Löpning Kläder, Skor & Prylar 41 inlägg 10479 visningar

SUUNTO app

Dan Larsson
1952 • Borlänge
#1
5 december 2020 - 18:52
Gilla
Bild uppladdad av Dan Larsson
Jag har nu installerat(bytt till) Suuntos nya app.
1. Kan man öppna ett sparat pass även i datorn? Om JA hur då?
2. Kan man zooma i appen? Det kunde man i Movescount. Inte helt enkelt att analysera ett pass "utan förstoringsglas".
< < < 1 2 3 > > >
Sven Gustafson
1966 • Lund
#2
6 december 2020 kl 21:38
1 Gilla
1. Alla pass går att se på www.sports-tracker.com. Vet inte om den synken går att stänga av eller sätta på men för mig hamnar alla pass där.
2. Klickar du på på en graf så öppnas den upp i liggande svart/vitt läge och då går det utmärkt att zooma.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#3
7 december 2020 kl 09:00
Gilla
Sven,
Är du nöjd med pulsmätningen?
Jag håller på att bli tokig!

Jag har en Spartan Ultra och mäter med pulsband. I klockan har jag ställt in maxpuls och vilopuls och mina zoner. Jag har gjort avvikande pulszoner för spinning, i övrigt har alla sports modes samma pulszoner.

När jag använder pulsfunktionen så hakar den ofta upp sig, värst i början och går in på falskt lågt eller falskt högt värde. Sedan behöver den många minuter, upp till 15 minuter innan den möjligtvis hittar en sann puls...

Jag har också flera pass där appen visar en medelpuls som verkligen inte rimmar med de höga värden som syns på pulskurvan. Om jag sedan tittar på länken som man kan få från appen, då visar den helt felaktiga pulszoner... Om jag öppnar passet i Sportstracker får jag ytterligare en variant, men där kan jag inte se vilka pulszoner som använts och jag har inte hittat om man kan ändra dem i Sportstracker. Jag blir knäpp på detta och överväger därför att byta märke, efter ca 7 år med Suunto... Om den bara mätte fel ibland, men det gör den ofta och om alla värden visades på samma sätt på alla ställen, då skulle jag vara nöjd!

Jag har anmält mina problem till Suunto efter att jag nu hört att flera kompisar har haft problem med pulsmätning med Suunto...

Hälsningar,
Jenny
Sven Gustafson
1966 • Lund
#4
7 december 2020 kl 09:57
1 Gilla
@Jenny Har endast pulsmätning på handleden, Suunto 9, och den är ju vad den är så jag måste erkänna att jag inte har lagt fokus på detta med pulszoner.
Pulszoner går ju att se i Sportstracker däremot har inte jag heller hittat om man kan ändra dom, medel och maxpuls stämmer överens mellan Appen och Sportstracker för min del.
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
7 december 2020 kl 10:06
1 Gilla
Suunto tjatar och tjatar om att man ska ladda ner appen men eftersom jag har noll intresse av att titta på mina pass i telefonen är jag mycket nöjd med att det fortfarande går att installera Suuntolink och se passen i Movescount. Jag måste ju ändå ladda klockan, det görs enkelt genom att ansluta till datorn. Telefonen är bara en omväg.
Dan Larsson
1952 • Borlänge
#6
7 december 2020 kl 21:51
1 Gilla
Jag väntade också länge innan jag bytte, trodde att jag kunde vänta ut SUUNTO. Orsaken var att helt plötsligt gick det inte att synka/tömma klockan.
Kör med pulsband och mätningen fungerar bra ända tills batteriet blir dåligt för då blir kurvan orealistiskt taggig.
Ska kolla på sports-tracker efter morgondagens pass.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#7
8 december 2020 kl 07:39 Redigerad 8 december 2020 kl 07:39
1 Gilla
Oldboy,
Jag väntade länge, men när jag rapporterade problem till Suunto tidigare i våras så menade de att allt berodde på att jag använde Movescount, som de inte längre stödjer...
Appen är inte alls lika bra som Movescount, så jag saknar verkligen Movescount...

Dan,
Det vore jättesnällt av dig!
Jag öppnade sports-tracker.com igår för första gången, då jag tänkte att länken som finns i appen kanske var från sports-tracker.com. Jag antar jag att det inte är det eftersom sportstracker visade andra värden. Det var samma inloggning som till Suunto-appen...
Kolla gärna om din länk (den som syns i bilden på ett pass i appen, bredvid pennan (redigera aktivitet).

Kram,
Jenny
1974 • Växjö
#8
8 december 2020 kl 08:03
1 Gilla
Tack för info om den sidan. Jag hade ingen aning att den sidan existerade.

Till mig ger den https://www.sports-tracker.com/diary samma information jag fick från Movescount online calender.

Det var ingenting jag startade eller linked till min Suunto. Synd att de inte marknadsföra det i samband med Suuntoapp.



Sven Gustafson
1966 • Lund
#9
8 december 2020 kl 09:38
1 Gilla
Kollar jag länken brevid pennan så går den till Suunto, https://www.suunto.com/sv-se/move/svengustafson570/5fcea5572a07fd67791933a2, och jag kan se mitt pass där. Dock ingen översikt på övriga pass men det känns ju ändå lite som om Suunto jobbar på en webversion, man kan ju alltid hoppas.
Googlar man lite så visar det sig att ANTA Sports, systerbolag till Suunto, köpte Sports Tracker hösten 2019.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#10
8 december 2020 kl 11:25
Gilla
Rykno,
Var så god! Hoppas att du gillar den, jag blev inte direkt övertygad om den och dess funktioner, men ändå... Det kanske kan bli något framöver?
Visar den exakt samma tid i varje pulszon och samma pulszon som i appen? Har du ändrat pulszoner baserat på egenuppmätt maxpuls eller använder du de som kommer med i klockan?
Jag har högre maxpuls än jag "borde" ha, 200 bpm trots att jag är 52 år. Jag tror att det som visades i länken är "standardvärden" dvs inte det jag ändrat till...

Sven,
Jag håller med om att det ser ut som om den länken går till Suunto, men den visar ju som sagt inte heller korrekt... Arrgh...

Kram,
Jenny
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#11
8 december 2020 kl 11:35
Gilla
Suunto har nu svarat med att mitt pulsbälte kanske är mer än ett år och då behöver det bytas ut. Enheten som sitter på, Smart Sensorn, behöver bytas ut varannat år, ca.
Mitt pulsbälte är ca ett år och själva enheten är ca två år, så...

I dagsläget kan man bara köpa Smart Sensor i paket med ett pulsband - i storlek Large!!!! Jag behöver ju storlek Small!!! Jag måste därför köpa ett paket för 800 kr plus ett bälte för 300 kr... Jag känner att jag snart överger Suunto, jag som varit så nöjd med dessa klockor fram tills nyligen...

Jag fick inget svar på min undran om varför det är olika värden på olika ställen, de hintar om att det är problem i själva enheten som är problemet...

Kram,
Jenny
1974 • Växjö
#12
8 december 2020 kl 12:16
1 Gilla
Jenny,

Jag har valt mitt max puls och sedan låta Suunto göra zone fördelningar.

Eftersom jag använda klockan mest under spinning och OW har jag ändrat mitt max puls till 184 för cykling. Skulle jag börja springa ingen skulle jag behöver testa deras så kallade advanced zones för att har ett max för löpning 196 och ett annat för cykling.

Jag använda inte puls funktion när jag simma då det är alltid för högt i förhållande till hur jag simma.
Oldboy
1952 • Danderyd
#13
8 december 2020 kl 12:50
1 Gilla
Jenny, jag kan varmt rekommendera en annan pulsmätare som kan kopplas till åtminstone min Suunto-klocka (Spartan Ultra). Polar har nämligen en optisk pulsmätare som man kan sätta strax ovanför armbågen och som mäter suveränt bra, inga störningar som med pulsband. Laddbart batteri. Den kostade 800 för några år sedan och heter Polar OH1
Den går att använda separat, utan klocka, för den lagrar pulsdata, men jag vägrade godkänna Polars villkor om att de fick skicka mina data utomlands osv, i stället synkade jag den med klockan.
Det finns förresten en site, som jag inte provat men fått tips om, som heter runalyze om man vill ha en oberoende sida att kolla på sina pass hos. Men det kanske behövs några extra moment att exportera passen dit varje gång, vet inte.
Dan Larsson
1952 • Borlänge
#14
8 december 2020 kl 19:57
1 Gilla
sports-tracker ser ut att vara användbar, men jag har bara kollat dagens pass.
I JOGG fick jag bara in pulskurvan, inget tempo
Kim Ahola
1970 • Västerås
#15
9 december 2020 kl 09:47
1 Gilla
Har Suunto och kan bekräfta att den kan kopplas till runalyze .com. När det är gjort en gång förs passen över automatiskt.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#16
9 december 2020 kl 10:03
Gilla
Kim,
Använder du alltid pulsband?
Jag gör det alltid på spinningen, men mer sällan vid löpning eftersom jag har lätt att få skavsår av bla pulsbandet om jag har det för ofta vid löpning.
Är runalyze.com enbart för pulspass?
Kan man överföra gamla pass?
Jag har missat den siten totalt och blir nyfiken! Gillar du den?

Kram,
Jenny
Kim Ahola
1970 • Västerås
#17
10 december 2020 kl 12:25
1 Gilla
Jag använder pulsband ibland men nöjer mig oftast med handledsmätningen. Jag har begränsade erfarenheter om hur bra det mäter, men det lilla intryck jag har är att de första minutrarna är dåliga men att det snabbt stabiliseras. Och generellt att pulsbandet är snabbare än handleden på att plocka upp förändrad puls, men det är ju en sån där allmän sanning.

Runalyze är bra med eller utan pulsmätning. Det är främst för den som tycker att det är kul med väldigt mycket statistik. Den beräknar din VO2, ger prognoser för tider på olika distanser, sammanställer puls- och tempozoner, osv. Man kan nog gå vilse, men jag tycker att sånt är kul.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#18
10 december 2020 kl 13:35
2 Gilla
Köp ett Polar H10 pulsband, funkar med både Bluetooth och Ant+, skönaste bandet jag haft.
#19
10 december 2020 kl 16:51
Detta inlägg har raderats
1990 • Umeå
#20
11 december 2020 kl 21:11
Gilla
Jag har samma fel som du på pulsmätningen när jag springer, padling och längdskidor då mäter den pulsen rätt från början, men löpning då får jag 200 i puls första 15 minutrarna.

Jag har teorin att det tar 15 minuter för bandet att fastna på rätt läge för att mäta pusen rätt. Jag cyklar ca 15 minuter till kanoten och längdspåret så kanske därför får jag rätt värden från början där.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.