Stukad fot, ont hur länge? - Löpning
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 921 visningar

Stukad fot, ont hur länge?

Göteborg
#1
8 oktober 2021 - 13:02
Gilla 
I slutet av juni stukade jag foten. Inte en klassisk stukning utan landade hårt vid ett hopp och fick som en kompression vid det främre ledbandet i foten. Gick till både läkare och sjukgymnast och fick röntgat den, och det visade inte på någon fraktur. Både trodde att jag fått en rejäl smäll på ledbandet. Har kört på med lugnare rehab och träning sen dess. Började dock köra hörde i veckan och märker ju längre passet går att foten blir helt trött. Blir lite som en molande värk plus då att jag känner att foten är helt trött. Är detta normalt eller kan det vara något annat som är fel? Fick aldrig någon MR så är lite nojig att det ska vara en större skada. Bland annat pratade både läkare och sjukgymnast om syndesmosen…
1978 • Sollentuna
#2
8 oktober 2021 - 16:21
1 Gilla 
Jag har överrörliga fotleder och har stukat foten rejält flera gånger. Den värsta blev inte helt smärtfri förrän efter ett år ungefär, men då bara under oroliga nätter när kroppstyngden hamnade på foten åt fel håll och när man drog på höga skor. Men det var många månader av lätt haltande; kommer inte ihåg exakt hur länge.
Hasse A S
1953 • Munkedal
#3
9 oktober 2021 - 09:00
Gilla 
Tyvärr vet jag inte vad syndesmosen är. Men en "normalstukning" brukar bli bra på 1 år, utan rehabträning. Med rehabträning tar det ett halvår att komma tillbaka.

Det finns ju stöd att ha, så man kan träna för fullt hela tiden.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#4
9 oktober 2021 - 09:18
Gilla 
Två dagar sängliggande, en vecka med kryckor, en månads försiktig gång med mycket smärta. 6 månader med först tejp och ett kraftigt hårt ankelskydd, som senare blev bara tejp och eller ankelskydd. Från försiktig jogg till mer löpning i terräng. ”Helt” återställd ett år.
Rör dig så fort du kan, skynda långsamt, men rör dig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.