Löpning Träning 17 inlägg 755 visningar

Hallå motivation, var är du?

Tony Sundbrandt
1975 • Tranås
#1
14 december 2008 - 21:22
Gilla
Går och väntar på att komma igång med träningen igen efter ett uppehåll på ungefär 2 månader. Men hittar ingen motivation. Målet är att vara i bra form tilll Göteborgsvarvet, så det är dags attt börja nu. Nu blev det ingen träning den här helgen heller. Nu måste det bli i slutet av veckan eller definitivt till helgen. Behöver visst sparkas ut i mörkret för att det ska bli av...
2006 • Alingsås
#2
14 december 2008 kl 21:49
Gilla
Det finns ju några Tranåsbor reggade här. Du kanske kunde skicka meddelande till dem och fråga om de vill springa med dig. Det är lättare att komma iväg och svårare att säga nej om man är flera. Kommer man bara iväg några gånger så blir det även lättare sen att springa själv.
1975 • Boxholm
#3
14 december 2008 kl 23:59
Gilla
Synd att du jobbar i andra änden av stan, annars hade du kunnat hänga med ett gäng IVT:are på lunch-jogg! Men du kanske kan locka med några av dina kollegor ut på lunchen?

Annars har lågpulsträning funkat riktigt bra för mig när det gäller att komma ut och att lägga km bakom sig.

Lycka till! Vi ses i gbg.
1972 • Västerås
#4
15 december 2008 kl 01:16
Gilla
Sätt på dig träningskläder och skrota runt i dem hemma. När du får en impuls att sticka ut, följ den. Sen är du tillbaka i matchen. Jag har själv haft två uppehåll på sju (förkylning) resp. 14 (andra dotterns födelse) dagar de senaste två månaderna, och ändå lyckats komma in i rutinen igen. Det minst konstruktiva man kan göra är att gräma sig över missad träningstid.
1973 • Klagshamn
#5
15 december 2008 kl 09:29
Gilla
Varför vänta tills i slutet av veckan? Den bästa träningen är ju bekant den som blir av! Alltså: Bättre 2 km i dag än kanske 5 på fredag! Så på med dojjorna och KOM UT!!! En liten stund i regnet är betydligt mindre jobbigt än att gå och gräma sig och ha dåligt samvete konstant. God tur!

Johan H
1976 • Göteborg
#6
15 december 2008 kl 11:20
Gilla
Förstår dig Tony... Jag tappade min motivation på Lidingöloppet och hittar den inte igen.... Senaste veckorna har jag iallafall sprungit en runda per vecka men jag känner inget sug längre utan det känns bara oerhört jobbigt att byta om till träningskläder och ta sig ut!

MetaW
1962 • Stockholm/Södermalm
#7
15 december 2008 kl 12:05
Gilla
Tipset att loda runt hemma med träningskläderna på var oerhört bra. Ska genast köra det. Då är det bara att öppna dörren och älga iväg när motivationen kommer. Det här med sjukdomar är fruktansvärt frustrerande. Jag försöker köra lite styrketräning hemma varje dag i alla fall för att inte tappa helt.
Tony Sundbrandt
1975 • Tranås
#8
15 december 2008 kl 18:24
Gilla
Tack för allt gensvar och allla tips. Hoppades på att detta forum kunde vara en möjlighet till att så smått hitta motivationen, vilket jag tror jag kommer att göra med det här stödet. Har man svårt att hitta tid att träna tilllsammans med andra så känns detta med att skriva om sin träning, som ett litet substitut.
Beslutet står fast - första träningspasset/passen ska bli av den här veckan.
Emil Westin
1991 • Linköping
#9
15 december 2008 kl 20:24
Gilla
Ta på dig träningskläder så fort du vaknar istället för vanliga kläder. Även om du inte känner för att träna precis när du har vaknat så kommer du fråga dig själv senare under dagen varför du tog på dig joggingskläderna. "Tog jag på dig dem förgäves? Nä nu måste jag ut och jogga, jag tog på mig kläderna av en anledning!!"
Så tänker jag i alla fall. :P
1969 • Upplands Väsby
#10
16 december 2008 kl 15:06
Gilla
Här är ett tips. Ställ fram träningskläderna på kvällen och så sätter du klockan på väckning 4.50 (eller nåt sånt... i god tid före frukost och jobb). När klockan ringer så upp direkt, på med grejerna och ut, innan hjärnan riktigt vaknat och fattat vad som hänt, så att den inte hinner komma på andra tankar. ;-)

Efter ett tag går detta på rutin och man vaknar till och med ett par minuter före klockan. Känslan efteråt, av att ha sprungit 1,5h redan före jobbet en grå, regnig tisdagsmorgon är helt fantastisk.
1966 • Karlstad
#11
16 december 2008 kl 19:49
Gilla
Jag tar gärna ett lugnt joggpass genom byn på kvällen när barnen lagt sig. Det blir alldeles tyst runt omkring.
Men oftast kör jag på dagtid.

Men det hjälpte ju inte din motivation särskilt långt kanske. Jag har inga tips. Det jag inte har lust med låter jag bli :-)
Tony Sundbrandt
1975 • Tranås
#12
16 december 2008 kl 20:20
Gilla
Säsongen 2009 är igång! Det första träningspasset är avklarat och det kändes faktiskt riktigt bra, som tur var, eftersom jag tycker att Peter har en viss poäng i "Det jag inte har lust med låter jag bli :-)".
Nu ska vi bara se till att det blir minst ett löppass till den här veckan.
1978 • Hägersten
#13
16 december 2008 kl 20:43
Gilla
Hej!

Jag har också haft lite svårt att få igång motivationen nu när den mörka tiden/kvällarna infunnit sig... men jag tänker så här... förutom alla fina tips du fått redan;
Vad tror du om att börja springa till och eller från jobbet? Då har du ju träningen där "helt gratis" utan att behöva ta tid från den normalt stressiga vardagen!?!
De bästa passen är ju helt klart morgonpassen och vilken lyckokick att starta dagen med - och vad gott frukosten smakar sedan. :)

Tror på Janne W:s tips; på med kläder+skor och ut genom dörren, i tidiga morgonen innan du ens hinner reagera...
Oftast är det bara de första passen man skall behöva genomföra- sedan kommer det där "suget" efter att ge sig ut på vidderna - eller på äventyret - .... "äventyret" - just så kan jag ibland se mina springturer - som små äventyrliga utamaningar - ju värre de yttre väderleksförhållanderna är- desto svårare och mer ärofullt blir uppdraget.. belöningen sedan blir ett härligt bastubad eller ngt annat som man gillar :) favoritmaten? :)

jo, nu kom jag på en sak till - ladda upp MP3 spelaren (etc) med bra inspirerande up tempo musik - då brukar det också bli fart på benen ... testa :) jag lyssnar på Alice Coopers "Poison" eller Europes "The final count down" eller Nattens drottnings aria ur trollflöjten (Mozart) eller E-type "The Loop" ... hur mkt bra musik som helst finns det!

Ibland för att sporra mig lite extra kollar jag på maratons hemsida där det finns en video filmat från förra årets marathon - ojojoj vad det känns i minnet när jag ser den videon- jag riktigt känner hettan från asfalten, adrenalinet, energin i luften runtikring och alla hejjarrop från den underbara publiken! Vad underbart det är att då kunna springa och verkligen känna att man gjort det bästa för att hitta årets löparform! Att bara känna att man springer - och det bara "flyter" - att få känslan att vara stark och oövervinnerlig....

Hejja hejja - kom igen nu!!! Nu ger vi oss ut i rusket! Nu kör vi mot nya mål! :) :) :)
// Skenet

Själv börjar jag min säsong med två veckor på varmare breddgrader... och hoppas på nytt pb på SM 09
Tony Sundbrandt
1975 • Tranås
#14
16 december 2008 kl 21:05
Gilla
Hoppsan Jeanette! Du verkar inte bara vara en ambitiös löpare utan även en duktig skribent. Tack för ytterligare bra tips. Vissa av dem vet jag funkar bra på mig. T ex att träna med musik, även om jag är gammal synthare och föredrar denna musik.
1966 • Karlstad
#15
16 december 2008 kl 21:59 Redigerad 16 december 2008 kl 22:00
Gilla
Nu är du igång Tony!
Ingen press, strunta i tid o distans.. bara ta dig ut en tur regelbundet.. 2 el 8 km spelar ingen roll.. bestäm nästa pass.. resten kommer när det vill.

(du är ju dessutom en riktigt god löpare, så du har ju förutsättningar)
Tony Sundbrandt
1975 • Tranås
#16
17 december 2008 kl 10:19
Gilla
Det är nog lite av mitt problem tror jag, att jag har svårt att strunta i tider, distans och tempo. När man väl är ute och tränar blir det lätt att man fokuserar lite för mycket på just detta. Samtidigt som det just är detta som är en av drivkrafterna, dvs att förbättra sig och se hur snabbt man kan springa. Problemet är att den tid jag kan lägga (3-5 pass/vecka i bästa fall) räcker till att hålla de tiderna jag har gjort innan. För att förbättra mig ytterligare skulle jag behöva träna mer. Måste försöka hitta känsla av att vara nöjd och träna mig till samma form och tider som jag har haft tidigare. Ännu så länge är morgontimmmarna värda mer i sovtid än i löptid, dvs vill nog inte heller lägga mer tid på löpningen just nu.

mvh en kluven tävlingsmänniska med hopp om motivation!
1973 • Klagshamn
#17
17 december 2008 kl 10:29
Gilla
Grattis till första passet!!
Om dina barn är små, så packa ner dem i en joggingvagn när du kör dina "nötarpass". Det ger lite motståndsträning, tid med ungarna och pluspoäng hos frugan ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.