Löpning Skador & Rehab 21 inlägg 76796 visningar

Ont i ovansidan fot

Sarah
1990 • göteborg
#1
6 maj 2014 - 11:45
Gilla
Jag har aldrig någonsin känt av någon smärta eller liknande alls i min ovansida fot. Men efter ett långpass (18km) för två dagar sedan har jag fått ett slags ont som inte känns hela tiden utan bara när jag spänner foten eller går på ett visst sätt. Smärtan kommer liksom från mitten på ovansidan och strålar lite, känns som den sitter djupt inne i foten.

Eftersom att det är dags för gbgvarvet om en och en halv vecka oroar jag mig, har ni några aningar om vad det kan vara och hur man återhämtar sig snabbt?
< < < 1 2 > > >
1975 • Luleå
#21
11 juni 2022 kl 07:30
Gilla
Gammal tråd, men stämmer exakt in på mig. Extensor tendonitis hade jag inte hört talas om förut, men det låter exakt som det jag har.

Själv har jag inte sprungit några långpass, då jag kört korta pass sen i vintras pga återhämtning från en knäskada i höstas.

Men jag har ändå sprungit totalt 5 mil sedan april med ett par nya skor. Väldigt bekväma skor, men tyvärr har dom väldigt tunna skosnören som jag redan första gången kände att dom tryckte på ovansidan om foten. Oavsett hur löst man drar åt. Tyckte det var obekvämt och tänkte att jag skulle byta till vanliga snören, men det har inte blivit av.

Har de senaste veckorna märkt att jag känner värk och stelhet på ovansidan av foten efter löpning. Speciellt då jag suttit ner en stund efter en löptur och reser mig upp. Det blir bättre då jag går en stund. När jag inte sprungit på ett par dagar känner jag inte av det längre.

Jag trodde det var något med de nya skorna, men tänkte främst på att det är en tunnare sula med mindre dämpning. Tanken har aldrig slagit mig att det kan vara skosnörena.

Ska ta några vilodagar och sedan enbart springa med mina andra löparskor ett tag. Går det över helt får jag byta snören på de andra skorna innan jag använder dem igen.

Ska även testa styrkeövningarna och stretch av vadmuskeln som rekommenderades i artikeln.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.