Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 901 visningar

från Forerunner 305 till karta?

Pierre Wallqvist
1971 • Skövde
#1
8 mars 2009 - 22:11
Gilla
Hej!
Jag funderar på att investera i en Forerunner 305 och letat runt efter recentioner och info om klockan. Den verkar ju fått bra kritik, men jag undrar några saker. Hoppas något i detta forum har svar på det! :-)
Programvaran som är med har jag förstått inte är något att ha utan Sporttrack rekommenderas el likn.
Hur gör jag rent praktiskt om jag vill få in sprungen sträcka på en karta och kunna se det visuellt där? Laddar jag in kartor från någonstans eller får man köpa dessa?

Kan man på klockan se vilken GPS position man har eller kan man först få reda på positionen när data har laddats in i datorn?

Tack på förhand!
/Löparn
2006 • Alingsås
#2
8 mars 2009 kl 22:52
Gilla
Det finns karta i Sporttrack.

1982 • Göteborg
#3
8 mars 2009 kl 22:56
Gilla
Jag kan bara tala för min gamle 301:a och du kommer säkert få svar från folk som har 305:an men jag är rätt säker på att det funkar på samma sätt..

Absolut kan du se din GPS-position direkt på klockan, du kan även lägga in favoritpositioner om du t ex hittat massor av kantareller eller en go backträningsbacke som du tror att du kanske inte hittar tillbaka till igen utan koordinaterna :)

Kartor finns inbyggda, både i Garmins egen training centre och i Sporttracks. I sporttracks så väljer du bara om du vill visa t ex satellitkarta eller "vanlig" karta, så läggs din runda in rätt på kartan. Du kan då även flytta GPS-punkter ifall du ser att den gjort helt fel någonstans, ex. genat för mycket, och på så vis korrigera så att du får ännu bättre precision i längdmätningen. Tror det går att få upp rundan på "bättre" kartor om man har andra program osv. Men för mig så har Sporttracks inbyggda karta absolut tillräcklig upplösning.

Pierre Wallqvist
1971 • Skövde
#4
8 mars 2009 kl 23:14
Gilla
tack för dom snabba svaren!
Erik Tufvesson
1979 • Lund
#5
8 mars 2009 kl 23:15
Gilla
Det finns dessutom plugins till Sporttracks som gör det möjligt att plotta rundan både på Enrios och Hitta.se:s kartor/flygbilder. De tycker åtminstone jag är bättre än de Google-map-kartor som programmet till en början är utrustat med.

På hemsidan för Sporttracks: http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Plugins/ finns det mesta du kan tänkas behöva för att analysera dina pass.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.