Löpning Kom igång 26 inlägg 11412 visningar

Springa till jobbet!

Stockholm
#1
26 september 2018 - 18:22
Gilla
Tja! Har fått för mig att jag ska börja springa till jobbet någon gång i veckan. Bor söder om Stockholm och ska springa till Östermalm, blir ca 8,8 - 9 km beroende på vägval. Min tanke är att sätta igång i februari (är pappaledig fram till då).

Tänker förmodligen sätta iväg i en 5.35-takt och tanken är alltså inte att vara helt slut när jag kommer fram, snarare lite boostad redo för dagen! Siktar på att vara på jobbet runt 6, så jag måste alltså lämna värmen i hemmet strax efter fem.

Har tänkt springa utan frukost i magen och har fixat en bra ryggsäck med det jag behöver ha med mig.

Är det någon som har erfarenhet av att göra samma sak ungefär, och i så fall, vilka misstag kan ni varna för? Andra generella tips? Målet är som sagt inte att prestera någon supertid, snarare börja dagen på ett spännande sätt!
< < < 1 2 > > >
1981 • kaxås
#21
27 september 2018 kl 18:28
Gilla
Mina erfarenheter av att transportlöpa till/från jobbet. Jag är gladare och piggare de arbetsdagar jag gör det. Jag är oxå mycket hungrigare :). Sedan går löpningen till jobbet alltid i ett otroligt lågt tempo jämfört med hemmspringningen (kan bero på att jag hämtar på dagis de dagar jag kan transportlöpa. När jag jobbade på andra sidan Stockholm så sprang jag längs med tunnelbanan, det tyckte jag kändes bra.
Stockholm
#22
28 september 2018 kl 07:00
Gilla
Oj Beniam hög volym! Ja jag är rädd att första veckorna kan bli lite kämpiga men antar att man vänjer sig :) Börjar nog med bara någon dag per vecka och ökar sedan successivt.

Ja en löparkompis är ju inte fel! Ska försöka sälja in det på jobbet!
Stockholm
#23
28 september 2018 kl 07:05
Gilla
Beniam - Jag är rädd att du har rätt. Första veckorna blir garanterat kämpiga (är ju februari då trots allt) men tänker nog börja någon gång i veckan och sedan öka.

Mats, oj 2,5 mil! Starkt att ta innan frukost!
Stockholm
#24
28 september 2018 kl 07:19
Gilla
Joakim haha ser vakuumförpackad ut! Bra tips dock, blir nog köpa frukost på vägen för mig ibland.

Tibor cykeln är ett jättebra komplement! Lättare att transportera grejer med den förstås. Är så rädd för alla galna bilister (och cyklister)runt Hornsgatan bara hehe. Känns som att det stryker med en lycra-man per dag ungefär..
1970 • Hässelby
#25
28 september 2018 kl 08:46
Gilla
Som sagt jag springer mellan Hässelby VS & kista ca 11,5 km avstånd. 3 dagar en väg och 2 dagar bägge riktningar. Jag plockar/lämnar min kompis Marcus på vägen och frukost blir efter loppet på jobbet. Vi har 2 pass under helgen men jag fuskar en dag och ta bilen och langar ombytte/frukost till jobbet på det sättet sliper jag tänka på vardagen. Just nu kan jag inte tänka mig annat sätt att börja dagen. Dessutom är vi vinter löpare och tränar Åretrunt. Den enda kampen jag ser mig just nu är att kunna resa upp och starta mitt lopp till Marcus på ca 2,5 km ifrån mig resten sköter sig själv. Vi synkar vardagen med träningen och får både volym och till och med hinner lite socialt umgänge. Detta är mindset inställning det går om man vill. Börja sakta planera noga och resten sitter i huvet och det fixa du lätt.
1978 • HÄRRYDA
#26
1 oktober 2018 kl 07:41
Gilla
Har sprungit till jobbet på tom mage.. en sträcka på 8km.. Inga problem att ha kläderna i ryggsäcken.. och då det finns tvättmaskin på jobbet så har jag kunnat tvätta löparkläderna under dagen om det behövts.. Cyklat till och från jobbet har jag gjort desto mer... mtb genom skogen 8km.. ett härligt sätt att börja dagen med natur och fågelkvitter och framförallt frisk luft..
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.