Löpning Kom igång 59 inlägg 1004 visningar

Ni är Galna allihop!

1972 • lkpg
#1
8 april 2009 - 20:52
Gilla
.. o ja tror jag håller på o bli likadan.
jag är verkligen "biten"
Visst har jag försökt komma igång förr, men denna gången känner jag att det är annorlunda.
* Istället för o ha vart ute o lubbat 5-6ggr så har ja nu hållit på 3-5ggr/vecka i drygt tre månader.
* Hade turen att få en prenumeration på Runner´s world av min joggande granne, mkt inspirerande läsning!
* kollar löparkläder i affärerna och på internet, o funderar tom på o skaffa ett par tights.
*registrerar mig på en joggingsite..
Jag har tills för ett par år sedan alltid sysslat med idrott och hållt igång, men just löpning har varit nåt som alltid varit ett "måste"...
..Tills för några veckor sedan, helt plötsligt LÄNGTAR jag efter att få snöra på mig dojjorna o ge mig ut, att springa har otroligt nog blivit dagens höjdpunkt !
För den som är nybörjare, (som jag är) kan jag inte nog understryka att precis som alla säger, börja L U G N T. Låt det inte blir jobbigt i början utan låt kroppen ta med sig ett positivt löparminne hem. Det har funkat för mig i alla fall. Med undantag för de sista veckorna har jag medvetet och i största möjliga mån undvikit att jogga så fort att jag blivit andfådd och fått mjölksyra.
I förrgår tog ja 5:an för första gången på många år, tiden blev 33 minuter. Måste va en kass tid kass tid me tanke på hur många som svävade förbi mig när ja vältrade mig fram i spåret. Men som sagt ja är tänd! och till påskhelgen ska ja ta den på 30 minuter.
< < < 1 2 3 > > >
Johan
1978 • Stockholm
#41
16 april 2009 kl 12:30
Gilla
När jag började springa förra året så lovade jag mig själv att aldrig ha anant än bomull på mig. Men vad händer... nu har man inte ett jävla bomullsplagg på sig..
Mikael Angelin
1969 • Tygelsjö
#42
16 april 2009 kl 15:28
Gilla
Det började över ett glas vin med goda vänner. första rundorna med joggingbrallor, t-shirt och sweatshirt. Köpte ett par korta tights över sommaren. Dessa blev långa. Funktionströja, funktions-t-shirt. Tighta underställ. Vindtäta överdragsbyxor. Neongul löparjacka. Mössa i tight, vindtätt material. Löparhandskar, speciellt vindtäta men genomsläppliga för fukt utåt. Vintertights. Klocka med GPS. Svindyra skor från Löplabbet. 1 km har blivit en halvmara. Fartlek, intervaller, backlöpning. Hustrun kallar min stund med jogg.se på kvällen för porrsurfing och tycker att jag springer för mycket. Jag mår dåligt över att jag inte springer mer. En tomhet, en hunger. Mara nästa år?
Staffan Fredén
1966 • Stockholm
#43
16 april 2009 kl 15:53
Gilla
Ett tips till att nya löpare (och gamla) är att prova på att springa som ett fån som inte bryr sig om sin omgivning.

Läs mer här: http://mindofalongdistancerunner.wordpress.com/2009/04/07/det-ar-myckt-roligare-att-springa-som-ett-fan/
Björn Anundsson
1980 • Falun
#44
16 april 2009 kl 18:39
Gilla
Haha grymt roligt blogginlägg. Vet känslan hur han känner sig även om jag inte lever ut den såpass han gör :) Men idag hade jag ett pass på morgonen som får en förstå folk som slutar löpa benen känns som bly och knappt ett steg går att ta utan att slita för det, tur man har upplevt lyckoruset i löpningen så man vet att det är värt de slitsamma dagarna oxå. Och som sagt tights är skönt :)
1965 • Borås
#45
16 april 2009 kl 21:15
Gilla
Har aldrig förstått mig på det där negativa med tights. Det är ju enormt underbart att springa i tights, klart mycket bättre än med vanliga långbyxor eller shorts.

Jag hatar när det "fladdrar" runt benen, även det ligga som shorts fladdrar. Så för mig är det tights som gäller, något annat är inte tänkbart längre.

Idag så gjorde jag dessutom debut i mina korta (ner till knäna) tights för i vår. Underbart.

Fast alla får naturligtvis tycka vad dom vill. Skulle dock vara kul att höra varför en del tycker det är negativt, har aldrig förstått det. Och kom nu inte och säg att det ser "bögigt ut", för sådana åsikter är enbart löjliga tycker jag.
1946 • Vallentuna
#46
16 april 2009 kl 22:51
Gilla
Stor fladdrig träningsovall går fort att sätta på och är varm och skön. Jag har ett par enkla och ett par fordrade byxor. När det är varmt fungerar vanliga kortbyxor och en fladdrig kortärmad tröja utmärkt. Huvudskälet till att jag springer i dessa plagg är att jag äger dem. Det är skönt när det fladdrar. Så pervers är jag. Enda skälet att slimma mig skulle vara att tjäna några sekunder på lopp under vinterhalvåret, men så jävla brådis har jag inte. Det som dög åt Bertil Källevåg duger åt mig.
1972 • Västerås
#47
17 april 2009 kl 08:23
Gilla
Jag är också svag för fladdret... (Bomull har jag däremot lärt mig sky som elden) Det blir nog svårt att lära om, men vad gör man inte för några sekunder per km! Musik har jag inte börjat lyssna på när jag springer. Jag försökte en gång men höll på att bli galen på trasslande sladdar och dessutom tog batteriet slut halvvägs.
Staffan Fredén
1966 • Stockholm
#48
17 april 2009 kl 15:07
Gilla
Efter inlägget i den här tråden i går så ökade visst antalet besökare till min blogg så pass att wordpress valde ut den till en av alla "Blogs of the day" under rubriken "Growing blogs" visserligen måste man scrolla ner till plats 60 men ändå, de har ju nästan 200.000 bloggare att välja bland.

Gör gärna ett besök idag igen, där jag skriver om att nästan springa över ett barn och att reta sig på folk som har löparkläder och vattenflaskor när de är ute på en promenad.
http://mindofalongdistancerunner.wordpress.com/
Björn Anundsson
1980 • Falun
#49
17 april 2009 kl 22:10
Gilla
Kommer att följa dig Staffan!
1980 • Stockholm
#50
18 april 2009 kl 21:43
Gilla
är jag beroenden?

jag har nyss blivit eken kis och är helt euforisk över alla nya löpmöjligheter som finns här i storstan.

förutom att jag springer 5-6 pass i veckan just nu så har jag nästan svårt att tänka på något annat.

jag är liksom nykär.

jag kanske borde skaffa mig ett liv?
1972 • lkpg
#51
7 maj 2009 kl 21:24
Gilla
Nu först har ja lyckats ta 5:an under en halvtimme (29min.),, något senare än planerat menmen..
Va kul o se responsen i forumet,, verkar va en levande joggsite!
Intressant o se hur stor roll kläderna verkar spela = )
Ja har forfarande inte inhandlat några tights. Dom känns för mkt som joggingens svarta bälte ,, o jag har ett tag kvar. Men såsmåningom så...
Monika Erikson
1964 • Målilla
#52
7 maj 2009 kl 21:33
Gilla
Tror att den bästa "kommentaren" jag fått var för ett par år sedan, när jag sprang förbi badstranden, full med folk, 25 grader varmt, på väg till spåret och hör en röst vråla "vad gör du Monika, är du inte klok?" Nej, det är man väl inte, men skönt är det.
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#53
7 maj 2009 kl 23:43
Gilla
Galen - jepp! Lycklig - självklart!
Jag skulle heller aldrig visa mig offentligt i tights. Men jag har nu blivit en inbiten löpare och tycker det är riktigt skönt att iklä mig löparuniformen, läs tights med svart löparmössa på vintern. Får dock lite lustiga kommentarer från omgivningen. "Du ser ut som en blackjack med den där mössan" - från frugan.

Dagisfröken kom med följande kommentar vid lämning på dagis en dag de skulle ha maskerad, och jag skulle ut och springa efter lämningen: "Tom, om det är Fantomen du ska vara, så har du glömt de blå kalsongerna utenpå strumpbyxorna"

Men det är ganska skönt att bara kunna strunta i allas åsikter och tänka funktion och skippa all fåfänga :-) Skönt att läsa att jag inte är den enda som är "lyckligt galen!"
//Tom
Walker67
1947 • Växjö
#54
8 maj 2009 kl 01:57
Gilla
Jumper: Det är nog ingen mer än jag som hört talas om Bertil Källevågh, på hans tid var inte ordet tights uppfunnet.

Jag har både långa och korta tingts. Det korta är OK, men de långa är defintivt inte sköna - användes bara i nödfall. Jag föredrar mina gamla trackster i bomull/polyester -fantastiskt sköna med lång lagomvarm period - synd att detta praktiska plagg försvann till förmån för tights. Men jag tror snart att de kommer tillbaka i handeln, när syntetvågen lagt sig och folk börjar söka sig tillbaka till naturmaterialen. Modet går ju som bekant i vågor.
Pekka
1966 • Kalmar
#55
8 maj 2009 kl 09:20
Gilla
Det var en härlig tråd att läsa. Jag var själv i samma situation för exakt ett år sedan.
Efter många år med problem i senfästen och ont i hälarna så gick jag tillslut till en sjukgymnast och fick ilägg till mina vanliga skor. Det tog inte lång tid innan det gjorde livet mycket lättare och jag återvände till sjukgymnasten för att prova ut joggingskor även de med extra ilägg. Sedan dess har jag kört på 2-3 gånger i veckan och dessutom anmält mig till Göteborgsvarvet i år.
Många i min omgivning tycker jag är för gammal och galen och att jag är inne i en försenad 40 års kris men vadå. Jag kan äntligen springa ordentligt utan att få ont. Jag har färre och kortare förkylingsperioder. Jag har likt alla andra kommit till det stadiet att jag längtar till nästa runda. Jag använder också tights när jag springer. Jag är en flitig läsare på jogg.se.
Kort sagt, jag har också fastnat i galenskapen, och det är jag extremt glad över.

1954 • Karlshamn
#56
8 maj 2009 kl 09:21 Redigerad 8 maj 2009 kl 09:25
Gilla
Tom-Ingar, frugan har sina nöjen och du dina eller;)). Glöm inte familjelyckan. Löpning ger uthållighet;).Jag vill tillägga att jag kör med tights sedan några år tillbaka. Låren tar emot varandra och ger skavsår eller sveda i alla fall. Både länga o korta beroende på årstid. Jag tycker det är helskönt. Frugan tycker det är sexigt;o) Keep on jogging.
Hillevi Luks
1972 • Norrköping
#57
8 maj 2009 kl 19:38
Gilla
Håller med Pekka, underbar tråd att läsa...nyss hemkommen från en 11km-runda o eftersom jag är ute efter asfaltslöpa inför GBV så tog jag en runda genom stan. Ha, ha många blickar som tycktes säga mig att man kan göra roligare saker en fredagkväll... Galet kul!
Men det står jag för, att springa är det roligaste som finns. Och det är så skönt att glida ner i soffan efter en runda. Då känner man sig go o glad och har fyllt på sitt "självkänsla-konto" rejält.

Lycka till alla löpare där ute, med eller utan tajts ;o)
1972 • Hallersbyn, Dalskog
#58
8 maj 2009 kl 20:21
Gilla
MED tights, tack! Utan skulle bli alldeles för fladdrigt.
Walker67
1947 • Växjö
#59
8 maj 2009 kl 23:06
Gilla
Uttrycket "Man behöver inte vara galen för att hålla på med xxxxx, men det underlättar" förekommer i alla idrotter av uthållighetskaraktär. Jag har hört det i många omklädningsrum och det betyder väl att man säger att man är galen fast man menar det inte på riktigt eller att man tror att andra tycker att man är galen, men i en slags outsagd mening förstår att alla gelikar omkring en, vet att så inte är fallet.

Det var en helt galet lång utläggning av "en annan galning"
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.