort välbehövligt mörkerseende.

- Banan: Vansinnigt trist bana med i stort sett obefintlig publik, speciellt andra halvan. Skränig och irriterande NRJ-reklam på storbilds-TV (samma i Sthlm iofs). Dålig luft i garaget. Ingen utmaning i form av backar. Ingen belysning på km-skyltarna. Flera incidenter inträffade efter Mässan där det var en kant som man missade i mörkret när ögonen vant sig vid ljuset inomhus. Där det var som mörkast innan fotbollsplanen hade man för säkerhets skull även lagt rök så man garanterat inte skulle se var man satte fötterna. Ett antal trottoarkanter i väldigt dålig belysning. Samma sak när det blev oväntade byten av underlag från asfalt till grus och gräs i mörkret.

- Målgång: All kudos till de cheerleaders som stod utanför Ullevi, men jämfört med publik och orkester på Hornsgatan står de sig slätt. I alla år har Göteborg haft snyggare medalj, med band, men nu gör man som Sthlm och bara delar ut en rätt trist "slant". För att komma ut ur Ullevi måste man gå trappor motsvarande tre våningar upp och sen ner – inte vad man längtar efter om man har tagit ut sig ordentligt i loppet.

Hoppas arrangörerna tar till sig av detta och rättar till det som går. Några välplacerade portabla strålkastare skulle vara en bra början. Och ta bort röken längs banan, inklusive starten. Kan man sen att ha en konstruktiv diskussion med Trafikkontoret och få en bana som går närmare city är nog mycket vunnet.


Edit: typo.
Tor
1975 • Göteborg
#24
26 augusti 2018 kl 16:36 Redigerad 26 augusti 2018 kl 20:13
2 Gilla
Jag har sprungit alla tre sträckningar som Midnattsloppet haft i Göteborg och jag tycker den här var riktigt rolig. Kan tänka mig att den är betydligt lättare att hantera för organisationen också.

Säga vad man vill om Midnattsloppet men dom är inte rädda för att testa nya saker. Ibland blir det bra och ibland dåligt. Hoppas att man kör samma koncept nästa år och då lärt sig av de misstag man gjorde i år.
1971 • Göteborg
#25
26 augusti 2018 kl 23:53
Gilla
4e gången jag springer midnattsloppet.
Kul med ny flackare bana. Riktigt snabb. Nytt pb på milen blev det för mig.

Lustigt nog mindre publik än på förra sträckningen vilket jag inte trodde innan.

Dålig belysning och ojämnt underlag på många ställen gjorde dock att flera löpare snubblade och ramlade.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.