Styrke/gruppträning Träning allmänt 34 inlägg 11933 visningar

Tips på tankar och levnadsvanor på en rimlig nivå för en anorektiker

1988 • Växjö
#1
8 januari 2020 - 08:11
1 Gilla
Hej alla kunniga personer på jogg.se.

Jag är ute efter eran expertis med ett problem som jag har. Jag har ett jätteproblem med att få ihop min vardag och veta mängd träning som jag bör få in i min vardag med tanke på arbete och livssituation.
Just nu så är jag i en situation som innebär att jag inte ska träna för att jag måste gå upp i vikt, men jag har problem då jag känner ett tvång till att ge mig ut på promenader. Pga av detta så har jag dragit på mig svullnader i ben och jag mår allmänt dåligt varje gång som jag ger mig ut på en promenad. Jag vill inget heller än bara kunna gå hem från jobbet och inte få in mina 32 000 (vardag) steg till 40 000 (helg) steg varje dag för att jag ska känna att jag har gjort mig förtjänt till att sitta hemma och ta det lugnt och eventuellt unna mig något gott för att koppla av. Detta hade nog inte varit ett lika stort problem från början om jag hade haft ett mer aktivt arbete, men tyvärr så är det ett så stillasittande jobb. Dessutom så har jag slutat med mina extrema löprundor som jag gjorde förut (gick till överdrift och blev ett allvarligt och skadligt beteende).

För att summera hur mitt liv ser ut just ju så kan jag summera den som:
- Jobbar heltid som konstruktör efter en tid som sjukskriven pga. ätstörningar och undervikt, så detta gör att jag har ett stillasittande jobb framför datorn. Om ni undrar så går jag fortfarande hos in KBT så mina problem har inte riktigt åtgärdats än (fick ett återfall och gick ned i vikt).
- Min träning består huvudsakligen av promenader då jag som sagt har ett stillasittande jobb. Jag promenerar ca 1,25 h på morgonen och 3 h på eftermiddagen efter jobbet. Detta ger ca 32 000 steg.
På helgerna så går jag mellan 06:00 – 13:30, vilket ger mig lite över 40 000 steg.
- Fortfarande underviktig (längd ca 191 cm och vikten pendlar mellan 64 – 66 kg).
- Äter 5–6 mål om dagen men räknar ständigt kalorier (en av mina många problem).
- Har fått ett litet problem med att jag äter mycket snacks som ett sätt att koppla av efter jobbet och har svårt att avstå. Men samtidigt så gör jag mina promenader för att jag ska kunna upprätthålla detta beteende.

Om sanningen ska fram så orkar jag inte längre. Jag är ständigt trött, sover väldigt lite både under vardagen och helgen, våndas hela tiden så fort jag ska ut och gå, ständigt stressad för att hinna med allt och jag känner att allt jag gör blir till ett tvång som jag inte kan styra. Det som driver mig är känslan efter mina promenader och vad som jag tillåter mig själv, belönar mig till och med, för att jag har genomfört dessa.

KBT som jag besöker på ätstörningsavdelningen känner jag fokuserar alldeles för mycket på min vikt och jag känner att jag inte kommer någonstans med dessa problem som jag har.
Så därför frågar jag er om vad som kan anses som rimligt, hur jag ska tänka, tips och trix från andra med möjligen samma problem som jag o.s.v.

Tyvärr så kommer det inte att hjälpa att säga att jag sluta gå och äta bara för att jag ska gå upp i vikt. Jag är inte ute efter en tillfällig lösning utan ett rimligt och värdigt sätt att leva i det långa loppet. Att återgå till ”rimliga” löprundor känns inte som rimlig lösning då jag tyvärr numera associerar löpning med något dåligt. Detsamma gäller att gå till gym. Detta är vad som händer när jag gör något, börjar på en rimlig nivå men slutar med att jag tar det till överdrift.

Jag vet att detta kanske inte är lätt att svara på då alla har sina levnadsvanor och ”riktlinjer” för hur man ska leva, äta, träna o.s.v., men jag är tacksam för alla tips som jag får så att jag kan forma min egna livsstil som jag trivs med.

Tack på förhand till alla generösa tips.
< < < 1 2 > > >
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#21
24 april 2020 kl 14:07
Gilla
#17 Har du testat att dra ner på promenaderna i små steg?

"Jag promenerar ca 1,25 h på morgonen och 3 h på eftermiddagen efter jobbet. Detta ger ca 32 000 steg."

Kanske skulle kunna köras ca 1,25 h på morgonen och 2 h på eftermiddagen efter jobbet.

Och istället för att gå 06:00 – 13:30 på helgerna, så kanske köra samma sätt som du kör på vardagarna. Alternativt att dra ner på antalet timmar du går, t.ex. köra 07:00 - 12:00 istället.

Med tiden kan du dra ner på det mer när du känner dig redo för det och du har lyckats fylla dötiden du får med annat.

Vet inte riktigt varför du äter så ofta som du gör, om det helt enkelt är samma beteende i grunden, men har du funderat på att äta färre gånger men mer varje gång? Du kan ju köra samma antalet kalorier vilket bör betyda att du får större portioner. Om nu inte antalet gånger du äter beror på att din magsäck är så liten så att du inte kan äta så mycket varje gång. Men magsäcken är ju töjbar.

Men eftersom du inte lyckats ändra beteende hittills, så försök hitta en annan väg att förändra beteende. Att dra ner på ditt "beteende" för mycket kan bli för jobbigt. Som att dra ner mycket på maten när man ska gå ner i vikt, det är många som inte klarar det. Försök att dra ner på det i mindre steg så att förändringen kan bli hållbar i längden och du slipper abstinens.

Förhoppningsvis känns det helt ok efter att tag att bara gå t.ex. 25k steg istället för 32k steg. Sedan kan du minska på det lite till tills du når en nivå du faktiskt känner att du kan leva med utan att känna att du är slav under ditt beteende.

Angående maten så vet jag inte riktigt den bakomliggande orsaken till dina 6 mål om dagen så svårt att ge förslag där. Är det för att du känner att du måste äta så många gånger. Så att äta 3 gånger om dagen blir för få gånger du får äta per dag, även om du skulle äta samma antal kalorier? Eller är det en kalorigrej, du går så pass mycket så att du måste äta så många gånger för att få i dig ett ok antal kalorier?

Grundar sig beteendet i att du måste nå ett visst mål, eller att du bara måste promenera/äta och att målet är helt orelevant?

Har du svaret till det sista här så blir det kanske lättare att gå vidare. Att bara säga, gå mindre, är väl att göra det lite för enkelt för sig om du inte vet varför du känner att du måste gå så mycket.
1988 • Växjö
#22
26 maj 2020 kl 09:10
1 Gilla
#20 Ojdå, jag har fått en uppdatering på min tråd.
Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte har svarat. Har inte sett det förrän nu att någon gav ett svar.
Jag ber så mycket om ursäkt.

"Kanske skulle kunna köras ca 1,25 h på morgonen och 2 h på eftermiddagen efter jobbet."

Jag har försökt att minska med mina promenader men just nu så har jag levnadsvanor som stör och gör att jag måste, iallafall i min tanke, genomföra mina 30 000 - 35 000 steg dagligen för att ge mig tillåtelse för att få leva som jag vill.
Som det ser ut i dagsläget så sover jag lite längre på morgonen och har minskat min morgonpromenad pga att dessa helt klart var jobbigast för mig. T.ex. min mage och jag är inte överens.
Om du undrar så är mina vanor hemma i stil med att äta snacks för att varva ned, så mina måltider är lite av det lättare sorten kalorimässigt.

"Och istället för att gå 06:00 – 13:30 på helgerna, så kanske köra samma sätt som du kör på vardagarna. Alternativt att dra ner på antalet timmar du går, t.ex. köra 07:00 - 12:00 istället."

Jag har faktiskt bytt ut mina promenader på helgen så att de är samma som på vardagen så att jag inte går längre än vad jag brukar. Dessutom så "vilar" jag på Söndagen.

"Med tiden kan du dra ner på det mer när du känner dig redo för det och du har lyckats fylla dötiden du får med annat."

Detta är något som jag ständigt jobbar med. Mitt problem är att vad än jag gör så blir det tråkigt väldigt fort, även om jag tycker det är väldigt roligt i början. Dessutom så kommer mina tvångstankar att hålla i mina rutiner i vägen och stressar mig. Kan vara orsaken till att jag inte tycker något är roligt en längre tid.

"Vet inte riktigt varför du äter så ofta som du gör, om det helt enkelt är samma beteende i grunden, men har du funderat på att äta färre gånger men mer varje gång? Du kan ju köra samma antalet kalorier vilket bör betyda att du får större portioner. Om nu inte antalet gånger du äter beror på att din magsäck är så liten så att du inte kan äta så mycket varje gång. Men magsäcken är ju töjbar."

6 måltider är någon som KBT på dagvården rekommenderar så det har blivit en rutin som jag har svårt att skaka av mig. De är väldigt starkt troende att man ska leva så för att leva sunt, även om jag inte känner en enda som äter 6 mål om dagen.

"Men eftersom du inte lyckats ändra beteende hittills, så försök hitta en annan väg att förändra beteende. Att dra ner på ditt "beteende" för mycket kan bli för jobbigt. Som att dra ner mycket på maten när man ska gå ner i vikt, det är många som inte klarar det. Försök att dra ner på det i mindre steg så att förändringen kan bli hållbar i längden och du slipper abstinens."

Jag går hos 2 KBT för att hitta en levnadssätt som jag kan bli bekväm med, men det känns som att jag inte kommer någonstans oavsett hur mycket jag försöker.

"Förhoppningsvis känns det helt ok efter att tag att bara gå t.ex. 25k steg istället för 32k steg. Sedan kan du minska på det lite till tills du når en nivå du faktiskt känner att du kan leva med utan att känna att du är slav under ditt beteende."

Men vad är rimlig???

"Angående maten så vet jag inte riktigt den bakomliggande orsaken till dina 6 mål om dagen så svårt att ge förslag där. Är det för att du känner att du måste äta så många gånger. Så att äta 3 gånger om dagen blir för få gånger du får äta per dag, även om du skulle äta samma antal kalorier? Eller är det en kalorigrej, du går så pass mycket så att du måste äta så många gånger för att få i dig ett ok antal kalorier?"

Se svaret ovan

"Grundar sig beteendet i att du måste nå ett visst mål, eller att du bara måste promenera/äta och att målet är helt orelevant?"

Delvis.
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#23
26 maj 2020 kl 13:09
Gilla
"Men vad är rimlig???"

Det är nog olika för alla, men rent generellt så känns det som att du kan gå och äta hur mycket du vill, så länge det är det du vill göra och du blir lycklig av det. Gör man saker på en nivå som man inte är bekväm med själv, då är det nog rimligt att göra som du och försöka förändra det. Låt inte någon annan säga till dig vad som är rimligt, det avgör du själv.

"Jag går hos 2 KBT för att hitta en levnadssätt som jag kan bli bekväm med, men det känns som att jag inte kommer någonstans oavsett hur mycket jag försöker."

Du säger att du redan har ändrat dina promenadvanor rätt mycket, så enligt mig är du på god väg redan. Försök suga åt dig av din "success" som du uppnått de senaste månaderna.

Framgång föder framgång. :)

Och framgång behöver inte alltid vara att man förbättrar sig varje dag och varje sekund. Utan som i ditt fall kan det vara att du bara fortsätter med dina nya promenadvanor.

Det är nog lätt att fokusera på det man ser som ett misslyckande och man missar att faktiskt se de positiva sakerna man åstadkommer.
Marie
1985 • Göteborg
#24
27 maj 2020 kl 19:09
1 Gilla
"Vad är rimligt?"

70 000 steg i _veckan_. Det är vad genomsnittssvensken går.

Dessa böcker kanske kan hjälpa dig: https://www.bokus.com/bok/9789186323707/ortorexi-fixering-vid-mat-och-traning/ https://www.adlibris.com/se/bok/jag-ar-sjuk-om-manisk-overhalsosamhet---ortorexi-9789163774515
#25
28 maj 2020 kl 09:13
Detta inlägg har raderats
2000 • canada
#26
28 maj 2020 kl 09:14
Gilla
An associate attorney is an employee with no ownership hold or interest. In many cases, when one graduates and passes the bar exam, they will join a firm as a junior associate and work their way upwards and eventually become senior attorney. http://www.legallaworder.com/category/legal-advice http://www.legallawservices.us/category/legal-advice http://www.legallawtopic.us/category/law http://www.legalpractice.info/ http://www.lifeinsuranceadvisor.us/category/commercial
1970 • Mörrum
#27
28 maj 2020 kl 18:34
5 Gilla
Hej Anton, igen!

Jättetråkigt att du inte har kommit någon vart i din strävan efter ett normalt beteende gällande fysisk aktivitet och kost. Så ledsamt! Verkligen!

Jag har läst igenom tråden x antal gånger för att kanske hitta en röd tråd i din historia och kommer fram till samma sak varje gång; jag tror att du har något jobbigt i din själ som gör att:

1) Du måste prestera något för att vara värd något.
2) Din hjärna "kräver" saker av dig för att den ska förlåta dig för att du
äter och ökar i vikt.
3) Dina promenader har, för dig, blivit ett beroende och ett tvång, som
du säger dig inte kunna styra.

När började detta beteendet? Var det något särskilt som hände vid den tidpunkten? Eller före? Vad har du för socialt liv nu jämfört med före detta beteende startade? Är du beredd att "gräva upp skräpet" för att få ordning på det här - för det är enda chansen tror jag - eller vill du satsa på acceptans?

Nu menar jag inte alls att du ska "outa" dig här för oss, men ville så några frön till tankar kring det här och att det är inte så lätt att bara förändra ett beteende!

Först måste man förstå sig själv, varför man gör som man gör och VAD som bottnar i att man gör som man gör. Oavsett om det handlar om timslånga promenader, ortorexi, alkoholism, spel, narkomani, överätning, sex, anorexi/bulimi, shopping och andra beroendebeteenden - hjärnans beroendecentrum är helt galet känsligt och vill bara ha mer och mer!!!

Alla har vi våra ryggsäckar som vi bär runt med. En del är tunga, andra är lite lättare. Några ryggsäckar är så tunga att de behöver tömmas på soptippen för att man ska orka gå vidare. Här pratar jag om acceptans - att gå vidare i livet utan att ha möjlighet, eller viljan, att tvätta byken. Den smutsiga tvätten slänger man i ett dike och så går man vidare...acceptans.

Anton, jag är ledsen att behöva skriva det här men, jag tror ingen av oss här på jogg.se kan hjälpa dig. Beteendeförändringar gör man inte "bara sådär". Först måste man förstå VARFÖR man gör eller är på ett visst sätt. SEN kan man hitta sätt att göra annorlunda. Vågar du anta utmaningen?

Kram på dig! <3
Australia
#28
13 juni 2020 kl 08:31
Gilla
Making assignments may not be easy at a college or university but that should not make you feel disenchanted with it. To get a momentum with your assignments you can resort to assignment help, to say, from a Gotoassignmenthelp that offers Assignment Writing Help
https://www.gotoassignmenthelp.com/ie/
1988 • Växjö
#29
26 juni 2020 kl 10:30
1 Gilla
Hej igen.

Precis som du skriver så förstår jag detta.

Nu har jag nått ett läge att jag känner att jag måste minska mina promenader, men samtidigt så känner jag att jag måste offra något som jag uppskattar att göra, någon som ger mig ro, bara för att det inte korresponderar väl med minskad motion. Det jag syftar på då är att sitta ned på kvällen efter jobbet (inget fysisk jobb utan mer psykiskt), äta snacks och bara njuta med TV på.

Men om jag inte genomför mina promenader så kan jag inte göra detta.

Men jag vet inte vad min kropp håller på med riktigt. Trots min motion, mina matvanor så har jag gått upp i vikt. Jag får kommentaren att jag ser ut att må bättre, men jag känner mig mer rutten och förstörd på insidan än vad jag någonsin har gjort tidigare. All tvång och rutinmässiga tvång äter upp mig inombords.
Men jag vill minska mina promenader men viljan att ta det lugnt på kvällen och göra vad jag vill, vilket är att äta, måste bort.
Men om jag kan få en liten push kanske jag kan ändra mig, så detta är min idé.

Jag minskar mina vardagspromenader från 30 000 - 33 000 till ca 25 000 steg om dagen, lite mer på lördagen och betydligt mindre på Söndagen, ca 15 000 - 20 000 steg eller så ("vilodag").
Vad skulle ni experter på jogg.se se på matintag då om jag gör detta?

Som en statusuppdatering: Är ca 191 cm och väger nu runt 73,5 kg.
1974 • Stockholm
#30
26 juni 2020 kl 14:57
1 Gilla
Hej Anton

Även om du fått många kloka svar av andra personer i den här tråden vill jag i all välmening starkt avråda dig från att diskutera din väldigt specifika situation i ett sådant här forum. Särskilt som du inte är anonym. Om det uppstår frågetecken iom din KBT så bör du räta ut frågetecknen där, inte här.

1930 • Paris
#31
27 juni 2020 kl 07:40
Gilla
Bonjour tout le monde! Je suis juste un appel ou un email loin de vous si vous envisagez d''acheter la chaise de bureau dossier Toulouse. Je dirige la boutique de meubles en ligne où vous pouvez trouver votre chaise de couleur et de style désiré pour votre espace de travail. En raison de ma connaissance approfondie de ce domaine, je suis connu pour la conception du design ultime et des chaises accrocheuses et autres meubles. Aussi, avec l''aide de nos professionnels dévoués et qualifiés, je suis en mesure d''avoir une large gamme de chaises de bureau. https://www.buro-ergo.fr/
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#32
27 juni 2020 kl 13:07
Gilla
Athlean-X på Youtube säger angående mat att om man vill lyckas nå ett mål och sedan hålla i det så måste man sluta tänka i termer av "dieter". Det som gäller är att äta nyttigt och sådant man gillar. Annars är det bara en tidsfråga innan man "misslyckas". Han själv är väldigt strikt med sitt upplägg, men det han äter är inget iaf jag skulle se som dietmat, utan mer som nyttig mat. Men han säger samtidigt att det finns folk som unnar sig alkohol och annat och fortfarande får det att fungera. Plus att han själv alltid avslutar dagen med en efterrätt typ (är ju bara frågan om vad man betecknar som just det). Skillnad på en flottig bakelse och det han äter som är "fat free frozen yogurt with whipped cream every single night".

Hela videon med en dag av hans måltider finns här:
https://www.youtube.com/watch?v=DqXReXD_wZc

Så i korthet, ät nyttigt, han använder typ kl. 09:00 och 15:20 och visarna dom ger på en tallrik och fyller största delen med fiberrika kolhydrater (grönsaker), en med protein, kyckling, fisk, bönor eller liknande om man är vegetarian. Och sista med potatis, pasta, ris eller andra vanliga kolhydrater.

Hans råd är mer eller mindra att hitta ett sätt som fungerar för dig och som du kan fortsätta med, ska alltså inte vara kortsiktigt, och som ger kroppen tillräckligt med näring (såklart).

Skulle jag ge dig råd så tänk långsiktigt, äta sådant du tycker om, ät nyttigt, och fokusera inte på kalorier i första hand. Det är tillräckligt svårt att ändra matvanor utan att också behöva tänka på kalorierna. Och du verkar ju inte ha problem med övervikt heller.

Antalet gånger du äter bör ju utgå ifrån vad som fungerar bäst för dig och ger minst stress.

Hoppas det löser sig för dig.
Stockholm
#33
9 juli 2020 kl 14:37
1 Gilla
Ibland mår kroppen bra av att endast vila! :)
Daniel Andersson
1983 • Falun
#34
19 juli 2020 kl 18:10
Gilla
Hej!
Vet inte riktigt hur det ser ut för dig nu och man ska nog vara jäkligt försiktig rent generellt med att som lekman ge råd till någon med ätstörningar.

Men jag har själv varit ditåt en sväng under gymnasietiden. Jag vägde då 62-64 kg på 183 cm. Jag kände mig missnöjd med min kropp, men tyckte att hade för mycket kroppsfett, vilket idag känns helt sjukt att jag kunde tycka när jag tittar på gamla bilder. Det jag tolkade som att jag såg slät ut var avsaknad av muskler under huden p g a min diet och träning.
Jag åt egentligen inte så lite att någon kommenterade det, men precis som dig kompenserade jag med mer och hårdare träning när jag kände att jag ätit "för mycket". Vilket blev kontraproduktivt eftersom kroppen aldrig kunde återhämta sig utan tillräckligt med energi.
Speciellt fett minns jag att jag var tvungen att hålla utkik efter och kompensera för (det här var runt sekelskiftet innan kolhydrater blivit farligt, så läsk och godis var fortfarande OK =)

Jag gjorde även ett seriösare försök att börja styrketräna, men det blev aldrig några resultat att tala om på min diet och jag förstod inte då varför. Jag trodde att alla bodybuilders bara tränade på och såg ut som skelett med muskler året om, inte att de var mer eller mindre halvfeta året om för att kunna bygga muskler och var i toppform bara några få veckor.

Räddningen för mig blev lumpen. Under tio månader med mer eller mindre hård fysisk aktivitet större delen av dygnet, massor med mat och ingen tid att träna på egen hand så gick jag upp till 70 kg.

Lite senare i livet fick jag för mig att börja styrketräna. På ett forum som heter Kolozzeum lärde jag mig mycket om näringslära, träning och det logiska faktum att man måste ligga på ett energiöverskott för att gå upp i vikt oavsett om det ska bli fett eller muskler och att det finns en kvot däremellan också. Jag räknade då faktiskt kalorier och insåg att jag fick i mig alldeles för lite. Och tänk att det funkade över förväntan när jag rättade till intaget utefter vad aktivitetsformeln sade att jag förbrukade!

Idag löptränar jag 2-3 dagar i veckan och styrketränar 4 dagar i veckan och pendlar mellan 75-80 kg över året med magrutor och betydligt bättre form än som tonåring. Jag äter det jag vill utan ångest idag, men jag har generellt inte speciellt stort sug efter godis och läsk. Jag väger lite mer vinterhalvåret och får då göra en medveten ändring i kosten för att göra den ökningen. Jag jobbar som dig mestadels stillasittande som ingenjör.

Utifrån mina egna erfarenheter tror jag inte att du är hjälpt av att bara försöka äta mer eftersom risken är att du på något sätt kommer att kompensera detta genom att träna mer. Det är den där ångestkänslan när du äter utan att röra dig som är grunden till allt.

Jag tror tyvärr inte heller att det är en hållbar lösning att helt enkelt bara "vila" och inte träna alls. Du är också över trettiofem-sträcket och kroppen kommer inte att svara bra på detta upplägg. Muskeltonus försvinner, styrka försvinner och "pappa-kroppen" infinner sig. Risken är att du kommer att må dåligt över detta också och kompensera detta genom att

- äta ännu mindre för att du känner dig degig
- börja ägna kvällarna åt armhävningar igen.
- börja konditionsträna i smyg och få ångest och skuldkänslor över det också och inte bara av att du inte rör dig.

Risken är också att du går ned i vikt när muskelmassa och vatten försvinner. Studier visar också att en stillasittande smal person kan ha sämre metabol hälsa en överviktig person som tränar i alla fall måttligt fastän det inte syns på utsidan.

Jag tycker, utan att veta hur du funkar, att du skulle pröva på någon organiserad träning där någon annan sköter ditt träningsupplägg. Jag tror faktiskt att Cross-Fit skulle vara bra för dig att prova på. Det är en bra kombination mellan styrka och kondition. Går du på pass är det en instruktör som säger vad du ska göra det passet, sen är det bara att genomföra det. Du kommer troligen att känna dig ganska nöjd i kroppen efter ett hårt pass, din fysik kommer att förbättras kraftigt och din allmänna form blir bättre.

För att det ska bli möjligt måste du dock lösa maten också.
Jag kan inte hjälpa dig med maten eftersom det ända jag vet är att du äter för lite. Jag kan skriva vad jag äter så har du något att relatera till.
Jag styrketränar som sagt ungefär 5-6 h/vecka, springer 3-4 mil/vecka och går väl max 10k steg om dagen.

Frukost: 2 mackor, proteindrink ca 50 g pulver i mjölk
Lunch: Vanlig mat ca 1000+ kcal
Mellanmål: 1/2 l youghurt med musli
Efter träning: Vanlig mat ca 1000+ kcal, proteindrink igen
Sen tillkommer någon fika, party ibland osv.
Räknar jag på det snittar jag nog 3000-3500 kcal/dygn.
Hade jag gått 2,5 mil om dagen också hade jag behövt öka på 2000 kcal till vilket skulle innebära 2 portioner husmanskost till. Det börjar bli mängder en tävlingscyklist tycker är respektabla då bara för att inte gå ned i vikt. Det är ju rätt sjukt eller hur?

Du måste fråga dig själv vad det är som händer om du inte skulle gå dina 32 000 steg? Skulle du låta bli skulle du se att det inte händer något speciellt alls. Du går upp i vikt på sikt. Men med min erfarenhet vet jag att jag aldrig kommer att kunna övertyga dig om det förrän du sett det själv.

Det är kanske därför du upplever att ätstörningskliniken inte hjälper dig tillräckligt. De fokuserar på dina känslor kring mat och att få dig att äta mer och röra dig mindre. Jag tror som sagt att du måste träna också eftersom du annars känner att kroppen förfaller. Här tror jag som sagt t ex Crossfit är bra eftersom det är bra träning som både ger muskler och kondition samtidigt som någon annan säger till dig vad du ska göra och varken mer eller mindre, utan lagom.

Mina tankar bara. Jag vet lite av vad du går igenom och att det inte finns några enkla råd eller lösningar.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.